in , , ,

10 Συμβουλές για Πρόληψη και Αντιμετώπιση Πρησμένων Ποδιών

πρόληψη πρησμένων ποδιών,αντιμετώπιση πρησμένων ποδιών,φροντίδα ποδιών,συμβουλές υγείας,υγεία
10 Συμβουλές για Πρόληψη και Αντιμετώπιση Πρησμένων Ποδιών

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από πρήξιμο στα πόδια και μπορεί να εμφανιστεί ιδιαίτερα μετά από μεγάλες χρονικές περιόδους ορθοστασίας ή καθιστικής ζωής. Αλλά μερικές φορές μπορεί επίσης να είναι σημάδι κακής κυκλοφορίας αίματος ή άλλων προβλημάτων υγείας. Μπορείτε να προλάβετε και να αντιμετωπίσετε τα πρησμένα πόδια στο σπίτι ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές. Εάν αυτή η κατάσταση είναι υποτροπιάζουσα, φροντίστε να κλείσετε ένα ραντεβού με το γιατρό σας. Πως να Απαλλαγείτε από Κράμπες στα Πόδια

Βγείτε έξω και να αρχίσετε να κινείστε

10 Συμβουλές για Πρόληψη και Αντιμετώπιση Πρησμένων Ποδιών

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να ασκήστε τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα. Αυτό όχι μόνο θα σας κρατήσει σε φόρμα αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει τη ροή του αίματος σας. Δραστηριότητες όπως το τρέξιμο ή το περπάτημα μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της κυκλοφορίας. Προσπαθήστε να εντάξετε την άσκηση στη ρουτίνα σας, όπως θα προγραμματίζατε μια συνάντηση με το αφεντικό σας ή θα αφιερώνετε χρόνο για να βοηθήσετε τα παιδιά σας με την εργασία τους.

Διατάσεις

Ένα άλλο ζωτικό βασικό στοιχείο που πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε πριν και μετά την άσκηση είναι οι διατάσεις. Αυξάνουν την ευελιξία, βελτιώνουν την απόδοση στις σωματικές δραστηριότητες και συμβάλλουν στην αύξηση της ροής του αίματος στους ιστούς και τα όργανα.

Πιείτε τσάι ή χυμό

Πιείτε μαύρο ή πράσινο τσάι: Αυτό το δημοφιλές ρόφημα κάνει πολλά περισσότερα από το να σας κρατά ζεστούς τα κρύα πρωινά του φθινοπώρου. Περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της ροής του αίματος. Οπότε πιείτε μια κούπα πριν πάτε για τζόκινγκ το πρωί. Το σώμα σας σίγουρα θα είναι ευγνώμων!

Χυμός παντζαριού: Ο συνδυασμός βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών το καθιστά το κατάλληλο ρόφημα για να ξεκινήσει η μέρα σας. Η τακτική κατανάλωση του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και συνεπώς τυχόν παρενεργειών που σχετίζονται με αυτήν.

Χυμός ροδιού: Όντας πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, αυτό το φρούτο ενισχύει τη ροή του αίματος. Είναι επίσης γεμάτο με βιταμίνη C που βοηθά το κυκλοφορικό σύστημα ενισχύοντας τα αιμοφόρα αγγεία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Στεγνό βούρτσισμα των ποδιών σας

Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων αυτής της τεχνικής, η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και η λεμφική αποχέτευση βρίσκονται στην κορυφή. Το αίμα μεταφέρει λεμφικό υγρό το οποίο φιλτράρεται μέσω των λεμφαδένων. Όταν ακολουθείτε σωστά αυτήν την τεχνική, επιταχύνετε την άντληση του αίματος, η οποία βοηθά επίσης να περάσει η λέμφος μέσα από το σώμα και να απομακρυνθούν οι τοξίνες και τα παθογόνα.

Πως να κάνετε στεγνό βούρτσισμα στα πόδια σας:

  • Πάρτε μια βούρτσα με φυσικές τρίχες.
  • Είναι καλύτερα να το κάνετε αμέσως πριν το μπάνιο και πιο βολικό γιατί θα χρειαστεί να βγάλετε τα ρούχα σας.
  • Ξεκινήστε από τον αστράγαλο και ανεβείτε αργά με κυκλικές κινήσεις.
  • Βουρτσίστε κάθε πόδι, ανεβαίνοντας μέχρι το πάνω μέρος των μηρών. Θα πρέπει να διαρκέσει περίπου πέντε λεπτά ανά πόδι.
  • Να είστε προσεκτικοί σχετικά με την πίεση που ασκείτε. Πρέπει να είναι σφιχτό αλλά όχι τόσο ώστε να πονάει.
  • Όταν τελειώσετε, μπορείτε να κάνετε ντους ή μπάνιο και στη συνέχεια να εφαρμόσετε λίγη λοσιόν ή λάδι σώματος.

Φορέστε κάλτσες συμπίεσης

Οι κάλτσες συμπίεσης ασκούν πίεση στα πόδια και τους αστραγάλους. Αυτό επιτρέπει στα αιμοφόρα αγγεία να ωθήσουν το αίμα καλύτερα μέσα από το σώμα και μέχρι την καρδιά. Ως αποτέλεσμα, βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος στα πόδια και θα σας προσφέρουν μια αίσθηση ανακούφισης μετά από μια κουραστική μέρα. Πριν επιλέξετε κάλτσες φροντίστε πρώτα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Δείτε ακόμα Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Κάθεστε Συχνά με Σταυρωμένα Πόδια

Κάντε μασάζ

Βρείτε λίγο χρόνο κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης ημέρας σας για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα μασάζ. Μπορείτε είτε να το κάνετε μόνοι σας είτε ένα επιλέξετε έναν επαγγελματία μασάζ. Εκτός από την αίσθηση χαλάρωσης, θα τονώσει τη ροή του αίματος και το λεμφικό υγρό θα κυκλοφορήσει πιο εύκολα στο σώμα σας.

