in , ,

7 Ύπουλες Συνήθειες που Ξηραίνουν το Δέρμα

συνήθειες που ξηραίνουν το δέρμα,φροντίδα δέρματος,περιποίηση δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
7 Ύπουλες Συνήθειες που Ξηραίνουν το Δέρμα

Αν μπορούσατε να βρείτε τη σωστή ενυδατική κρέμα, θα ήταν η λύση σε όλα τα δερματικά προβλήματά σας. Αλλά στην πραγματικότητα, το δέρμα σας μπορεί να ξεραθεί ανεξάρτητα από το πόσο ακριβές είναι οι κρέμες και οι λοσιόν σας. Ενώ η εύρεση των προϊόντων ομορφιάς που σας ταιριάζουν καλύτερα είναι ένα ουσιαστικό βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας, υπάρχουν μερικές φαινομενικά αθώες συνήθειες που ξηραίνουν το δέρμα. Οι Δερματολόγοι Μοιράζονται 9 Μυστικά για πιο Υγιές Δέρμα

Πίνετε πολύ νερό.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται, η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί πραγματικά να βλάψει το δέρμα. Παρόλο που η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας, η υπερβολική ποσότητα νερού μπορεί να προκαλέσει απώλεια βασικών μετάλλων στο σώμα σας. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να επηρεάσει το δέρμα και να το ξηράνει.

Κάνετε ντους μεγάλης διάρκειας.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Το να κάνετε ένα ζεστό ντους μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα, αλλά μπορεί πραγματικά να στρεσάρει το δέρμα σας. Το ζεστό νερό απομακρύνει τη λιπαρότητα και την υγρασία που χρειάζεται και όσο μεγαλύτερης διάρκειας το ντους τόσο περισσότερο θα στεγνώσει το δέρμα σας. Είναι ασφαλέστερο να κάνετε σύντομα χλιαρά ντους χρησιμοποιώντας πιο ήπια σαπούνια που δεν θα βλάψουν το προστατευτικό φράγμα του δέρματος.

Εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα σε λάθος στιγμή.

© Pexels.com

Η σωστή χρήση μιας ενυδατικής κρέμας μπορεί να σας βοηθήσει να αποκομίσετε όλα τα οφέλη της. Αντί να ξεραθεί το δέρμα σας και μετά να εφαρμόσετε κρέμα, βάλτε τη όταν το δέρμα σας είναι ακόμα ενυδατωμένο. Αυτό θα βοηθήσει να συγκρατήσετε την υγρασία και να ενυδατώσετε το δέρμα σας πολύ καλύτερα. Οι Κορεάτισσες, γνωστές για το άψογο πορσελάνινο δέρμα, εφαρμόζουν ενυδατική μόλις 3 δευτερόλεπτα μετά το πλύσιμο του προσώπου τους.

Δείτε ακόμη 8 Κακές Συνήθειες Που Γερνούν Γρηγορότερα το Δέρμα σας

Κοιμάστε χωρίς κάλτσες.

© Shutterstock.com

Το να φοράτε κάλτσες στο κρεβάτι μπορείτε να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, να αποφύγετε εξάψεις και να απαλλαγείτε από ξεραμένες φτέρνες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Τρίβετε το πρόσωπο με πετσέτα.

© Depositphotos.com

Το τρίψιμο του δέρματός σας με μια σκληρή βαμβακερή πετσέτα μπορεί να στεγνώσει και να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα, προκαλώντας ερυθρότητα και φαγούρα. Για να αποφύγετε περαιτέρω ερεθισμό, αφήστε το δέρμα σας να στεγνώσει στον αέρα.

Τρώτε αυγά πολύ συχνά.

© Pexels.com, © Pexels.com

Αν και τα αυγά είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα του δέρματος. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και η υπερβολική κατανάλωση τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε την πρωινή ομελέτα σας για χάρη του δέρματός σας, απλώς φροντίστε να τρώτε όχι περισσότερα από 3 αυγά την ημέρα.

Χρησιμοποιείτε λάθος ενυδατική κρέμα.

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Εάν αισθάνεστε ότι η ενυδατική σας κρέμα δεν κάνει τίποτα, μπορεί να είναι πολύ ελαφριά για τον τύπο του δέρματός σας. Εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό, μια ενυδατική κρέμα με βάση το νερό θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς ενώ το ευαίσθητο δέρμα θα επωφεληθεί από κρέμες με καταπραϋντικά συστατικά. Η χρήση ενός προϊόντος που είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας μπορεί να αποτρέψει την πολύ γρήγορη εξάτμιση του νερού από το δέρμα και να το διατηρήσει ενυδατωμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης 9 Αντιγηραντικές Συμβουλές που οι Δερματολόγοι Προτείνουν να Αγνοήσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Αυτό το αντικείμενο θα φέρει το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στο σπίτι σου

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Αυτό το αντικείμενο θα φέρει το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στο σπίτι σου

μάτια και υγεία,μάτια και ασθένειες,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι Μπορούν να Αποκαλύψουν τα Μάτια για την Υγεία σας