in , , , ,

Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι – Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ

Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι - Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ
Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι - Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ

Οι πατάτες είναι από τα πιο ευέλικτα λαχανικά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι κατά το μαγείρεμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε μορφή για την παρασκευή μιας ποικιλίας πιάτων. Η ευελιξία δεν περιορίζεται μόνο στη χρήση, αλλά και στη διαδικασία μαγειρέματος, καθώς μπορεί κανείς να μαγειρέψει κυριολεκτικά την πατάτα με οποιονδήποτε τρόπο. Το Απολυτό Κόλπο Μαγειρικής Για να μην Βρωμάει το Κουνουπίδι

Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι για Αυτόν τον Εκπληκτικό Λόγο

Είτε πρόκειται για ψήσιμο, τηγάνισμα, μαγείρεμα στον ατμό, ψήσιμο ή ακόμα και βράσιμο, μπορεί κανείς να κάνει τα πάντα με πατάτες. Ωστόσο, κάθε διαδικασία μαγειρέματος αφήνει ένα σημάδι στην υφή καθώς και στη γεύση της πατάτας. Ιδιαίτερα στο βράσιμο των πατατών είναι σημαντικό να προσθέσετε ξύδι σε αυτές.

Τα είδη της πατάτας

Πριν προχωρήσουμε σε αυτές τις πληροφορίες, υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε για τις πατάτες και αυτό είναι – το «άμυλο». Υπάρχουν δύο τύποι πατάτας που μπορεί κανείς να βρει στην αγορά – με υψηλή και με χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο. Οι πατάτες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο ταιριάζουν καλύτερα όταν θέλετε να τις πολτοποιήσετε ή να φτιάξετε ένα κρεμώδες πιάτο όπως ίσως μια σούπα. Όμως, η άλλη ποικιλία με χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο είναι αυτή που αντέχει στο βράσιμο και είναι κατάλληλη για σαλάτες.

Δείτε ακόμη 4 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν το Ρύζι σας Σύμφωνα με τους Σεφ

Αυτό το κόλπο μαγειρικής έχει προταθεί από αρκετούς σεφ και ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι το ξύδι μπορεί να βοηθήσει τις πατάτες να διατηρήσουν το σχήμα τους. Το ξύδι κάνει τις πατάτες να σχηματίσουν μια λεπτή κρούστα που βοηθά περαιτέρω στη διατήρηση του σχήματός τους. Το ξύδι αυξάνει τα επίπεδα του όξινου pH του νερού, κάτι που βοηθά περαιτέρω την πατάτα, όπως όταν προσθέτετε λίγο αλάτι στο νερό ενώ βράζετε τα αυγά.

Ποιο ξύδι να χρησιμοποιήσετε

Δεν υπάρχει γενικός κανόνας για το ποιο ξύδι πρέπει να χρησιμοποιείται για το βράσιμο των πατατών. Από λευκό ξύδι μέχρι ξύδι από κόκκινο κρασί και ακόμη και μηλόξυδο, μπορεί κανείς να προσθέσει οποιοδήποτε από αυτά ενώ βράζει τις πατάτες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πόσο ξύδι να χρησιμοποιήσετε

Ιδανικά, θα πρέπει να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι ξύδι σε 1/2 κιλό πατάτες μαζί με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και αρκετό νερό για να βράσουν καλά για 2-3 σφυρίγματα σε χύτρα ταχύτητας. Αν βράσουν σε κατσαρόλα, πρέπει οι πατάτες να μείνουν για 20-25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ή μέχρι να μαλακώσουν.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης 15 Κόλπα Μαγειρικής που ελάχιστοι γνωρίζουν και θα άφηναν άφωνο και τον Άκη Πετρετζίκη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 29

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καλλιέργεια βατόμουρων στο σπίτι,καλλιέργεια βατόμουρων σε γλάστρες,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,

Πώς να Καλλιεργήσετε Βατόμουρα στο Σπίτι σε Γλάστρες

Φτιάξε Σπιτικό Αφρόλουτρο με Ελαιόλαδο Που Κάνει το Δέρμα να Λάμπει

Φτιάξε Σπιτικό Αφρόλουτρο με Ελαιόλαδο Που Κάνει το Δέρμα να Λάμπει