in ,

Πώς να επιτύχετε Σκανδιναβικό Interior Design στο σπίτι σας!

Πώς να επιτύχετε Σκανδιναβικό Interior Design στο σπίτι σας!
Πώς να επιτύχετε Σκανδιναβικό Interior Design στο σπίτι σας!

Ο Σκανδιναβικός σχεδιασμός είναι εδώ και πολύ καιρό ο αγαπημένος πολλών ανθρώπων λόγω της απλότητας και της ομορφιάς του. Είναι πολύ δύσκολο να μην ερωτευτείς το Σκανδιναβικό Interior design με την αίσθηση της τάξης που επικρατεί, της γοητείας και του γούστου. Αν αισθάνεστε ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάστε το Σκανδιναβικό στυλ τότε αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν αρκετά για να κάνετε μια καλή αρχή

Πώς να επιτύχετε Σκανδιναβικό Interior Design στο σπίτι σας!
Πώς να επιτύχετε Σκανδιναβικό Interior Design στο σπίτι σας! / ©Shutterstock

Διαλέξτε ζεστά υφάσματα

Διαλέξτε ζεστά υφάσματα για τα μαξιλάρια, τα χαλιά, τα παπλώματά σας, σε ανοιχτούς και φωτεινούς τόνους. Ξεφορτωθείτε βαριά υφάσματα και χαλιά με έντονα χρώματα και σχέδια.

Το κλειδί είναι ο φωτισμός

Ο τυπικός Σκανδιναβικός σχεδιασμός δίνει πολύ μεγάλο βάρος στον φωτισμό, τόσο στον φυσικό όσο και στον τεχνητό. Δεδομένου ότι το φυσικό φως κατά τους χειμερινούς μήνες γίνεται πολυτέλεια τότε θα χρειαστεί να προμηθευτείτε κάμποσα φωτιστικά. Αφήστε τον φωτισμό να δώσει στον εσωτερικό σας χώρο μια φιλόξενη και ζεστή αίσθηση. Τέλος μην ξεχνάτε τα κεριά.

Τοποθετήστε φυτά και φρέσκα λουλούδια

Το Σκανδιναβικό στυλ επικροτείται αρκετά για την έμφαση στην ενσωμάτωση ζωντανών στοιχείων στους εσωτερικούς χώρους. Τα λουλούδια και τα φυτά δεν ενισχύουν μόνο την ομορφιά αλλά δημιουργούν και μια έκρηξη χρωμάτων στον χώρο.

Οι ειδικοί στη μελέτη της σκανδιναβικής κουλτούρας προτείνουν να τοποθετήσετε μπουκέτα σε πάγκους και τραπέζια, κατά μήκος των παραθύρων και δίπλα σε πίνακες ζωγραφικής. Θυμηθείτε να μην το παρακάνετε, διαφορετικά θα καταλήξετε με έναν κήπο στο σπίτι σας.

Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης. Τι είναι και πώς να το πετύχετε σε 5 βήματα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Στοιχηματίστε στα ουδέτερα χρώματα

Η επιλογή χρωμάτων για την εσωτερική Σκανδιναβική διακόσμηση του σπιτιού σας ίσως είναι ένα από τα δύσκολα βήματα ανεξάρτητα από το στυλ. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να προτιμάτε ουδέτερα χρώματα όπως γκρι, λευκό, καφέ, μαύρο. Ο συνδυασμός αυτών των χρωμάτων δημιούργει μια τακτοποιημένη εμφάνιση επιτρέποντας να αναδείξετε και άλλα στοιχεία του σχεδιασμού σας όπως φυτά, πίνακες, έπιπλα κτλ.

Αφήστε το ξύλο να ξεχωρίσει

Δεν υπάρχει Σκανδιναβικό στυλ χωρίς ξύλο. Όσο περισσότερο ξύλο υπάρχει στην διακόσμηση τόσο περισσότερο ξεχωρίζει το στυλ. Ξύλινα πατώματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν τα καλύπτουμε με μεγάλα χαλιά, αλλά προτιμούμε μικρότερα χαλάκια. Τα προτιμητέα είδη ξύλων είναι το πεύκο και η λεύκα. Επίσης ξύλινα ντουλάπια, έπιπλα και αξεσουάρ σπιτιού βοηθάνε για το στυλ που θέλετε να αποδώσετε.

Απαλλαγείτε απο την ακαταστασία

Η απαλλαγή από την ακαταστασία είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη του ιδανικού σκανδιναβικού εσωτερικού σχεδιασμού. Απαλλαγείτε από όλα τα περιττά αντικείμενα και οργανώστε τον χώρο σας κατάλληλα.

Όπως προαναφέρθηκε, οι σκανδιναβικές πινελιές περιγράφονται ως απλές αλλά κομψές. Είναι η απλότητα στο στυλ του που κάνει ολόκληρο τον χώρο να ξεχωρίζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε κάποιες δικές προσωπικές πινελιές. Παρ ‘όλα αυτά, κάθε διακοσμητικό αντικείμενο που φέρετε στο σπίτι σας πρέπει να επιλεγεί με προσοχή. Επιλέξτε κεραμικά αγγεία, τολμηρά έργα ζωγραφικής και μαξιλάρια με γεωμετρικά σχέδια.

Μεταλλικά

Η χρήση μετάλλου είναι βαθιά ριζωμένη στη σκανδιναβική κουλτούρα. Τα μοντέρνα σχέδια ενσωματώνουν μέταλλο στα έπιπλα και τα φωτιστικά. Μια άλλη αναπτυσσόμενη τάση περιλαμβάνει το μεταλλικό φινίρισμα σε αξεσουάρ και φωτιστικά. Πιθανότατα έχετε συναντήσει μερικά από αυτά τα όμορφα χυτά χάλκινα και ορειχάλκινα που θα ταίριαζαν απόλυτα σε κάθε δωμάτιο

Υπόθεση τζάκι

το Σκανδιναβικό εσωτερικό δεν χάνει επαφή με την παράδοσή του. Εξετάστε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε ένα τζάκι που βρίσκεται στρατηγικά σε γωνία του σαλονιού σας. Σε αντίθεση με τα περισσότερα σπίτια που έχουν το τζάκι σε κεντρικό σημείο, οι Σκανδιναβικοί είχαν τη συνήθεια να τα τοποθετούν στη γωνία του δωματίου.

Μεταμορφώστε το σπίτι σας με τις παραπάνω συμβουλές και αποκτήστε την σκανδιναβική αίσθηση και εμφάνιση που πάντα ονειρευόσασταν.

47 ιδέες διακόσμησης κρεβατοκάμαρας σκανδιναβικού στυλ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Γιατί να βάλεις ένα σαπούνι κάτω από τα σεντόνια ή το μαξιλάρι! Ένα κόλπο που βοηθάει

Γιατί Δεν Πρέπει να Περιμένετε να Πεινάσετε για να Φάτε