in , , ,

Γιατί Δεν Πρέπει να Περιμένετε να Πεινάσετε για να Φάτε

Η πείνα μπορεί να είναι σημάδι ότι ο μεταβολισμός σας είναι ενεργοποιημένος και το σώμα σας λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Ωστόσο, ενώ είναι φυσικό, η πείνα δεν πρέπει να είναι το μόνο κίνητρο ότι ήρθε η ώρα για φαγητό καθώς μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικούς λόγους για τους οποίους η πείνα μπορεί να βλάψει σοβαρά τις διατροφικές σας συνήθειες καθώς και ότι η πείνα δεν είναι πάντα πραγματική.

Η πείνα οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής.

Άτομα που παραλείπουν γεύματα ή έχουν ακανόνιστο τρόπο ζωής συχνά τρώνε περισσότερο για να καλύψουν το φαγητό που τους λείπει. Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται σταθερή διατροφή κάθε 3-4 ώρες για να αποτρέψει την επιβράδυνση του μεταβολισμού, την ενεργειακή πτώση και τη λιγούρα. Όσο περισσότερο μένετε χωρίς τροφή, τόσο χαμηλότερα μειώνεται το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας, με αποτέλεσμα την ανάγκη για τροφές με ζάχαρη.

10 Κόλπα για να Ελέγχετε Πόσο Τρώτε Χωρίς να Αισθάνεστε Πεινασμένοι

Η πείνα δεν βοηθά στην απώλεια βάρους.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν λιμοκτονούν, χάνουν βάρος. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση πολύ λίγων θερμίδων ενεργοποιεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο σώμα σας, προκαλώντας την αποθήκευση λίπους και την καύση ακόμη λιγότερων θερμίδων. Το σώμα σας πιστεύει ότι πρέπει να σώσει τον εαυτό του και να διατηρήσει θερμίδες για το μέλλον.

Είναι λιγότερο πιθανό να κάνετε υγιεινές επιλογές τροφών.

Όταν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα πέφτει, οι άνθρωποι βγαίνουν συναισθηματικά εκτός ελέγχου και δεν καταλαβαίνουν τι βάζουν στο στόμα τους. Τρώνε ότι βρουν μπροστά τους και για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό καταλήγει να είναι ανθυγιεινά ζαχαρούχα σνακ.

Δεν μπορείτε πάντα να αναγνωρίσετε την πείνα.

2 ορμόνες επηρεάζουν την πείνα: η γκρελίνη, η οποία διεγείρει την όρεξη και η λεπτίνη, η οποία την καταστέλλει. Όταν δεν έχετε φάει για λίγο, το επίπεδο γκρελίνης αυξάνεται. Και αφού φάτε, η λεπτίνη λέει στο σώμα σας ότι χόρτασε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το βαρόμετρο της πείνας δεν είναι πάντα ακριβές. Μερικές φορές, ειδικά μετά από μια εξαντλητική δίαιτα, οι άνθρωποι δεν μπορούν να ακούσουν τι προσπαθεί να τους πει το σώμα τους. Ο εγκέφαλος μαθαίνει να μετριάζει την πείνα σύμφωνα με τον τρόπο ζωής κάποιου. Έτσι, οι άνθρωποι που τρώνε πάντα μία φορά την ημέρα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να αισθάνονται λιγούρες. Δεν είναι κανονικότητα ένα γεύμα την ημέρα.

Η πείνα κάνει κακό στην υγεία.

Η επίπτωση που έχει η πείνα στο σώμα, μακροπρόθεσμα, μπορεί να είναι καταστροφική, από την ψυχική υγεία έως την αύξηση του κινδύνου χρόνιων παθήσεων. Και εάν τυχαίνετε να πεινάτε, συχνά αισθάνεστε δυσάρεστα. Μερικά από τα συμπτώματα που συνοδεύουν την πείνα είναι:

  • δυσκολία συγκέντρωσης
  • ένα εκνευριστικό συναίσθημα στο στομάχι
  • αδυναμία
  • ζάλη
  • ναυτία και έμετος
  • ευερεθιστικότητα
  • πονοκέφαλος
  • γουργουρητό στο στομάχι
  • προβλήματα ύπνου

Πως να προσδιορίσετε την πείνα σας

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει 3 διαφορετικούς τύπους πείνας: σωματικός, ψυχολογικός και ευκαιριακός. Η σωματική πείνα είναι η φυσιολογική επιθυμία να φάτε όταν δεν έχετε αρκετή τροφή στο στομάχι σας. Αντίθετα, η ψυχολογική πείνα καθοδηγείται από συναισθήματα και ουσιαστικά είναι η επιθυμία για κάτι άλλο εκτός από το φαγητό. Είναι η επιθυμία να αισθανθείτε καλύτερα ή πιο ευτυχισμένα, ή μπορεί να είναι και άλλα έντονα συναισθήματα που εκδηλώνονται ως πείνα.

Τέλος, υπάρχει η ευκαιριακή πείνα. Βλέπετε φαγητό γύρω σας και απλώς το τρώτε. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική πείνα, αλλά αφού το φαγητό είναι διαθέσιμο, γιατί όχι. Είναι σημαντικό να μην μπερδεύουμε την έννοια του «πρέπει να γεμίσω το σώμα μου με ενέργεια» για τις άλλες 2 μορφές πείνας.

10 Τρόφιμα που σας Κάνουν να Αισθάνεστε Πεινασμένοι

πηγή φωτογραφιών: brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να επιτύχετε Σκανδιναβικό Interior Design στο σπίτι σας!

Πώς να επιτύχετε Σκανδιναβικό Interior Design στο σπίτι σας!

12 Έξυπνα Κόλπα Μαγειρικής