in , , , ,

6 Τρόφιμα που Πρέπει να Αποφύγετε για Πρωινό

Η επιστήμη και το πρωινό είναι συχνά αντιφατικές. Από τη μία πλευρά, η βιομηχανία τροφίμων έκανε το πρωινό το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας παρά το γεγονός ότι η παράλειψη του δεν έχει πραγματικά κακές συνέπειες. Από την άλλη πλευρά, ένα ποιοτικό, πλούσιο πρωινό μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να αποτρέψει την κατάθλιψη. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να γνωρίζουμε τι να φάμε και τι όχι για πρωινό.

Τοστ με βούτυρο

Πολλοί θεωρούν ότι το πρωινό δεν πρέπει να περιέχει λιπαρά. Το βούτυρο περιέχει λιπαρά που βοηθούν στην επεξεργασία βιταμινών, αλλά περιέχει και πολλά κορεσμένα λιπαρά που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην καρδιά καθώς και αύξηση βάρους.

Κετογονική δίαιτα: Πλάνο διατροφής 14 ημερών σχεδόν χωρίς υδατάνθρακες από τη διατροφολόγο Ελένη Παπαγιαννίδου

Αντ’ αυτού βάλτε φυστικοβούτυρο πάνω σε τοστ καθώς σας βοηθά να αισθανθείτε λιγότερο πεινασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας επειδή αυξάνει την παραγωγή του πεπτιδίου YY, μιας ορμόνης που ρυθμίζει την πείνα, καθιστώντας το ένα υπέροχο πρωινό.

Μικρές νιφάδες και δημητριακά

Το πρωινό δημητριακών είναι κλασικό. Παρόλο που είναι πολύ πρακτικό, τα πιο δημοφιλή δημητριακά περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που μπορεί αργότερα να γίνει κοιλιακό λίπος. Επίσης οι μικρές νιφάδες συνδέονται με την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων επειδή οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε λιγότερα δημητριακά όταν οι νιφάδες είναι μεγαλύτερες.

Αντ’ αυτού φάτε βρώμη που περιέχει φυτικές ίνες και σχεδόν καθόλου ζάχαρη. Η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε το αίσθημα της κουρασμένης μέρας. Αν δεν σας αρέσει η βρώμη, αγοράστε δημητριακά με μεγαλύτερες νιφάδες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τηγανίτες και βάφλες

Αν και είναι εύκολο να τις πάρετε μαζί σας όταν βιάζεστε, οι κατεψυγμένες τηγανίτες, βάφλες και μπισκότα περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, ανάλογα με τη διατροφή σας, αλλά οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε πιο πεινασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Περιέχουν επίσης ελάχιστες ή και καθόλου φυτικές ίνες και πολλά trans-λιπαρά που είναι επιβλαβή για την υγεία σας.

Η καλύτερη διατροφή μετά τα 40 για να σταματήσεις το χρόνο

Αντ’ αυτού φτιάξτε τα στο σπίτι και επιλέξτε αλεύρι ολικής αλέσεως ή αντικαταστήστε τα με τοστ ολικής άλεσης.

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Το μη λιπαρό γιαούρτι έχει γίνει μια ευρέως εναλλακτική λύση για το πρωινό. Δυστυχώς, περιέχει συχνά πολλά σάκχαρα για να είναι εύγεστο και περιέχει λίγη πρωτεΐνη. Μελέτες έχουν δείξει ότι γιαούρτι με λιπαρά και λίγη ζάχαρη συμβάλλει στην απώλεια βάρους και οι πρωτεΐνες που περιχέει θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε λιγότερο πεινασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Έτοιμοι χυμοί φρούτων

Οι περισσότεροι έτοιμοι χυμοί φρούτων περιέχουν ίδια ζάχαρη με τα αναψυκτικά καθιστώντας τους μία από τις χειρότερες επιλογές για πρωινό ή κατανάλωση γενικά. Επίσης δεν περιέχει σχεδόν καμία φυτική ίνα.

Αντ’ αυτού τρώτε φρούτα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενεργοποιήσετε το πεπτικό σας σύστημα το πρωί και να το προετοιμάσετε για λήψη υψηλότερων θερμίδων σε μεταγενέστερα γεύματα.

FODMAPs

Τα μήλα, το σκόρδο, τα αχλάδια, τα φασόλια και τα ροδάκινα περιέχουν ζυμώσιμα ολιγοσακχαρίδια, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυόλες ή FODMAPs. Είναι υδατάνθρακες, στους οποίους οι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι, επειδή είναι πιο δύσκολο να χωνευτούν από τους άλλους, που μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική συσσώρευση υγρών και αερίων, με αποτέλεσμα φούσκωμα, μετεωρισμός, κοιλιακό άλγος και διαταραχές του γαστρεντερικού. Δεν πρέπει να αποφεύγονται, αλλά πρέπει ιδανικά να καταναλωθούν αργότερα το πρωί, όταν το πεπτικό σας σύστημα είναι πιο ενεργό.

Άσε τους άλλους να μασάνε goji berry και βάλε τα ελληνικά super foods στη διατροφή σου!

Αντ’ αυτού φάτε μικρές ποσότητες αυτών των τροφών σε συνδυασμό με μια υγιή ποσότητα λιπαρών και πρωτεΐνης για να μπορέσετε τις χωνέψετε.

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γραφείο στο σαλόνι: 4 Tips για να εντυπωσιάσεις!

15 Ομορφότερα Ανοιξιάτικα Σοκάκια από όλο τον Κόσμο