in , ,

7 Κόλπα για να Διατηρήσετε τα Φυτά σας Όμορφα

Θέλετε μόνο το καλύτερο για τα φυτά σας, αλλά δεν ξέρετε πραγματικά τι να κάνετε; Εάν δεν έχετε εμπειρία αυτά τα καταπληκτικά κόλπα για φυτά πρόκειται να αλλάξουν τη ζωή σας! Είτε παλεύετε με μυγάκια, έντομα, είτε απλά ψάχνετε για σπιτικά φυσικά λιπάσματα, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Δείτε 7 Κόλπα για να Διατηρήσετε τα Φυτά σας Όμορφα!

Τα 15 Καλύτερα Φυτά για Κάθε Δωμάτιο στο Σπίτι

Λίπασμα από τρίχες

Τρίχες από τη βούρτσα σας; Είναι βέβαιο ότι αυτό ακούγεται κάπως παράξενο για να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή και όμορφα. Οι τρίχες περιέχουν πολύτιμο άζωτο που ενισχύει την ανάπτυξη των φυτών. Δεν χρειάζεται να κόψετε τα μαλλιά σας, μόνο μια ή δύο τούφες που θα βγάλετε από την βούρτσα σας αρκούν. Θάψτε τα ελαφρά στο χώμα για να δώσετε στα φυτά σας λίγο λίπασμα.

Διώξτε τα παράσιτα

Εάν έχετε παρατηρήσει ανεπιθύμητα παράσιτα στα φυτά σας, είναι λογικό να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα, σωστά; Λάθος! Προτού τα αντιμετωπίσετε με περιβαλλοντικά αμφισβητήσιμες και τοξικές χημικές ουσίες, πρέπει να δοκιμάσετε το ξύλο κέδρου. Ο κέδρος είναι πραγματικά πολύ καλός στην καταπολέμηση των παρασίτων, καθιστώντας το έτσι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό, φυσικό-φυτοφάρμακο. Απλώς ακονίστε ένα κανονικό μολύβι και βάλτε τα ξύσματα στα φύλλα.

Λίπασμα μπύρας

Θα χρειαστείτε:
νερό
χυμό μισού λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
μπύρα
μικρό πλαστικό μπουκάλι

Εάν το φυτό σας φαίνεται λίγο μαραμένο, ίσως είναι καιρός για λίπασμα. Εάν δεν έχετε στο σπίτι μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας. Απλώς γεμίστε ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι μέχρι τη μέση με νερό, χυμό λεμονιού, ζάχαρη και μπύρα, ανοίξτε μια τρύπα στο καπάκι και ποτίστε τα φυτά σας με το σπιτικό σας λίπασμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

10 Φυτά που Δημιουργούν το Τέλειο Μικροκλίμα στο Σπίτι

Καταπολεμήστε τα μυγάκια

Θα χρειαστείτε:
Μπουκάλι ψεκασμού
Υγρό σαπούνι πιάτων
Νερό

Τα μυγάκια είναι απίστευτα μικρά, εξαιρετικά γρήγορα και πολύ ενοχλητικά. Για να καταπολεμήσετε αυτήν την πανούκλα στο σπίτι σας, απλώς αναμίξτε λίγο νερό με υγρό σαπούνι πιάτων και ψεκάστε τα μολυσμένα φυτά σας με αυτό.

Παγάκια λιπάσματος

Θα χρειαστείτε:
παγοθήκη
νερό
ρύζι

Ναι, καλά διαβάζετε, υπάρχει κάτι σαν παγάκια λιπάσματος. Απλά αναμίξτε νερό με ωμό ρύζι, στη συνέχεια ρίξτε το ρυζόνερο (χωρίς τους κόκκους) σε μια παγοθήκη και παγώστε το. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα παγάκια στο χώμα. Καθώς θα λιώνουν, το χώμα θα απορροφήσει όλο αυτό το άμυλο.

Λίπασμα με νερό από βράσιμο αυγών

Την επόμενη φορά που βράσετε μερικά αυγά, μην πετάξετε το νερό. Αντ’ αυτού, αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να ποτίσετε τα φυτά σας. Το ασβέστιο στο νερό κάνει ένα υπέροχο λίπασμα!

Αυτόματο πότισμα φυτών

Σε όλους έχει συμβεί μετά από διακοπές να διαπιστώνουν ότι τα φυτά τους έχουν ξεραθεί. Αντί να αγοράσετε αυτόματο πότισμα που μπορεί πολλές φορές να είναι ακριβό υπάρχει ένα κόλπο ώστε τα φυτά να ανθίζουν στο σπίτι ενώ λείπετε σε διακοπές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε ένα μεγάλο δοχείο με νερό, να το τοποθετήσετε σε υπερυψωμένη θέση (πάνω σε μερικά βιβλία, για παράδειγμα) και να βάλετε ένα κομμάτι νήματος από το νερό στο χώμα. Αυτό θα παρέχει στα υπέροχα φυτά σας αρκετό νερό έως και δύο εβδομάδες.

Άνθρωποι μετατρέπουν γυάλινα τραπεζάκια σε εκπληκτικούς τεράστιους κήπους από ΠΑΧΥΦΥΤΑ!

πηγή φωτογραφιών:cleverly

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί τα Μάτια σας Έχουν Τσίμπλες Όταν Ξυπνάτε

30 Τρόποι για να Χρησιμοποιήσετε Παλιά Τζιν