Αν και τα γουόκ χρησιμοποιούνται περίφημα για το τηγάνισμα, ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένα τρόφιμα δεν είναι τόσο κατάλληλα για μαγείρεμα σε αυτό. Velveting: Το Κινέζικο Μυστικό Μαγειρικής για να Μαλακώσετε το πιο Σκληρό Μοσχαρίσιο Κρέας
Ολόκληρες μπριζόλες
Για μια ωραία κρούστα και ελεγχόμενη εσωτερική θερμοκρασία, οι ολόκληρες μπριζόλες απαιτούν ομοιόμορφη επαφή και σταθερή θερμότητα. Τα γουόκ ταιριάζουν καλύτερα σε γρήγορο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία με συνεχή κίνηση, επομένως για να μαγειρέψετε μια τέλεια μπριζόλα, δοκιμάστε μια σχάρα ή ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο με βαρύ πάτο. Το μαγείρεμα μιας ολόκληρης μπριζόλας σε ένα γουόκ πιθανότατα θα είχε ως αποτέλεσμα ένα ανομοιόμορφα ψημένο κομμάτι κρέατος.
Δείτε ακόμη Το Μυστικό των Σεφ: Μαγειρική Σόδα στη Σάλτσα Ντομάτας
Όξινες τροφές
Τα γουόκ συνήθως κατασκευάζονται από ανθρακούχο χάλυβα ή χυτοσίδηρο, τα οποία μπορούν να αντιδράσουν με όξινα τρόφιμα και να προκαλέσουν μεταλλική γεύση. Μερικά παραδείγματα τροφών με υψηλή οξύτητα είναι οι ντομάτες, τα εσπεριδοειδή και τα ξύδια. Όταν φτιάχνετε σάλτσα ντομάτας, αφήστε το γουόκ στην άκρη και επιλέξτε μη αντιδραστικά μαγειρικά σκεύη, όπως ανοξείδωτο ατσάλι, κεραμικό και αντικολλητικό.
Σάλτσες με βάση τα γαλακτοκομικά
Οι σάλτσες με βάση τα γαλακτοκομικά, όπως η αλφρέντο ή η ολλανδέζα, πρέπει να μαγειρεύονται σε χαμηλή, ήπια φωτιά και μπορούν να πήξουν εύκολα εάν εκτεθούν σε υψηλή θερμοκρασία. Δεδομένου ότι τα γουόκ είναι σχεδιασμένα για να ζεσταίνονται πολύ, δεν είναι ιδανικά για σάλτσες με βάση τα γαλακτοκομικά. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα από ανοξείδωτο χάλυβα ή ακόμα και ένα μπεν μαρί όταν ετοιμάζετε μια σάλτσα με βάση τα γαλακτοκομικά.
Ζυμαρικά
Το γουόκ είναι μια αναποτελεσματική επιλογή για το μαγείρεμα των ζυμαρικών για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι δεν θα χωρούσε πολύ νερό και το νερό θα ζεσταινόταν ανομοιόμορφα λόγω του σχήματος του γουόκ. Επιπλέον, η χρήση ενός γουόκ θα έκανε τα ζυμαρικά δύσκολο να ανακατευτούν και, αργότερα, να στραγγίσουν. Οι παραδοσιακές κατσαρόλες για ζυμαρικά είναι ψηλές και στιβαρές και πιο κατάλληλες για το μαγείρεμα ζυμαρικών.
Ομελέτα
Μπορείτε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ένα γουόκ για να μαγειρέψετε αυγά αν προτιμάτε ένα τηγανητό αυγό αλλά θα πρέπει να πάρετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι εάν είστε λάτρης της ομελέτας.
Δείτε επίσης Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι – Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