in , , ,

Απολέπιση στο σπίτι: Φτιάξε αυτό το μείγμα με καφέ, βάλτο για 10′ στο πρόσωπο και θα πάθεις… πλάκα

Απολέπιση στο σπίτι: Φτιάξε αυτό το μείγμα με καφέ, βάλτο για 10′ στο πρόσωπο και θα πάθεις… πλάκα
Απολέπιση στο σπίτι: Φτιάξε αυτό το μείγμα με καφέ, βάλτο για 10′ στο πρόσωπο και θα πάθεις… πλάκα

Απολέπιση στο σπίτι: Η απολέπιση αποτελεί ένα από τα βασικότερα βήματα περιποίησης προσώπου. Η επιδερμίδα μας καθημερινά επιβαρύνεται από περιβαλλοντικούς ρύπους και μακιγιάζ που φράσσουν τους πόρους, δημιουργούν στίγματα και ατέλειες, ενώ κάνουν το δέρμα να χάσει τη λάμψη του και να φαίνεται πιο θαμπό. Αντίστοιχα, η σπιτική απολέπιση προσώπου είναι η βελτίωση της ποιότητας και του τόνου του δέρματος χρησιμοποιώντας αγνά υλικά που βρίσκει ο καθένας στο σπίτι του.

Υπάρχουν πολλές συνταγές για σπιτική απολέπιση προσώπου. Εμείς θα σας δείξουμε τις πιο εύκολες και πιο δραστικές. Προσοχή όμως, μην χρησιμοποιείτε προϊόντα απολέπισης του σώματος για το πρόσωπο, γιατί σαφώς είναι πιο ευαίσθητο το δέρμα και απαιτείται ιδιαίτερος χειρισμός. Εφαρμόζετε στο δέρμα 1-2 φορές την εβδομάδα.

Απολέπιση στο σπίτι: Σπιτική απολέπιση προσώπου με βάση τον καφέ

Ο καφές, όπως όλοι γνωρίζουμε, περιέχει καφεΐνη, η οποία έχει αναζωογονητική δράση στην επιδερμίδα. Για αυτό και χρησιμοποιείται σε συνταγές για κρέμες σώματος και προσώπου. Παρακάτω, θα σας δείξουμε τρεις εύκολες συνταγές για σπιτική απολέπιση προσώπου με βάση τον καφέ.

1) Με καφέ και λεμόνι
  • 3-4 κουταλιού γλυκού καφέ
  • ελαιόλαδο
  • 2-3 σταγόνες λεμόνι
Διαδικασία

Τρίψτε τους κόκκους καφέ και προσθέστε ελαιόλαδο μέχρι να γίνει κρεμώδη υφή. Τέλος προσθέστε και το λεμόνι. Απλώστε την κρέμα στο πρόσωπο κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αφήστε την και έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

2. Με καφέ, ελαιόλαδο και εμφιαλωμένο νερό

  • Εμφιαλωμένο νερό
  • ελαιόλαδο
  • γαλακτωματοποιητής
  • 1 κουταλιά σούπας κατακάθι
Διαδικασία

Σε ένα μπρίκι βάλτε 30ml νερό και στο δεύτερο 10ml ελαιόλαδο μαζί με 2gr από τον γαλακτωματοποιητή. Βράστε τα σε μπεν μαρί και μετά όταν τα βγάλετε από την φωτιά συμπληρώστε το κατακάθι. Κάντε πλύσεις 2-3 φορές την εβδομάδα.

3. Με καφέ, αμυγδαλέλαιο και μέλι

  • 3 κουταλιές της σούπας κατακάθι καφέ
  • 5 κουταλιές γλυκού αμυγδαλέλαιο
  • 2 κουταλιές γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά γλυκού βανίλια
Διαδικασία

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και εφαρμόστε την κρέμα για περίπου 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σπιτική απολέπιση προσώπου για μαύρα στίγματα

  1. Για καθαρισμό προσώπου ενάντια στα μαύρα στίγματα χρησιμοποιείστε λεμόνι και ζάχαρη. Τρίψτε τοπικά γύρω από την μύτη και θα δείτε να εξαφανίζονται.
  2. Μέλι με σπασμένα αμύγδαλα. Ένας συνδυασμός όπου θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα.
  3. Επίσης ένας καταπληκτικός συνδυασμός είναι χυμός λεμονιού και σκόνη κανέλας. Τρίψτε καλά την περιοχή που θέλετε να αντιμετωπίσετε και όλα τα νεκρά κύτταρα θα απομακρυνθούν.

Σπιτική απολέπιση προσώπου για λιπαρό δέρμα

  1. Κάντε απολέπιση με λευκό ξύδι. Βάλτε το σε ένα καθαρό βαμβάκι και ξεπλύνετε μετά από 5 λεπτά. Αν πάλι είναι ευαίσθητο το δέρμα σας τότε αραιώστε το με νερό.
  2. Χρησιμοποιήστε λεμόνι και μέλι μόνο. Ανακατέψτε λςμόνι και μέλι σε ίσες ποσότητες. Αφήστε το στο πρόσωπό σας να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό. Το μέλι βοηθάει στην ισορροπία της υγρασίας της επιδερμίδας σας.
  3. Ο κρόκος αυγών είναι το ιδανικό υλικό για λιπαρό δέρμα διότι βοηθάει στην αφυδάτωση. Σε ένα καθαρό βαμβάκι απλώστε τον κρόκο αυγού μόνο στα μέρη που είναι λιπαρά. Μετά από 15 λεπτά ξεπλύνετε.

Σπιτική απολέπιση προσώπου για ακμή

Ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης. Έπειτα προσθέστε 1 κουταλιά γλυκού ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε το μείγμα στην περιοχή του προσώπου και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Αυτές είναι οι πιο απλές συνταγές για σπιτική απολέπιση προσώπου. Μην ξεχνάτε όμως και κάποια tips που πρέπει να ακολουθείτε οπωσδήποτε.

Μερικά ακόμα Tips:
  • Καλύτερα η απολέπιση να γίνεται μετά το μπάνιο όπου ανοίγουν οι πόροι
  • Αποφύγετε την απολέπιση το πρωί για τυχόν ευαισθησία στις ακτινοβολίες του ήλιου.
  • Η απολέπιση να γίνεται ΜΟΝΟ έως 2 φορές την εβδομάδα για να αποφύγετε τους ερεθισμούς.

Όλες οι συνταγές είναι φανταστικές και αξίζει να τις δοκιμάσετε. Καλή Επιτυχία!

via enimerotiko

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 36

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

αντιμετώπιση άγχους,αντιμετώπιση πόνου,συμβουλές υγείας,υγεία,κόλπα,

Αντιμετώπιση του Άγχους Χωρίς Φάρμακα “παίζοντας” με το Σώμα σας: 8 Κόλπα για να Απαλλαγείτε από το Άγχος και τον Πόνο Εύκολα

Τότε και Σήμερα: Γιατί Παλαιότερα οι Άνθρωποι Φαίνονταν Μεγαλύτεροι από ό,τι Ήταν στην Πραγματικότητα

Τότε και Σήμερα: Γιατί Παλαιότερα οι Άνθρωποι Φαίνονταν Μεγαλύτεροι από ό,τι Ήταν στην Πραγματικότητα