in , , ,

15 Απλοί Τρόποι να Διατηρήσετε τα Τρόφιμα σας Περισσότερο

Ψάχνετε στο ψυγείο σας για να βρείτε τα φρέσκα προϊόντα που αγοράσατε πριν από μια εβδομάδα, αλλά καταλήγετε να τα βρείτε χαλασμένα και μαραμένα. Ευτυχώς υπάρχουν 15 Απλοί Τρόποι Να Διατηρήσετε τα Τρόφιμα σας Περισσότερο ώστε να είναι φρέσκα διατηρώντας ταυτόχρονα τη γεύση τους.

Διατήρηση μυρωδικών

Τα φρέσκα μυρωδικά δεν διαρκούν πολύ, ακόμα κι αν τα διατηρούνται στο ψυγείο. Υπάρχουν όμως 2 τρόποι να τα διατηρήσετε φρέσκα για περισσότερο.

Αντιμετωπίστε τα σαν λουλούδια. Γεμίστε ένα ποτήρι με νερό, βάλτε τα μέσα και μετά στο ψυγείο. Με αυτό, θα έχετε 3 έως 4 ακόμη ημέρες φρέσκα μυρωδικά.
Εάν θέλετε να διατηρήσετε για περισσότερο από 4 ημέρες, απλώς ρίξτε τα σε βούτυρο. Κόψτε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε μια παγοθήκη. Ρίξτε λιωμένο βούτυρο για να τα καλύψετε και βάλτε τα στην κατάψυξη.

Διατηρήστε το λάχανο φρέσκο περισσότερο

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε με το λάχανο είναι να το διατηρήσετε σε μια πλαστική σακούλα. Φυλάξτε το στο συρτάρι του ψυγείου όπως είναι και όχι σε πλαστική σακούλα. Με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνει τραγανό και φρέσκο για έως και 2 εβδομάδες.

Πώς να Φτιάξετε έναν Κατακόρυφο Κήπο Μυρωδικών

Διατηρήστε φρέσκο το μαρούλι και το σπανάκι

Τόσο το μαρούλι όσο και το σπανάκι πρέπει να πλυθούν πριν από την αποθήκευση. Πλύνετε τα με κρύο νερό και τοποθετήστε τα σε γυάλινα μπολ σε στρώσεις με χαρτοπετσέτες. Καλύψτε καλά με μεμβράνη και φυλάξτε το στο ψυγείο. Το μαρούλι θα είναι ακόμη πιο τραγανό για σαλάτες και το σπανάκι θα είναι έτοιμο για οποιοδήποτε πιάτο θέλετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διατήρηση κρεμμυδιών

Η αποθήκευση κρεμμυδιών στο ψυγείο δεν είναι καλή ιδέα λόγω της υγρασίας. Επίσης, επειδή ολόκληρο το ψυγείο και τα άλλα προϊόντα θα αρχίσουν να μυρίζουν σαν κρεμμύδια. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τα διατηρείτε σε ένα συρμάτινο καλάθι γιατί έχει καλό εξαερισμό. Με αυτόν τον τρόπο, θα παραμείνουν φρέσκοι για μήνες. Ποτέ μην τα φυλάσσετε μαζί με πατάτες, γιατί θα χαλάσουν γρηγορότερα.

Τυλίξτε το τυρί σε λαδόκολλα

Το πλαστικό περιτύλιγμα είναι ο εχθρός για τυροκομικά προϊόντα και η λύση είναι η λαδόκολλα. Μόλις το ανοίξετε, τυλίξτε το σε λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε μια πλαστική σακούλα. Τώρα, το τυρί σας δεν θα χαλάσει τόσο γρήγορα.

Διατηρήστε το ψωμί φρέσκο και χωρίς μούχλα

Οι πλαστικές θήκες, τα περιτυλίγματα και οι σακούλες είναι οι χειρότερες επιλογές αποθήκευσης ψωμιού. Ο καλύτερος τρόπος είναι να το τυλίξετε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και να το αποθηκεύσετε σε ψωμιέρα ή φούρνο μικροκυμάτων. Δεν εμποδίζει μόνο τη διαδικασία σχηματισμού μούχλας, αλλά θα παραμείνει και μαλακό.

Διατηρήστε τα θρεπτικά συστατικά των καρότων

Εάν τα καρότα που αγοράσατε έχουν κοτσάνια, κόψτε τα πριν τα αποθηκεύσετε. Χωρίς αυτά, τα καρότα σας θα παραμείνουν φρέσκα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, αποφύγετε την αποθήκευσή τους σε πλαστικές σακούλες και απλώς τοποθετήστε τα στο συρτάρι του ψυγείου.

