Στην κουζίνα υπάρχουν κόλπα και μυστικά μαγειρικής που μπορούν να κάνουν τις δουλειές μας πολύ πιο εύκολες και πιο αποδοτικές. Υπάρχουν 15 κόλπα από επαγγελματίες Σεφ για την μαγερική και την ζαχαροπλαστική που πραγματικά είναι πολύ χρήσιμα και που ίσως λίγες νοικοκυρές γνωρίζουν.
Μυστικά και κόλπα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικης
1. Όχι πια καμένη κρούστα
Για να αποφύγετε την καμένη κρούστα στα γλυκά και τις πίτες σας κάντε τρύπα σε ένα ταψί αλουμινένιο μιας χρήσης και τοποθετήστε από πάνω.
2. Φέρε τα παγωμένα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου γρήγορα
Αν η συνταγή που ετοιμάζεσαι να φτιάξεις θέλει τα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου αλλά ξέχασες να τα βγάλεις από το ψυγείο, don’t worry! Υπάρχει τρόπος να φέρεις πολύ γρήγορα τα αβγά σε σωστή θερμοκρασία χωρίς να περιμένεις. Τοποθέτησέ τα απλά σε ζεστό νερό για μόλις τρία λεπτά.
3. Δαντέλα για να κάνεις σχέδια στα γλυκά σου
Η δαντέλα πέρα από πολύ κλασάτο ύφασμα για να το φοράς είναι εκπληκτική και στην κουζίνα. Αν θες να δώσεις σχέδια επάνω σε γλυκά και κεκάκια με ζάχαρη άχνη η δαντέλα είναι φοβερή.
4. Σχέδια σε σοκολατάκια με κουπάτ
Αν θέλετε να φτιάξετε σοκολατάκια σε διάφορα σχέδια ή ακόμα και με την ζάχαρη άχνη, τα κουπάτ μπορούν να λειτουργήσουν καλά.
5. Βάλε ψωμί για μπισκότα πάντα φρέσκα
Αν θες τα μπισκότα σου να μένουν πάντα φρέσκα χωρίς να πανιάζουν υπάρχει ένα μυστικό και ακούει στη λέξη ψωμί. Αν βάλετε μια φέτα ψωμί μαζί με τα μπισκότα τοτε θα μείνουν ολόφρεσκα κια τραγανά.
6. Σουρωτήρι σαν βάση
Αν φτιάχνετε διάφορα γλυκίσματα όπως cake pops τότε μπορείτε να τα βάζετε στις τρύπες από το σουρωτήρι για να στεγνώσουν.
7. Χάρτινο πιατάκι στο μίξερ
Ένα φοβερό κόλπο όταν χρησιμοποιείτε το χειροκίνητο μίξερ – γιατί αν έχετε με κάδο δεν χρειάζεται – είναι να βάλετε ένα χάρτινο πιατάκι κάτω από το μιξέρ για να μην πετάγεται η ζύμη δεξιά και αριστερά. Απλά το περνάτε με τρυπούλες στα εξαρτήματα και είσαστε έτοιμη.
8. Ψήστε μπισκότα σε φόρμα για cupcakes
Με αυτή την μέθοδο θα είσαστε σίγουροι ότι τα μπισκότα σας θα έχουν τέλειο σχήμα και φυσικά δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.
9. Γυάλινα βάζα
Μια καλή ιδέα για να μην είναι χύμα τα διάφορα είδη ζαχαροπλαστικής μέσα στα ντουλάπια ή σε ξεχωριστά σακουλάκια, είναι να τα τοποθετήσετε σε γυάλινα βάζα. Έτσι θα είναι και προστατευμένα από σκόνες αλλά θα μπορείτε να δείτε ανά πάσα στιγμή τι έχετε.
10. Αλεύρι στα μύρτιλλα
Αν αγαπάτε τα μύρτιλλα μέσα σε cupcakes και κέικ ο καλύτερος τρόπος για να τα ρίξετε μέσα στο μείγμα και να μην πάνε στον πάτο ή να μην διαλυθούν είναι πρώτα να τα περάσετε σε αλεύρι.
11. Σχέδια σε ζύμη
Αν αγαπάτε και φτιάχνετε πίτες μια πολύ ωραία λύση για να κάνετε σχέδια στις άκρες είναι με εργαλεία κουζίνας, ή και με άλλα αντικείμενα όπως τα μαργαριτάρια. Φαντασία θέλει!
12. Peeler για σχέδια σε σοκολάτα
Αν θέλετε να κόψετε λεπτές φέτες σοκολάτας για να διακοσμήσετε γλυκά τότε ο καθαριστής λαχανικών είναι ιδανικός.
13. Αντί για βούτυρο βάλε πουρέ μήλου
Γνώριζες ότι μπορείς να αντικαταστήσεις το βούτυρο που δεν είναι και τόσο υγιεινό, με πουρέ μήλου στα γλυκά;
15. Πιστολάκι στις τούρτες
Μπορεί να ακούγεται περίεργο να κάνετε με το σεσουάρ την τούρτα αλλά αυτό θα δώσει πιο λεία εμφάνιση και γυαλιστερό φινίρισμα.
Όπως είδατε παραπάνω υπάρχουν πολλά κόλπα και μυστικά μαγειρικής που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα μας χωρίς κόπο.