in , ,

Τι Μπορούν να Αποκαλύψουν τα Μάτια για την Υγεία σας

μάτια και υγεία,μάτια και ασθένειες,συμβουλές υγείας,υγεία
Τι Μπορούν να Αποκαλύψουν τα Μάτια για την Υγεία σας

Κατά καιρούς, όλοι βιώνουν δυσάρεστες αισθήσεις στα μάτια τους. Για τους περισσότερους, η καλή ξεκούραση και ο υγιής ύπνος αρκούν για να αποκαταστήσουν την όραση, αλλά υπάρχουν επίσης μερικά σημάδια που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Υπάρχουν 12 συμπτώματα που είναι λόγος να συμβουλευτείτε γιατρό. Τι Είναι τα Λευκά Σπυράκια που Εμφανίζονται Γύρω από τα Μάτια σας

Λευκές κηλίδες στον κερατοειδή του ματιού.

© depositphotos

Αυτό είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο μεταξύ των ατόμων που φορούν φακούς επαφής και μπορεί να αποτελούν ένδειξη λοίμωξης του κερατοειδούς. Ακόμη και μικροί τραυματισμοί στα μάτια που προκαλούνται από τη χρήση φακών επαφής μπορεί να οδηγήσουν σε τέτοια λοίμωξη και στη συνέχεια σε έλκος του κερατοειδούς. Τα άτομα που φορούν φακούς που έχουν λήξει ή ημερησιους φακούς επαφής για μεγάλο χρονικό διάστημα (συμπεριλαμβανομένου του ύπνου ) διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο.

Ένας λευκός κύκλος γύρω από την ίριδα του ματιού.

© depositphotos

Τις περισσότερες φορές είναι σημάδι γήρανσης, οπότε δεν είναι λόγος να ανησυχείτε. Αλλά αν δεν είστε κοντά στην συνταξιοδότηση, ένας λευκός κύκλος γύρω από την ίριδα μπορεί να σημαίνει υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, που συχνά σημαίνει αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Κόκκινα μάτια.

© depositphotos

Η αιτία των κόκκινων ματιών μπορεί να είναι ανεπαρκής ύπνος, παρατεταμένη εργασία ή έκθεση στον άνεμο ή στον ήλιο. Εάν τα μάτια κοκκινίσουν χωρίς ιδιαίτερο λόγο, μπορεί να υποδηλώνουν ασθένειες όπως αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση (γλαύκωμα), υψηλή ενδοκρανιακή πίεση και διαβήτη.

Ξηρά μάτια.

© depositphotos

Τα ξηρά μάτια προκαλούν δυσφορία και φαγούρα και το τρίψιμο τους βλάπτει το ευαίσθητο δέρμα γύρω τους. Αυτό οδηγεί σε χαλάρωση του βλεφάρου και των ρυτίδων και επίσης αυξάνει την επίδραση του αέρα, καθιστώντας τα μάτια ακόμη πιο ξηρά. Η πιο συνηθισμένη αιτία κνησμού των ματιών είναι η εποχιακή αλλεργία. Εάν η υπερβολική ξηρότητα συνοδεύεται από αυξημένη ευαισθησία στο φως, αυτό μπορεί να υποδηλώνει το σύνδρομο Sjogren, μια σπάνια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος.

Άχρωμες κηλίδες μπροστά στα μάτια.

© depositphotos

Τέτοιες κηλίδες είναι ιδιαίτερα ορατες με φόντο καθαρο ουρανό, χιόνι ή έναν καλά φωτισμένο λευκό τοίχο. Από καιρό σε καιρό, ο καθένας τις έχει δει, αλλά μια απότομη αύξηση του αριθμού τους θα πρέπει να σας ανησυχήσει: αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη δακρύων του αμφιβληστροειδούς ή αποκόλλησης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πρησμένα κόκκινα μάτια.

© depositphotos

Αυτό είναι συνέπεια της κόπωσης και της έλλειψης ύπνου και συχνά εκλαμβάνεται ως σημάδι λοίμωξης. Ένα τέτοιο σύμπτωμα μπορεί επίσης να εμφανιστεί στους λάτρεις των οφθαλμικών σταγόνων με λευκαντικό αποτέλεσμα. Η μακροχρόνια χρήση τους μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Δείτε ακόμη Ρυτίδες και σακούλες στα μάτια: 10 φυσικές θεραπείες για να μειώσετε τα σημάδια της γήρανσης

Μια κιτρινωπή κηλίδα κοντά στην ίριδα.