Διατήρηση μούρων

Εάν πλένετε τα μούρα και τα διατηρείτε σε πλαστικό ή γυάλινο δοχείο, ακόμη και στο ψυγείο, θα αρχίσουν να σαπίζουν γρηγορότερα. Αποφύγετε να πλένετε τα μούρα εωσότου τα καταναλώσετε. Αποθηκεύστε τα σε δοχείο με καλή ροή αέρα, όπως ένα σουρωτήρι.

Διατηρήστε τα μανιτάρια φρέσκα

Εάν αγοράζετε μανιτάρια σε πλαστικό δοχείο, αφαιρέστε τα αμέσως. Ξεπλύνετε τυχόν υπολείμματα βρωμιάς και απλώστε τα σε ένα στρώμα για να στεγνώσουν. Μετά τυλίξτε τα σε χαρτοπετσέτες και τοποθετήστε τα σε μια χάρτινη σακούλα. Βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.

Διατήρηση μπέικον

Μόλις ανοίξετε το μπέικον από την αρχική του συσκευασία, μην το τοποθετήσετε ξανά εκεί. Εάν το κάνετε, οι πιθανότητες σχηματισμού βακτηρίων είναι πολύ υψηλές. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές διαφορετικές μεθόδους:
Καταψύξτε το μπέικον σε αεροστεγές δοχείο ή σε καλά τυλιγμένη, κλειστή πλαστική σακούλα.
Σφραγίστε με κενό το μπέικον και φυλάξτε το στο ψυγείο ή στον καταψύκτη.
Φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Διατηρήστε το κρέας φρέσκο χωρίς να το καταψύξετε

Εάν δεν θέλετε να καταψύξετε το κρέας και σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε τις επόμενες ημέρες, τότε υπάρχει μια απλή λύση. Τοποθετήστε το σε πλαστικό δοχείο και γεμίστε το με ελαιόλαδο. Το λάδι θα διατηρήσει το κρέας και ταυτόχρονα, θα το κάνει ακόμη πιο νόστιμο. Μπορείτε να το μαρινάρετε και να προσθέσετε όποια μυρωδικά και μπαχαρικά σας αρέσουν. Θα διατηρήσει το κρέας φρέσκο μόνο για 3 ημέρες και δεν ισχύει για τον κιμά.

Διατηρήστε τη φέτα και το πρόβειο τυρί σε άλμη

Πολλοί λατρεύουν τη φέτα και το πρόβειο τυρί, είναι νόστιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά διαφορετικά πιάτα. Αλλά όταν αγοράζετε πάρα πολύ, καταλήγει στα σκουπίδια. Την επόμενη φορά, εάν αγοράσετε περισσότερο από όσα χρειάζεστε για την εβδομάδα, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε άλμη. Θα χρειαστείτε:
4 φλιτζάνια νερό
100 γρ. αλάτι

Διαλύστε το αλάτι σε νερό. Τοποθετήστε το τυρί σε ένα πλαστικό δοχείο και ρίξτε την άλμη για να καλύψετε ολόκληρο το μέρος του τυριού. Πριν τη χρήση, ξεπλύνετε το τυρί με κρύο νερό.

Διατηρήστε τα λεμόνια φρέσκα για ένα μήνα

Τα λεμόνια πρέπει να φυλάσσονται σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα παραμείνουν φρέσκα έως και ένα μήνα. Απλά μην τα στοιβάζετε. Χρειάζονται αρκετό χώρο για να περνάει αέρας. Εάν τα διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, θα παραμείνουν φρέσκα για μία εβδομάδα.

Θάψτε τα πράσα στο χώμα

Το θάψιμο των πράσων στο χώμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα διατηρείτε φρέσκα και να μην πετάξουν ρίζες. Εάν δεν έχετε κήπο όπου μπορείτε να τα θάψετε σε μια γλάστρα. Απλά πλύνετε και ξεφλουδίσετε το πρώτο στρώμα πριν τα χρησιμοποιήσετε. Με αυτόν το τρόπο θα διατηρήσετε τα πράσα φρέσκα για μήνες. Αποθηκεύστε τη γλάστρα σε κρύο και σκοτεινό μέρος και ποτίστε το χώμα ανά τακτό χρόνο.

Χρησιμοποιήστε μεμβράνη κουζίνας για να διατηρήσετε τις μπανάνες φρέσκες

Κρατήστε τις μπανάνες φρέσκες τυλίγοντας τους μίσχους με μεμβράνη. Τώρα οι μπανάνες σας δεν θα γίνουν μαλακές και σάπιες, επειδή η διαδικασία ωρίμανσης θα επιβραδυνθεί σημαντικά. Απλώς θυμηθείτε να ξανατυλίξετε τους μίσχους όταν παίρνετε μια μπανάνα. 12 Φυτά που μεγαλώνουν στο νερό & θα σε εκπλήξουν!

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

15 Τρόποι να Χρησιμοποιήστε τη Βρεφική Πούδρα

Βίντεο Φτιάξε Σήμερα μια Προστατευτική Μάσκα Προσωπίδα!