in , ,

Φτιάξε Σπιτικό Αφρόλουτρο με Ελαιόλαδο Που Κάνει το Δέρμα να Λάμπει

Φτιάξε Σπιτικό Αφρόλουτρο με Ελαιόλαδο Που Κάνει το Δέρμα να Λάμπει
Φτιάξε Σπιτικό Αφρόλουτρο με Ελαιόλαδο Που Κάνει το Δέρμα να Λάμπει

Το να κάνετε ένα ωραίο ντους ή μπάνιο μετά από μια κουραστική, αγχωτική μέρα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να χαλαρώσετε και να φροντίσετε τον εαυτό σας. Μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία χρησιμοποιώντας αφρόλουτρο αντί για τυπικό σαπούνι. Αυτό το σπιτικό αφρόλουτρο με ελαιόλαδο θα σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας και να κάνετε το δέρμα σας λείο σαν του μωρού. Χωρίς χημικά! Γήρανση δέρματος και Ρυτίδες: Τα δυο υλικά που μπορούν να σβήσουν τα σημάδια του χρόνου κάτα 20 χρόνια

Θα χρειαστείτε:

1/3 φλιτζάνι υγρό σαπούνι Καστίλλης
1/3 φλιτζάνι βιολογικό ακατέργαστο μέλι
1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο γλυκού πορτοκαλιού

Αυτό το Σπιτικό Αφρόλουτρο με Ελαιόλαδο θα Κάνει το Δέρμα να Λάμπει

Διαδικασία

  • Αναμείξτε το ελαιόλαδο με το αιθέριο έλαιο.
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα. Ανακατέψτε με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα.
  • Φυλάσσεται σε μπουκάλι αφρόλουτρου ή δοχείο με διανομέα σαπουνιού.
  • Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση.
  • Χρησιμοποιήστε το όπως τα κανονικά αφρόλουτρα. Σαπουνίστε το με ένα φυσικό σφουγγάρι, λούφα ή πετσέτα.

Ελαιόλαδο

Πλούσιο σε λιπίδια, ζωτικά λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνες Α και Ε, το ελαιόλαδο βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών. Εξισορροπώντας τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος, το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο νεανικό και να προσφέρει μια μοναδική λάμψη. Το ελαιόλαδο προστατεύει το δέρμα από επιβλαβείς ερεθιστικούς παράγοντες, επειδή οξειδώνεται πιο αργά από τα έλαια που παράγει το δέρμα.

Επιπλέον, οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες των λιπαρών οξέων κάνουν θαύματα στο δέρμα που υποφέρει από ακμή. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να είναι μια υπέροχη θεραπεία για τα προβλήματα ακμής.

Δείτε ακόμη Σκούρες Κηλίδες στο Πρόσωπο: Σπιτικές Θεραπείες Ομορφιάς με Μέλι για να Απαλλαγείτε

Ακατέργαστο μέλι

Το μέλι είναι νόστιμο και γεμάτο οφέλη για την υγεία. Πολλές έρευνες δείχνουν ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του μελιού μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των δερματικών λοιμώξεων. Ορισμένοι τύποι μελιού, όπως το μέλι Manuka, μπορούν να επιταχύνουν την επούλωση των πληγών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επιπλέον, το ακατέργαστο μέλι μπορεί να φωτίσει την επιδερμίδα, δίνοντας στο δέρμα μια ομοιόμορφη και υγιή όψη. Μπορεί επίσης να αποτρέψει τις ρυτίδες, τις μολύνσεις και άλλους παράγοντες που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση. Διατηρεί επίσης το δέρμα φρέσκο και του δίνει μια ωραία λάμψη.

Σαπούνι Καστίλλης

Το αφρώδες σαπούνι ελαιολάδου δημιουργήθηκε σε μια περιοχή της Ισπανίας κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών και από εκεί προέρχεται το όνομα Καστίλλη.

Επειδή το σαπούνι Καστίλλης διατηρεί την περιεκτικότητά του σε γλυκερίνη, είναι κατάλληλο για τύπους δέρματος που είναι ευαίσθητοι σε σκληρές χημικές ουσίες και βοηθά στη φυσική ενυδάτωση του δέρματος. Το σαπούνι Καστίλλης διατηρεί τους πόρους καθαρούς βοηθώντας στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, σε αντίθεση με τα συνθετικά σαπούνια που φράζουν συχνά τους πόρους.

Αιθέρια έλαια

Έχετε πολλές επιλογές όταν πρόκειται για αιθέρια έλαια. Για αντιμικροβιακό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε έλαιο μέντας ή δεντρολίβανου. Για ένα χαλαρωτικό αποτέλεσμα, δοκιμάστε λάδι λεβάντας. Επιπλέον, η προσθήκη αιθέριου ελαίου δίνει στο αφρόλουτρο ένα ευχάριστο άρωμα. Αποφύγετε να συνδυάσετε πολύ αιθέριο έλαιο σε μία παρτίδα.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Απολέπιση στο σπίτι: Φτιάξε αυτό το μείγμα με καφέ, βάλτο για 10′ στο πρόσωπο και θα πάθεις… πλάκα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι - Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ

Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι – Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ

Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες Χλωρίνης σε Χρωματιστά Ρούχα με 2 Εύκολους Τρόπους

Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες Χλωρίνης σε Χρωματιστά Ρούχα με 2 Εύκολους Τρόπους