in , , ,

Πώς να Επιλέξετε Τρόφιμα στο Σούπερ Μάρκετ

Ένα γλυκό καρπούζι έχει καφέ κοτσάνι και θα αγοράσετε φρέσκο κοτόπουλο ελέγχοντας την ημερομηνία συσκευασίας του. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι η τσάντα σας είναι γεμάτη από φρέσκα προϊόντα, ίσως δεν έχετε χρησιμοποιήσει όλες τις αισθήσεις σας για να επιλέξετε τα καλύτερα.

Ψωμί

brightside.me

Δείτε την ετικέτα συστατικών και αναζητήστε την πρώτη λέξη στη λίστα. Αν είναι «αλεύρι ολικής αλέσεως» έχετε κάνει μια επιλογή. Θα σας προσφέρει περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνες από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Πιέστε ελαφρά το ψωμί. Εάν επιστρέψει στην αρχική του μορφή, είναι ψωμί υψηλής ποιότητας. Εάν το αποτύπωμα σας παραμένει στο ψωμί, μπορεί να είναι ένδειξη λανθασμένης διαδικασίας ψησίματος ή ότι έχει προηγουμένως ψυχθεί.

8 Κόλπα για να Διατηρούνται Περισσότερο τα Τρόφιμα

Κοτόπουλο

brightside.me

Εάν έχει δέρμα, θα πρέπει να είναι πιο ανοιχτόχρωμο από τη σάρκα. Εάν το δέρμα του κοτόπουλου είναι κίτρινο ή ανοιχτό καφέ, αφήστε το στο ράφι.
Η σάρκα πρέπει να είναι σκληρή, λευκή έως ανοιχτή καφέ, νωπή και χωρίς αίμα. Να είστε προσεκτικοί και στα άκρα. Εάν φαίνονται στεγνά, μην το διαλέξετε.
Μην ελέγξετε την ημερομηνία λήξης, αλλά ελέγξτε την ημερομηνία συσκευασίας. Εάν βρίσκεται στη συσκευασία για περισσότερο από 2 ημέρες, αφήστε το.

Καρπούζι

brightside.me

Κοιτάξτε το κοτσάνι του. Εάν είναι ξεραμένο και καφέ σημαίνει ότι είναι ώριμο και έτοιμο για κατανάλωση.
Ελέγξτε το χρώμα των κίτρινων περιοχών που έχει το καρπούζι. Αντιστοιχούν στο πόσο καιρό ήταν στο έδαφος πριν κοπεί. Εάν είναι σκούρο κίτρινο, θα είναι ένα γλυκό καρπούζι.
Για να βρείτε ένα καλό, πρέπει να ελέγξετε τον ήχο χτυπώντας το. Εάν είναι σαν να αντηχεί, υποδηλώνει ότι δεν έχει ωριμάσει ακόμη. Εάν ο ήχος που προκύπτει είναι κοίλος και αμβλύς, το καρπούζι είναι έτοιμο για φάγωμα.

Ντομάτες

brightside.me

Όποτε είναι δυνατόν, αποφύγετε να αγοράζετε ντομάτες σε πλαστική συσκευασία. Δεν θα μπορείτε να ελέγξετε αν είναι φρέσκιες και μπορεί να περιλαμβάνει ντομάτες διαφορετικής ωρίμανσης.
Η φλούδα πρέπει να είναι λεία και σφιχτή και όταν την πιάνετε, θα πρέπει να έχει σταθερό βάρος. Μια ώριμη ντομάτα μπορεί να έχει το διπλάσιο βάρος μιας άγουρης ντομάτας.
Εάν δεν μυρίσετε τίποτα, η ντομάτα δεν έχει ωριμάσει ακόμα. Θα πρέπει να μυρίζουν σαν ντομάτες, ειδικά όταν έχουν το κοτσάνι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

10 Τρόφιμα που σας Κάνουν να Αισθάνεστε Πεινασμένοι

Πεπόνι

brightside.me

Ο φλοιός ενός γλυκού πεπονιού δεν πρέπει να είναι πολύ πράσινος. Εάν έχει κίτρινες αποχρώσεις, αυτό σημαίνει ότι το πεπόνι έχει περάσει αρκετό χρόνο στο χώμα λαμβάνοντας ηλιακό φως και επομένως, θα είναι πιο γλυκό.
Πάρτε το πεπόνι και χτυπήστε το στο πλάι. Εάν δονείται, το πεπόνι είναι ώριμο.
Βάλτε το κοντά στο αυτί σας. Εάν ακούσετε νερό μέσα του, αυτό σημαίνει ότι έχει ωριμάσει πάρα πολύ και έχει αρχίσει να χαλάει.
Αγγίξτε τα 2 άκρα του πεπονιού και ασκήστε λίγη πίεση. Εάν είναι μαλακά, το πεπόνι θα είναι γλυκό.

Πιπεριά

brightside.me

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι εάν η πιπεριά έχει έντονο χρώμα χωρίς κηλίδες.
Εάν έχει 2 ή 3 χωρίσματα, θα είναι πιο πικρή από ό, τι εάν έχει 4. Αντίθετα, οι πιπεριές με 4 χωρίσματα έχουν λιγότερους σπόρους και είναι πιο πρακτικές στο μαγείρεμα.
Ελέγξτε το κοτσάνι. Εάν είναι πράσινο, σφιχτό και τραγανό, αυτό είναι σημάδι φρεσκάδας.

Ψάρια

brightside.me

Πρώτα, κοιτάξτε τα ψάρια στα μάτια για να δείτε αν προεξέχουν και οι κόρες έχουν λαμπερό μαύρο χρώμα.
Το δέρμα πρέπει να είναι φωτεινό και μεταξένιο στην αφή. Εάν είναι κολλώδες ή θαμπό, το ψάρι δεν είναι φρέσκο.
Λάβετε υπόψη ότι η σάρκα πρέπει να είναι σφιχτή και ημιδιαφανής με ελαστική, λεία επιφάνεια. Εάν πιέσετε ένα φιλέτο ψαριού, δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος από το αποτύπωμά σας.

Κολοκυθάκια

brightside.me

Εστιάστε στο μέγεθος, καθώς αυτό είναι σημαντικό για τη γεύση. Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο πιο πιθανό είναι να πικρίζει. Επιλέξτε μεσαίου μεγέθους, μεταξύ 15 και 20 εκατοστών. Θα έχουν λιγότερους σπόρους και επομένως περισσότερη σάρκα και νοστιμιά.
Εάν το κόψιμο του κοτσανιού είναι φρέσκο, θα πρέπει να είναι πράσινο.

Μπανάνες

brightside.me

Ελέγξτε το κοτσάνι του τσαμπιού. Επιλέξτε πράσινο έως ανοιχτό κίτρινο. Εάν γίνεται καφέ και οι μπανάνες έχουν πολλές μαύρες κηλίδες, είναι σαφές ότι είναι πολύ ώριμες.
Οι μπανάνες διαρκούν περισσότερο αν διατηρούνται σε τσαμπί αντί για ξεχωριστά. Μην επιλέξετε μια μπανάνα, εκτός εάν πρόκειται να την φάτε αμέσως.

Μέλι

brightside.me

Το ημιδιαφανές μέλι δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο. Η ένταση του χρώματος μπορεί να ποικίλει, αλλά εάν το μέλι είναι αδιαφανές, αυτό σημαίνει ότι είναι πιο φυσικό και λιγότερο επεξεργασμένο και επομένως πιο θρεπτικό.
Το φρέσκο μέλι μπορεί να κρυσταλλωθεί πιο εύκολα όταν πέσει η θερμοκρασία. Εάν ένα βάζο μελιού έχει μια πιο σταθερή στρώση στο κάτω μέρος, είναι ένα σημάδι φρεσκάδας.

Μαρούλι

brightside.me

Ανεξάρτητα από την ποικιλία του μαρουλιού, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει τρύπες ή φύλλα που έχουν φαγωθεί. Επίσης, επιλέξτε αυτά που δεν έχουν καφέ άκρα.
Το χρώμα του πρέπει να είναι ανοιχτό ή σκούρο πράσινο και πολύ φωτεινό. Εάν το χρώμα είναι θαμπό και τα εξωτερικά φύλλα δεν είναι σταθερά, αποφύγετέ το.

Κονσερβοποιημένα τρόφιμα

brightside.me

Πρέπει να είστε σίγουροι ότι η κονσέρβα είναι τελείως κλειστή. Να είστε προσεκτικοί σε τυχόν ελάττωμα στη συσκευασία. Μην επιλέξτε ποτέ μια χτυπημένη ή σκουριασμένη κονσέρβα γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο.
Επειδή δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα φυσικά χαρακτηριστικά του προϊόντος με τις αισθήσεις μας, πρέπει να ελέγξουμε προσεκτικά την ετικέτα του. Τα επίπεδα αλατιού και ζάχαρης δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλά. Είναι προτιμότερο να αγοράζετε κονσερβοποιημένα τρόφιμα που έχουν διατηρηθεί σε νερό ή στο δικό τους χυμό με τη μικρότερη ποσότητα συντηρητικών.

Τυρί

brightside.me

Ένα κομμάτι τυρί με παχιά κρούστα δείχνει ότι δεν είναι φρέσκο. Τα τυριά χρειάζονται υγρασία για να ωριμάσουν και να παραμείνουν σε καλή κατάσταση, οπότε η κρούστα θα μας πει πόσο καιρό έχει κοπεί.
Η ύπαρξη μιας μεμβράνης λαδιού στην κρούστα υποδηλώνει ότι το τυρί έχει εκτεθεί σε αρκετές αλλαγές θερμοκρασίας. Ως εκ τούτου, έχει απελευθερώσει λάδι από το εσωτερικό του με αποτέλεσμα να ξινίσει.

11 Τρόφιμα που Μπορούν να Διαρκέσουν για Χρόνια εάν Αποθηκευτούν με Σωστό Τρόπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί Πρέπει να Πλένετε το Πρόσωπό σας Δύο Φορές την Ημέρα

Αυτή η συσκευή απολυμαίνει από κινητά μέχρι μάσκες και ρολόγια!

Αυτή η συσκευή απολυμαίνει από κινητά μέχρι μάσκες και ρολόγια!