in , , ,

9 Αντιγηραντικές Συμβουλές που οι Δερματολόγοι Προτείνουν να Αγνοήσετε

9 Αντιγηραντικές Συμβουλές που οι Δερματολόγοι Προτείνουν να Αγνοήσετε
9 Αντιγηραντικές Συμβουλές που οι Δερματολόγοι Προτείνουν να Αγνοήσετε

Η φροντίδα κατά της γήρανσης δεν σταματά ποτέ: απολέπιση κάθε μέρα, πλύσιμο του προσώπου πολλές φορές και διατήρηση μιας περίπλοκης ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας. Μερικές μέθοδοι είναι καλές και βασίζονται στην επιστήμη αλλά υπάρχουν μερικές που δεν θα σας βοηθήσουν καθόλου. Για να διατηρηθείτε όμορφοι και νεανικοί, καταρρίπτουμε κοινούς μύθους που σχετίζονται με την αντιγήρανση, και μερικοί από αυτούς μπορεί να σας εκπλήξουν. 7 κόλπα αντιγήρανσης που πρέπει να ακολουθεί κάθε γυναίκα μετά τα 40 για να δείχνει νεότερη από την ηλικία της

Η καθημερινή απολέπιση του δέρματος το διατηρεί νεανικό.

© Shutterstock.com

Παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε ότι το δέρμα είναι πιο λείο και νεότερο μετά την απολέπιση του, μην το κάνετε κάθε μέρα. Το πρόβλημα σχετίζεται κυρίως με άτομα με ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα. Με την καθημερινή απολέπιση του δέρματος, μπορεί να αισθανθείτε τσούξιμο ή ακόμη και να παράγετε περισσότερο σμήγμα / ακμή εάν το δέρμα σας είναι εκ φύσει λιπαρό.

Λίγο αντηλιακό είναι αρκετό για να διατηρήσει το δέρμα νεανικό.

brightside

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι η χρήση αντηλιακού είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση νεανικού, υγιούς δέρματος. Αλλά πόση ποσότητα είναι αρκετή; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι βάζουν μόνο το 40% της συνιστώμενης ποσότητας αντηλιακού στο δέρμα τους. Ένας απλός τρόπος για να μάθετε πόσο αντηλιακό είναι χρησιμοποιώντας τη μέθοδο των 2 δάχτυλων. 2 λωρίδες αντηλιακού από τη βάση μέχρι την άκρη του μέσου και του δείκτη σας θα είναι αρκετό.

Όσο περισσότερο πλένετε το πρόσωπό σας, τόσο το καλύτερο.

© face to face/FaceToFace/REPORTER

Το σχολαστικό και τακτικό πλύσιμο του προσώπου θα απομακρύνει την υπερβολική βρωμιά και θα το διατηρήσει νεανικό, έτσι; Όχι πραγματικά. Το υπερβολικό πλύσιμο θα απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το δέρμα και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει ερεθισμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 2 φορές την ημέρα είναι καλό και 3 φορές το πολύ, είναι ιδανικό.

Μόνο τα ακριβά καλλυντικά έχουν καλά αντιγηραντικά αποτελέσματα.

© face to face/FaceToFace/REPORTER

Τα ακριβά καλλυντικά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχουν καλά αποτελέσματα. Φυσικά, οι νέες τεχνολογίες οδηγούν σε υψηλότερες τιμές, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Μια υψηλή τιμή θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι η εταιρεία επενδύει στις διαφημίσεις, στις συσκευασίες ή τα συστατικά. Γνωρίζοντας αυτό, μπορείτε επίσης να αγοράσετε καλλυντικά σε λογική τιμή και να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Χρειάζεστε μια περίπλοκη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος.

© charissek/ Unsplash, © taisiia_shestopal/ Unsplash

Για να φροντίσετε το δέρμα σας, δεν χρειάζεται να διαθέτετε μεγάλη ποικιλία προϊόντων ομορφιάς ή να έχετε μια περίπλοκη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, χρειάζεστε μόνο ένα απαλό καθαριστικό, ένα απολεπιστικό προσώπου, μια ενυδατική κρέμα για τον τύπο του δέρματός σας, μια κρέμα ρετινοειδούς και φυσικά, αντηλιακό τουλάχιστον 30 SPF.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Σημάδια γήρανσης στα χέρια; ΠΟΤΕ Πια! Ο πιο απλός τρόπος

Εάν είστε νέοι δεν υπάρχει ανάγκη για αντιγηραντική περιποίηση της επιδερμίδας.

© face to face/FaceToFace/REPORTER

Ένα άλλο λάθος πράγμα που κάνουν οι άνθρωποι είναι να φροντίζουν το δέρμα τους μόνο αφού αρχίσουν να εμφανίζονται σημάδια γήρανσης. Ωστόσο, πρέπει να επικεντρωθούν στην πρόληψη στα 20 και στη συνέχεια να τα αντιμετωπίσουν στα 60. Οπότε, τα καθημερινά αντιοξειδωτικά και η χρήση αντηλιακού είναι ζωτικής σημασίας για νεανικό δέρμα.

Περισσότερη ρετινόλη θα οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα.

© face to face/FaceToFace/REPORTER

Ας υποθέσουμε ότι κάνετε τη νυχτερινή ρουτίνα φροντίδας δέρματος και αισθάνεστε ότι το δέρμα σας χρειάζεται λίγη βοήθεια. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να εφαρμόσετε μεγάλη ποσότητα κρέμας ρετινόλης, σωστά; Λάθος. Η υπερβολική ποσότητα μπορεί να οδηγήσει σε απολέπιση και ξηρότητα.

Πόση ποσότητα πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Μια σταγόνα σε μεγέθους μπιζελιού για ολόκληρο το πρόσωπο πρέπει να είναι αρκετή.

Τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα δεν χρειάζονται αντηλιακό.

© Shutterstock.com

Αυτός είναι ένας μύθος που οδηγεί σε σύγχυση. Παρόλο που τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα μπορεί να προστατεύονται περισσότερο από τον ήλιο σε σύγκριση με τα άτομα με ανοιχτότερο δέρμα, εξακολουθούν να είναι επιρρεπή σε ηλιακά εγκαύματα, τα οποία οπτικά δεν φαίνονται τόσο. Εξαιτίας αυτού, ορισμένοι μπορεί να έχουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Ανεξάρτητα, όλοι πρέπει να προστατεύονται με αντηλιακό τουλάχιστον 30 SPF για υγιές, νεανικό δέρμα.

8 ποτήρια νερό την ημέρα θα κρατήσουν τις ρυτίδες μακριά.

© face to face/FaceToFace/REPORTER

Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία. Το ξηρό δέρμα δείχνει το πρόσωπό σας γερασμένο, αλλά η αφυδάτωση δεν θα προκαλέσει μόνιμες ρυτίδες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό, να χρησιμοποιείτε απαλά καλλυντικά και, φυσικά, να αποφεύγετε τις κακές συνήθειες για να αποτρέψετε τις ρυτίδες.

Δείτε επίσης Σπιτική κρέμα χεριών με γλυκερίνη για αντιγήρανση και αφυδατωμένα χέρια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

50 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Καθιστικού

50 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Καθιστικού

52 Ανοιξιάτικα Στεφάνια και οι Εναλλακτικές τους

52 Ανοιξιάτικα Στεφάνια και οι Εναλλακτικές τους