in , , ,

Πως να Απαλλαγείτε από Κράμπες στα Πόδια

αντιμετώπιση κραμπών στα πόδια,πρόληψη των κραμπών στα πόδια,φροντίδα ποδιών,συμβουλές υγείας,υγεία
αντιμετώπιση κραμπών στα πόδια,πρόληψη των κραμπών στα πόδια,φροντίδα ποδιών,συμβουλές υγείας,υγεία

Οι κράμπες στα πόδια είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις που συμβαίνει στους ανθρώπους. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες σε ηλικιωμένους και έγκυες . Συμβαίνουν συνήθως μετά από ασυνήθιστη άσκηση ή κατά τη διάρκεια του ύπνου («νυχτερινές κράμπες στα πόδια») λόγω αφυδάτωσης ή μυϊκής καταπόνησης. Αλλά μερικές φορές έχουν πολύ πιο σοβαρούς λόγους από αυτούς, όπως θρόμβους, συμπίεση νεύρων ή ανεπάρκεια μεταλλικών ιχνοστοιχείων. Δείτε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση και την πρόληψη των κραμπών στα πόδια. Τα Πόδια σας Λένε Πολλά για την Υγεία σας που Δεν Πρέπει να Αγνοήσετε

Πίνετε πολύ νερό.

© Shutterstock

Η αφυδάτωση είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες κραμπών στα πόδια. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να πίνετε πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά όταν ασκείστε. Ακόμα κι αν έχετε ήδη κράμπες, το νερό μπορεί να σας ανακουφίσει.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία.

© Shutterstock

Η ανεπάρκεια τεσσάρων βασικών μετάλλων: ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου και νατρίου μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο συστέλλονται οι μύες. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να διατηρείτε την ισορροπία τους στο σώμα σας.

Καταναλώστε μηλόξυδο.

thealternativedaily

Η κατανάλωση μηλόξυδου είναι πολύ ωφέλιμη εάν θέλετε να απαλλαγείτε από κράμπες στα πόδια, επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα βασικών μετάλλων (νάτριο, μαγνήσιο και κάλιο). Επίσης, εξισορροπεί διάφορα σωματικά υγρά και αποτρέπει την αφυδάτωση.

Κάντε μασάζ στις κράμπες.

Όταν ένας μυς είναι σφιγμένος, συνήθως δεν λαμβάνει αρκετή ροή αίματος, γεγονός που οδηγεί σε έλλειψη οξυγόνου και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών. Το μασάζ μπορεί να αποκαταστήσει τη ροή του αίματος, να χαλαρώσει τους μυς και να ανακουφίσει τον πόνο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως προληπτικό μέτρο.

Εφαρμόστε ζεστές και κρύες κομπρέσες.

brightside

Μπορείτε να εφαρμόσετε μια ζεστή κομπρέσα πάνω από ένα πιασμένο μυ, το οποίο θα χαλαρώσει αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς αυτόν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια κρύα κομπρέσα που θα μουδιάσει την περιοχή και θα μειώσει το πρήξιμο. Ή μπορείτε να εναλλάσσετε ζεστές και κρύες κομπρέσες. Αντενδείκνυται για άτομα που πάσχουν από διαβήτη, ημικρανίες ή άλλες ιατρικές παθήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα μούδιασμα στα άκρα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μην κάθεστε όλη μέρα.

© Shutterstock

Οι κράμπες στα πόδια μπορεί να εμφανιστούν εξαιτίας αγύμναστων μυών. Εάν η εργασία σας είναι καθιστική, προσπαθήστε να σηκωθείτε τουλάχιστον κάθε ώρα και να περπατήσετε κατά τη διάρκεια του γεύματος, αν είναι δυνατόν.

Δείτε ακόμη Γιατί να βουτήξεις τα πόδια σου σε νερό που έχουν βράσει μακαρόνια; Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα!

Κάντε διατάσεις με πετσέτα.

brightside

Αν έχετε κράμπες στα πόδια είναι πολύ χρήσιμο να τεντώνετε τους μυς. Μια από τις πιο χρήσιμες μεθόδους είναι το τέντωμα χρησιμοποιώντας μια πετσέτα, ένα μαντήλι ή μια γραβάτα: καθίστε με τα πόδια τεντωμένα μπροστά σας με τα δάχτυλα προς τα πάνω. Περάστε μια πετσέτα γύρω από το πόδι σας κρατώντας ένα άκρο σε κάθε χέρι και τραβήξτε την πετσέτα για να σηκώσετε το πιασμένο πόδι.

Κάντε διατάσεις σε σκάλα.

brightside

Σταθείτε ίσια με τη σκάλα με τα δύο πόδια στο κάτω σκαλοπάτι. Τοποθετήστε τα χέρια σας σε τοίχο ή κουπαστή για στήριξη. Γυρίστε τα πόδια σας προς τα πίσω έως ότου οι φτέρνες σας ξεκολλήσουν από το μπροστινό άκρο. Μετακινήστε το βάρος σας σε ένα από τα πόδια σας. Χαμηλώστε αργά τη φτέρνα προς το πάτωμα. Σταματήστε όταν αισθάνεστε μια ελαφριά αίσθηση τεντώματος στη γάμπα. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα.

Κάντε διατάσεις στα δάχτυλα των ποδιών.

brightside

Είναι επίσης πολύ χρήσιμο να τεντώνετε τα δάχτυλα των ποδιών σας, εάν έχετε κράμπες στα δάχτυλα. Μπορείτε επίσης να το κάνετε για πρόληψη.

Κάντε ζεστά μπάνια με άλατα epsom.

© Shutterstock, © Shutterstock

Ένα μπάνιο με άλατα epsom είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε περισσότερο μαγνήσιο. Μερικοί άνθρωποι το απορροφούν καλύτερα μέσω του δέρματος παρά όταν το καταναλώνουν μέσω τροφής. Μπορεί να ανακουφίσει και να αποτρέψει τον μυϊκό πόνο.

Εξασκηθείτε στην πιεσοθεραπεία.

© Shutterstock

Υπάρχουν ορισμένα συγκεκριμένα σημεία στο σώμα για να ανακουφιστείτε από τις κράμπες στα πόδια. Η πίεση σε αυτά τα σημεία πρέπει να είναι υψηλή, αλλά όχι βλαβερή. Ένα από τα σημεία είναι μεταξύ του μεγάλου και του δεύτερου δακτύλου του ποδιού. Το άλλο είναι μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους, πιο κοντά στη μύτη κατά το ένα τρίτο της απόστασης.

Κάντε πάντα διατάσεις πριν και μετά την άσκηση.

brightside

Δείτε επίσης 5+1 αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από τους πόνους στα πόδια σε χρόνο μηδέν! Η 4η είναι χρυσάφι!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός δερμάτινων γαντιών,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Δερμάτινα Γάντια

Ποιες θα είναι οι τάσεις στα μαλλιά το 2022!

Ποιες θα είναι οι τάσεις στα μαλλιά το 2022!