Μερικοί άνθρωποι βλέπουν το μαγείρεμα ως αγγαρεία και άλλοι το αντιμετωπίζουν ως διασκέδαση. Χρησιμοποιώντας ορισμένα κινέζικα κόλπα μαγειρικής, μπορείτε να κάνετε το φαγητό σας πιο νόστιμο, υγιεινό και όμορφο. 12 Έξυπνα Κόλπα Μαγειρικής
Πλύσιμο φρούτων και λαχανικών σε αλμυρό νερό.
Οι Κινέζοι πλένουν πολύ καλά τα φρούτα και τα λαχανικά τους. Τα ξεπλένουν με νερό βρύσης, τα βάζουν σε διάλυμα αλατιού και στη συνέχεια τα ξεπλένουν ξανά σε νερό βρύσης.
Το 2006, Κινέζοι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια μελέτη και απέδειξαν ότι το αλμυρό νερό αφαιρεί πραγματικά τα φυτοφάρμακα από λαχανικά και φρούτα. Για να πλύνετε τα λαχανικά και τα φρούτα με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να προσθέσετε 1 μέρος αλάτι σε 10 μέρη νερού.
Βράζουν τέλειο ρύζι χωρίς δοσομετρητές και ζυγαριές.
Οι Κινέζοι δεν χρειάζεται να θυμούνται τις ακριβείς ποσότητες νερού και ρυζιού όταν το βράζουν. Απλώς βάζουν την απαραίτητη ποσότητα ρυζιού σε μια κατσαρόλα και το δείκτη στην επιφάνεια του ρυζιού υπό ορθή γωνία. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να προσθέσουν αρκετό νερό για να καλύψει μια φάλαγγα στο δάκτυλο.
Κάνουν τα γεύματα πιο ελκυστικά χρησιμοποιώντας άμυλο.
Πολλοί εκπλήσσονται με το πώς οι Κινέζοι σεφ μπορούν να κάνουν τα ψάρια και το κρέας να φαίνονται τόσο λαμπερά. Το μυστικό είναι το άμυλο καλαμποκιού που χρησιμοποιούν σχεδόν σε κάθε κουζίνα της χώρας. Δεν υπάρχει σάλτσα που φτιάχνουν χωρίς αυτό όταν μαγειρεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες.
Μαλακώνουν το κρέας με κρόκο αυγού.
Οι Κινέζοι μπορούν να κάνουν ακόμη και το πιο σκληρό κρέας, τρυφερό. Για να το πετύχουν, το μαρινάρουν σε κρόκο αυγού για περίπου 15 λεπτά. Αυτό εμποδίζει το υγρό να εξατμιστεί από το κρέας, οπότε παραμένει πραγματικά ζουμερό και νόστιμο.
Δείτε ακόμη Δοσομετρητικός Οδηγός για Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική
Συχνά βράζουν το κρέας πριν το μαγειρέψουν
Οι Κινέζοι βάζουν ωμό κρέας σε νερό, βράζουν το νερό και στη συνέχεια αφαιρούν το νερό και συνεχίζουν το μαγείρεμα ή το βράζουν ξανά, αλλά σε γλυκό νερό. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό.
Πρώτον, ο βρασμός βοηθά στην απομάκρυνση όλης της βρωμιάς και του περιττού αίματος από το κρέας. Δεύτερον, μαλακώνει κάποια είδη κρέατος, όπως για παράδειγμα το χοιρινό. Και τέλος, υπάρχει μια ειδική τεχνική όταν το κρέας μαγειρεύεται πλήρως σε νερό και αργότερα, η γεύση προστίθεται σε αυτό τηγανίζοντας το με λαχανικά και μπαχαρικά.
Βράζουν στον ατμό πολλές τροφές.
Η κινεζική κουζίνα αποτελείται από πολλά γεύματα που μαγειρεύονται στον ατμό. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται ακόμη και για τρόφιμα από αλεύρι. Οι ντόπιοι χρησιμοποιούν ένα καλάθι από μπαμπού πάνω από βραστό νερό.
Για να φτιάξετε γεύματα στον ατμό όπως κάνουν οι Κινέζοι, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καλάθια μπαμπού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο μεταλλικό σουρωτήρι και να το βάλετε πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό.
Φτιάχνουν γλυκά με φυτικά προϊόντα
Οι Κινέζοι δεν χρησιμοποιούν πολλή ζάχαρη στα γλυκά τους και η μαρμελάδα και η σοκολάτα δεν είναι πολύ δημοφιλή. Χρησιμοποιούν φυτικά προϊόντα όπως σουσάμι, φασόλια και γλυκοπατάτες για τα γλυκά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ευρωπαίοι συχνά πιστεύουν ότι τα κινέζικα επιδόρπια είναι άνοστα. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί Κινέζοι είναι αδύνατοι.
Χρησιμοποιούν ένα συστατικό που τους κάνει υγιείς και νέους.
Για εκατοντάδες χρόνια, οι Κινέζοι αγαπούν το σουσάμι και το προσθέτουν σχεδόν σε όλα τα γεύματά τους. Φτιάχνουν επίσης ένα παραδοσιακό γλυκό – σουσάμι. Επειδή περιέχει πολύ ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό θα πρέπει να τρώτε περισσότερο από αυτό.
Δείτε επίσης 20 κόλπα και συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας!