Το μαγείρεμα είναι μία από τις βασικές δεξιότητες που πρέπει να γνωρίζετε. Ενώ μπορεί να είναι παιχνίδι για κάποιους, για άλλους, μπορεί να είναι το πιο περίπλοκο πράγμα στη γη. Λοιπόν, ειλικρινά, δεν είναι καμία περιπλοκή επιστήμη και μόλις μάθετε τα σωστά κόλπα θα μετατραπείτε σε αρχιμάγειρα.
Για λεπτές, ομοιόμορφες φέτες κρεμμυδιού, χρησιμοποιήστε αποφλοιωτή λαχανικών.
Για να τριπλασιάσετε τη ζωή των πράσινων κρεμμυδιών, φυλάξτε τα σε ένα βάζο με νερό.
Η προσθήκη λίγης μαύρης σοκολάτας στον καφέ φίλτρου θα τον κάνει πιο εύγεστο.
Για να απαλλαγείτε από επιπλέον λίπος στο φαγητό σας, τυλίξτε μερικά παγάκια σε μια χάρτινη πετσέτα και ξαφρίστε την κατσαρόλα. Το λίπος θα στερεοποιηθεί και θα απορροφηθεί στην χαρτοπετσέτα.
Για να μην μαυρίσουν οι φέτες μήλου, βάλτε τις σε ένα μπολ με νερό μαζί με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού.
Για να μην μπαγιατέψει το ψωμί, απλά βάλτε φρέσκο σέλινο στην συσκευασία.
Επιβραδύνετε το σάπισμα των ντοματών, βάζοντας τις με τα κοτσάνια κάτω σε θερμοκρασία δωματίου.
Για να αποφύγετε τα δάκρυα από το κόψιμο κρεμμυδιών, φυλάξτε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά πριν τα κόψετε.
Η προσθήκη λίγου αλατιού στο τηγάνι πριν το τηγάνισμα εμποδίζει τα τρόφιμα να απορροφούν πάρα πολύ λάδι.
Εάν μια συνταγή απαιτεί κάποια μορφή λαδιού και μελιού, αγαύης, μελάσας ή οποιασδήποτε άλλης παχύρευστης ουσίας, μετρήστε πάντα το λάδι πρώτα ώστε η παχύτερη ουσία να γλιστρήσει εύκολα από τη μεζούρα μέτρησης.
Αποφύγετε τη δυσάρεστη μυρωδιά του τηγανισμένου φαγητού βάζοντας λίγες φλούδες και ένα κομμάτι του μήλου στο λάδι πριν το τηγανίσετε.
Για να αποφύγετε να ζούληγμα των ρολών κανέλας, κόψτε τα χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα.