in , , , ,

11 Τρόφιμα που Μπορούν να Διαρκέσουν για Χρόνια εάν Αποθηκευτούν με Σωστό Τρόπο

11 Τρόφιμα που Μπορούν να Διαρκέσουν για Χρόνια εάν Αποθηκευτούν με Σωστό Τρόπο
11 Τρόφιμα που Μπορούν να Διαρκέσουν για Χρόνια εάν Αποθηκευτούν με Σωστό Τρόπο

Το χειρότερο πράγμα είναι το πέταμα τροφίμων, επομένως είναι σημαντικό να τα διατηρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζετε πώς να τα αποθηκεύσετε σωστά. Και μπορεί πολλές φορές να οδηγήσει σε κάτι νόστιμο. Για παράδειγμα, το σούσι εφευρέθηκε ως ένας τρόπος για να διατηρηθούν τα ψάρια βρώσιμα για περισσότερο.

Λαχανικά: Κάντε τα τουρσί.

Η κατάψυξη δεν είναι ο μόνος τρόπος για τη διατήρηση των λαχανικών. Όλα τα είδη λαχανικών μπορούν να γίνουν τουρσί, πιο συνηθισμένα τα αγγούρια, τα οποία είναι απλά γνωστά ως πικές που διαρκούν γενικά περίπου 2 χρόνια. Όμως, οι ντομάτες τουρσί μπορούν να διαρκέσουν έως και ένα μήνα.
Απλά βάλτε τα λαχανικά σε ένα μείγμα από ξύδι, νερό και αλάτι (και μερικές φορές ζάχαρη για γεύση).

15 Απλοί Τρόποι να Διατηρήσετε τα Τρόφιμα σας Περισσότερο

Μούρα: Πλύντε και παγώστε τα.

© Pixabay   © Pixabay  

Τα μούρα μπορούν να προσθέσουν γεύση σε πολλά πιάτα και να κάνουν ένα υπέροχο smoothie αλλά δεν διαρκούν πολύ. Μία εξαίρεση είναι τα κατεψυγμένα μούρα που μπορούν να διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο.
Πριν την κατάψυξή τους, πρέπει να πλυθούν με δροσερό νερό και να στεγνώνουν για να αποφευχθεί η αλλοίωση. Τοποθετήστε τα σε πλαστικές σακούλες πριν τα βάλετε στον καταψύκτη.

Καρότα: Μετατρέψτε τα σε τσιπς.

© Pixabay   © Depositphotos.com  

Τα καρότα είναι ένα λαχανικό που πολλοί άνθρωποι θέλουν για το μαγείρεμα, άρα να τα διατηρούν περισσότερο. Κόψτε και στεγνώστε τα σε τσιπς. Μόλις αφυδατωθούν, μπορούν να διαρκέσουν έως και 25 χρόνια.

Μήλα: Αφυδατώστε τα.

© Roma05082010 / Wikimedia Commons   © Pixabay  

Όσον αφορά τα φρούτα, τα μήλα μπορούν να διαρκέσουν πολύ καιρό αφού έχουν γίνει τσιπς- για πάνω από 20 χρόνια, για να είμαστε ακριβείς.
Κόψτε τα μήλα και μαγειρέψτε σε αποξηραντήρα τροφίμων. Φυλάξτε τα σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες ή αεροστεγή βάζα και δοχεία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ξηροί καρποί: Βάλτε τα σε σακούλες και παγώστε τα.

© Pixabay  

Πολλοί ξηροί καρποί είναι πηγή πρωτεΐνης και μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τα κρατάτε κλειστά και σε καταψύκτη. Μερικοί μπορούν να διαρκέσουν έως και 2 χρόνια όπως τα αμύγδαλα.

Φασόλια: Κονσερβοποιήστε τα.

© E4024 / Wikimedia Commons   © Linda Spashett / Wikimedia Commons  

Για να κονσερβοποιήσετε τα φασόλια, βράστε τα για 2 λεπτά, βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε τα να μουλιάσουν για μια ώρα πριν τα στραγγίξετε. Καλύψτε τα με φρέσκο νερό και βράστε τα για 30 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και τοποθετήστε τα σε ένα βάζο με το νερό που βράζανε, αφήνοντας περίπου 2,5 εκατοστά κενό. Θα διατηρηθούν από 3 έως 5 χρόνια.

Σιρόπι σφενδάμου: Καταψύξτε το.

© PublicDomainPictures.net   © Pixabay  

Εφόσον το διατηρείτε παγωμένο, το σιρόπι σφενδάμνου μπορεί να αποθηκευτεί επ’ αόριστον. Και ενώ το αγοράσατε για είναι να το βάλετε πάνω σε τηγανίτες, έχει πολλές χρήσεις. Μερικοί άνθρωποι κάνουν ακόμη και καραμέλες από το σιρόπι!

Ψάρια: Αγοράστε κονσέρβες.

© Pixabay   © Pixabay  

Κονσερβοποιημένα ψάρια καλής ποιότητας, όπως ο τόνος, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής: μερικά διαρκούν έως και 3 χρόνια. Όμως, μόλις ανοίξετε το κουτί, πρέπει να το φάτε. Μόλις ανοίξετε την κονσέρβα, το ψάρι διαρκεί μόνο λίγες μέρες στο ψυγείο και μόνο λίγους μήνες στην κατάψυξη.

Μέλι: Αποθηκεύστε το μακριά από τον ήλιο.

© Pixabay   © Pixabay  

Παρότι το μέλι του εμπορίου έχει συνήθως ημερομηνίες λήξης, το ανεπεξέργαστο μέλι που κρυσταλλώνεται διαρκεί σχεδόν για πάντα καθώς έχει βρεθεί ανέπαφο στους αρχαίους αιγυπτιακούς τάφους. Απλώς φυλάξτε το σε ένα δοχείο μακριά από το φως του ήλιου, κατά προτίμηση σε αυτό που το αγοράσατε.

Γάλα: Κάντε το σκόνη.

© NIAID / Flickr   © Lorian / Wikimedia Commons 

Το γάλα δεν διαρκεί συνήθως πολύ, ακόμα και όταν μπαίνει στο ψυγείο, αλλά υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το διατηρήσετε έως και 25 χρόνια.
Ενώ μπορείτε απλά να αγοράσετε γάλα σε σκόνη, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το φτιάξετε από κανονικό γάλα. Μπορείτε να το βάλετε μέσα σε έναν αποξηραντήρα τροφίμων μέχρι να γίνει νιφάδες ή να το συμπυκνώσετε μέχρι να γίνει μια λεπτή σκόνη και να τη φυλάξετε σε ένα σφραγισμένο γυάλινο βάζο.

Ξίδι: Αποθηκεύστε το αεροστεγώς.

© E4024 / Wikimedia Commons   © Goddards Pies Limited / Wikimedia Commons  

Το ξίδι και το μέλι έχουν ένα κοινό : μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. Αν θέλετε την καλύτερη ποιότητα, φυλάξτε το σε ένα σφραγισμένο δοχείο μακριά από θερμότητα ή φως και χρησιμοποιήστε το εντός 2 ετών από το άνοιγμα.

6 Τρόφιμα που Πρέπει να Αποφύγετε για Πρωινό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.6 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Λάθη Οργάνωσης που Σπαταλούν το Χρόνο μας

10 Λάθη Οργάνωσης που Σπαταλούν το Χρόνο μας

Σπίτια διασήμων: Το ρετιρέ του Μάνου Γαβρά με Θέα τον Λυκαβηττό!

Σπίτια διασήμων: Το ρετιρέ του Μάνου Γαβρά με Θέα τον Λυκαβηττό!