Το μυστικό των μεγάλων σεφ αποκαλύπτεται επιτέλους. Μαγειρική σόδα σε σάλτσα ντομάτας. Τι χρησιμεύει όμως; Και κυρίως γιατί μαζί δίνουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα; Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι – Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ
Είναι τέλειο συστατικό για να εξαφανίσει την οξύτητα της σάλτσας . Πόσες φορές έχετε βρεθεί να σιγοβράζετε τη σάλτσα για ώρες, στην κατσαρόλα; Ωστόσο, η γεύση συχνά θα σας έχει απογοητεύσει: φαίνεται πολλές φορές ξινή.
Δείτε ακόμη Το Απολυτό Κόλπο Μαγειρικής Για να μην Βρωμάει το Κουνουπίδι
Για να εξαλείψετε την όξινη γεύση που έχουν οι μαγειρεμένες ή ωμές ντομάτες, χρειάζεται μόνο να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Είναι ικανή να εξουδετερώσει την οξύτητα των τροφών και να ρυθμίσει το pH. Αν την προσθέσετε κατά το μαγείρεμα, μπορείτε να γλυκάνετε τη σάλτσα χωρίς να αλλοιώσετε τη γεύση.
Μην φοβάστε αν δείτε να σχηματίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια της σάλτσας: σημαίνει ότι η χημική αντίδραση βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτή η τεχνική είναι επίσης πολύ αποτελεσματική για άτομα που δεν μπορούν να ανεχθούν ή να αφομοιώσουν όξινα τρόφιμα όπως οι ντομάτες.
Εάν δεν έχετε μαγειρική σόδα, μπορείτε να μαγειρέψετε τη σάλτσα σας προσθέτοντας έναν χουρμά και ένα φρέσκο καρότο. Αυτά τα δύο τρόφιμα είναι ικανά να διορθώσουν την οξύτητα της ντομάτας και να δώσουν στη σάλτσα σας πιο γλυκιά γεύση.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης 4 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν το Ρύζι σας Σύμφωνα με τους Σεφ