© depositphotos

Μερικοί άνθρωποι παρατηρούν μια κιτρινωπή κηλίδα στο λευκό του ματιού, που ονομάζεται στεάτιου. Αυτό είναι ένα σημάδι γήρανσης του επιπεφυκότα και συναντάται κυρίως σε ηλικιωμένους.

Επιπλέον, η ανάπτυξη του προκαλείται από τις υπεριώδεις ακτίνες, οπότε τις περισσότερες φορές εμφανίζεται σε άτομα που περνούν πολύ χρόνο στον ήλιο. Αυτό μπορεί να συγκριθεί με έναν κάλο στο δέρμα. Εμφανίζεται επίσης με συστηματικό ερεθισμό από τον άνεμο, τη σκόνη και τον καπνό. Το στεάτιο δεν έχει αρνητική επίδραση στην όραση.

Ακούσια δάκρυα.

© depositphotos

Ακούγεται λίγο παράδοξο, αλλά ακούσια δάκρυα μπορεί να είναι ένα σημάδι ξηροφθαλμίας. Έτσι το μάτι προσπαθεί να αντισταθμίσει την έλλειψη υγρασίας. Αυτό το φαινόμενο είναι κοινό σε όσους περνούν πολύ χρόνο στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση.

Έχει γίνει ξαφνικά δύσκολο να κλείσετε το ένα μάτι και να ελέγξετε τη δακρύρροια; Αυτό είναι ένα σύμπτωμα παράλυσης του νεύρου, το οποίο ελέγχει τους μύες του προσώπου. Μπορεί να είναι επιπλοκή μετά από ιογενή λοίμωξη.

Μια μικρή σκούρα κουκίδα σε φόντο από κυματιστές γραμμές που τρεμοπαίζουν.

© depositphotos

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να υποδηλώνουν κακή εγκεφαλική κυκλοφορία. Ωστόσο, κατά κανόνα, οι κουκίδες που εμφανίζονται και εξαφανίζονται από το οπτικό πεδίο υποδηλώνουν την αδιαφάνεια (καταστροφή) του υαλώδους του οφθαλμού. Η πιο κοινή αιτία είναι η γήρανση του σώματος. Ωστόσο, τα άτομα με μεταβολικές διαταραχές – διαβήτης, αγγειακές διαταραχές και όσοι κάνουν συχνές δίαιτες – διατρέχουν κίνδυνο.

Εξαφανιζόμενη εικόνα στο οπτικό πεδίο.

© pixabay

Εάν κατά καιρούς παρατηρείτε μια εικόνα που εξαφανίζεται από ορισμένες περιοχές του οπτικού σας πεδίου, αυτό είναι ένα σημάδι ημικρανίας των ματιών. Μπορεί να συνοδεύεται από πονοκεφάλους λόγω εγκεφαλικών κυκλοφορικών διαταραχών. Η ημικρανία των ματιών είναι ακίνδυνη. Δεν υπάρχει ακριβής εξήγηση για την εμφάνισή του και δεν υπάρχουν θεραπείες.

Θολή όραση.

© depositphotos

Η μυωπία δεν είναι ο μόνος λόγος για θολή όραση: μπορεί να είναι σημάδι διαβήτη. Εάν, εκτός από τη θολή όραση, παρατηρήσετε έντονα και φωτοστέφανα γύρω από τις πηγές φωτός, αυτό μπορεί να υποδηλώνει καταρράκτη.

Κίτρινα μάτια.

© depositphotos

Τις περισσότερες φορές, η αιτία έγκειται στη μείωση της λειτουργικότητας του ήπατος και των χοληφόρων πόρων. Η ωχρότητα μπορεί να είναι σύμπτωμα ηπατίτιδας.

Δείτε επίσης Γιατί τα Μάτια σας Έχουν Τσίμπλες Όταν Ξυπνάτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συνήθειες που ξηραίνουν το δέρμα,φροντίδα δέρματος,περιποίηση δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

7 Ύπουλες Συνήθειες που Ξηραίνουν το Δέρμα

μοντέρνα country διακόσμηση υπνοδωματίου,ιδέες μοντέρνας country διακόσμησης υπνοδωματίου,διακόσμηση υπνοδωματίου,ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου

25 Ιδέες Μοντέρνας Country Διακόσμησης Υπνοδωματίου