in , , ,

Γιατί τα Μάτια σας Έχουν Τσίμπλες Όταν Ξυπνάτε

Όλοι έχουμε ξυπνήσει ένα πρωί με τσίμπλες στα μάτια μας. Τις περισσότερες φορές τις βγάζουμε με το χέρι αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή, υγρή μικρή πετσέτα. Παρότι είναι μια φυσική λειτουργία των ματιών ταυτόχρονα μπορεί να σημαίνει ένα πρόβλημα υγείας.

ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ: Το Καλύτερο Σπιτικό Σέρουμ Ματιών με Αιθέρια Έλαια

Γιατί εμφανίζονται συνήθως:

Είναι επειδή τα μάτια μας παραμένουν κλειστά όλη τη νύχτα.

brightside

Όταν κοιμάστε, οι τσίμπλες συσσωρεύονται στις γωνίες των ματιών σας και μερικές φορές ακόμη και κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων. Εμφανίζονται επειδή τα μάτια δεν λιπαίνονται όπως κάνουν κάθε φορά που τα ανοιγοκλείνετε.

Είναι απαραίτητο συστατικό της καλής υγείας των ματιών.

brightside

Τα βλέφαρά μας κλείνουν από την πλευρά της εξωτερικής άκρης του ματιού και ωθούν τα δάκρυα από όλη την επιφάνεια του ματιού προς την εσωτερική άκρη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα δάκρυα να μαζεύουν διαφορά από το μάτι όπως νεκρά κύτταρα, βλέννα και άλλες βρωμιές και τα συγκεντρώνουν στην άκρη. Αυτός είναι ένας μηχανισμός άμυνας του σώματος που προστατεύει τα μάτια από βακτήρια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Γιατί οδηγεί σε επιπλοκές:

Έχετε ξηρά μάτια.

© That_tommy / Reddit

Τα ξηρά μάτια συμβαίνουν συνήθως όταν κοιτάζετε την οθόνη του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και όταν βρίσκεστε σε κλιματιζόμενο μέρος. Τα μάτια σας δεν παράγουν αρκετά δάκρυα που θα πρέπει να τα λιπαίνουν και μπορεί να επηρεάσει τις τσίμπλες με ένα αίσθημα τσιμπήματος.

Δεν αφαιρείτε τις τσίμπλες αρκετά συχνά.

© shutterstock.com© shutterstock.com

Όταν ξυπνάτε το πρωί, μπορεί να έχετε τη ρουτίνα να ελέγχετε αμέσως το τηλέφωνό σας ή ίσως να παίρνετε την οδοντόβουρτσα σας, αλλά θα πρέπει να αφαιρείτε πρώτα τις τσίμπλες στα μάτια σας. Για να τις αφαιρέσετε σωστά βρέξτε μια μικρή πετσέτα ή χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να τις ξεπλύνετε.

Τα μάτια σας μπορεί να μολυνθούν.

© Depositphotos.com

Εάν έχετε συχνά τσίμπλες, αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να εξετάσει εάν υπάρχουν σημάδια λοίμωξης των ματιών.

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ: Σημάδια στα μάτια που φανερώνουν υψηλή χοληστερόλη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τρίξιμο πόρτας αυτοκινήτου: Λύση αντιμετώπισης!

7 Κόλπα για να Διατηρήσετε τα Φυτά σας Όμορφα