Πως να κάνετε πιο αποτελεσματικό μασάζ:

  • Κάντε ανοδικές κινήσεις.
  • Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στον αστράγαλό σας.
  • Ασκήστε πίεση με τα δάχτυλά σας καθώς μετακινείτε απαλά τα χέρια σας προς τους γοφούς σας.
  • Μετακινήστε τα χέρια σας πίσω στους αστραγάλους σας και επαναλάβετε την ίδια κίνηση περίπου 10 φορές ανά πόδι.

Προσθέστε υπερτροφές στη διατροφή σας

Οι υπερτροφές προσφέρουν υψηλό επίπεδο θρεπτικών συστατικών. Αν και δεν σας προστατεύουν από χρόνιες ασθένειες, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για τα αντιοξειδωτικά, τις φυτικές ίνες και τα λιπαρά οξέα που περιέχουν. Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και το σκουμπρί είναι εξαιρετικές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα λίπη βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος επειδή προάγουν την απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου. Αυτό το μόριο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνει την παροχή αίματος και κατά συνέπεια μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Όσοι είστε χορτοφάγοι, μπορείτε να πάρετε αυτό το συστατικό μέσω των παντζαριών. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα, τα οποία το σώμα σας μετατρέπει σε μονοξείδιο του αζώτου.

Άλλες υπερτροφές που θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος είναι:

  • Φυλλώδη λαχανικά
  • Κρεμμύδια
  • Σκόρδο
  • Καρύδια
  • Μούρα

Κάντε ένα λουτρό με αλάτα Epsom

Στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάνετε ένα μακρύ χαλαρωτικό μπάνιο. Αλλά αν θέλετε να το κάνετε ακόμα καλύτερο προσθέστε μερικά άλατα Epsom. Περιέχουν μια χημική ένωση που ονομάζεται θειικό μαγνήσιο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η έλλειψή του μπορεί να συμβάλει σε αυξημένες φλεγμονές και χρόνιες παθήσεις.

Το μαγνήσιο μπορεί να απορροφηθεί από το δέρμα και έτσι ανεβάζει τα επίπεδα του στο σώμα. Όταν κάνετε το μπάνιο σας, μετρήστε 2 φλιτζάνια άλατα Epsom ανά 4 λίτρα νερού.

Σηκώστε τα πόδια σας

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας καθισμένοι με σταυρωμένα πόδια. Έπειτα, αναρωτιόσαστε γιατί πονάνε τα πόδια σας ή γιατί είναι πρησμένα. Ωστόσο, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σας.

Πρώτα απ’ όλα, η ανύψωση των ποδιών σας βοηθά στη φυσική ροή του αίματος, καθώς οι φλέβες δεν χρειάζεται να λειτουργούν ενάντια στη βαρύτητα. Ως αποτέλεσμα, η φλεγμονή θα μειωθεί επειδή δεν υπάρχει πλέον συσσώρευση πρηξίματος στα πόδια. Επιπλέον, θα συμβάλει στη μείωση της έντασης από τα πόδια και θα ανακουφίσει λίγο από τον πόνο.

Πως να σηκώνετε τα πόδια σας:

  • Βγάλτε τα παπουτσια σας.
  • Ξαπλώστε σε έναν καναπέ, κρεβάτι ή στο πάτωμα: βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να τεντώσετε τα πόδια σας. Εάν είστε ξαπλωμένοι στο πάτωμα, μπορείτε να σηκώσετε τα πόδια σας κάθετα σε έναν τοίχο. Στο κρεβάτι ή τον καναπέ, πάρτε μερικά μαξιλάρια για να κρατήσετε τα πόδια σας ψηλά πάνω από το επίπεδο της καρδιάς σας.
  • Έχετε τα πόδια σας ψηλά για περίπου 20 λεπτά και επαναλάβετε κάθε φορά που έχετε ένα σύντομο διάλειμμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν νιώθετε αρκετά άνετα, μπορείτε ακόμη και να πάρετε έναν υπνάκο.

Επενδύστε σε καλά παπούτσια

Ένας από τους λόγους πίσω από το πρήξιμο στα πόδια μπορεί να είναι η κακή επιλογή παπουτσιών. Όσο κομψά κι αν είναι, τα ψηλοτάκουνα ή τα μυτερά παπούτσια δεν είναι ιδανικά για τα πόδια. Βεβαιωθείτε ότι δεν τα φοράτε για πολλή ώρα και προσπαθήστε να αναζητήσετε άλλες εναλλακτικές, που παρέχουν καλύτερη στήριξη και ισορροπία, ή αθλητικά παπούτσια. Επιπλέον, θα πρέπει να προσέχετε το μέγεθος. Τα παπούτσια με κακή εφαρμογή μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά προβλημάτων.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 5+1 αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από τους πόνους στα πόδια σε χρόνο μηδέν! Η 4η είναι χρυσάφι!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χειμερινή διακόσμηση βεράντας,ιδέες χειμερινής διακόσμησης βεράντας,διακόσμηση βεράντας,ιδέες διακόσμησης βεράντας,διακόσμηση σπιτιού

26 Ιδέες Χειμερινής Διακόσμησης Βεράντας

συνηθισμένα λάθη μαγειρικής,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα

12 Συνηθισμένα Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν και την Καλύτερη Συνταγή