in , , , ,

Γιατί Πρέπει να Πλένετε το Πρόσωπό σας Δύο Φορές την Ημέρα

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος, πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας κάθε μέρα. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τους πόρους σας καθαρούς και υγιείς. Παρακάτω δείτε πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας και τον καλύτερο τρόπο για να το κάνετε.

Julia Gunther/Getty Images

Οι ειδικοί συνιστούν γενικά να πλένουμε το πρόσωπό μας δύο φορές την ημέρα, μία φορά το πρωί και ξανά πριν από τον ύπνο.

Πλύσιμο το πρωί

Το πλύσιμο το πρωί καθαρίζει στο πρόσωπό σας από τυχόν ιδρώτα και λάδι από τα μαλλιά σας που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί στο πρόσωπό σας καθώς κοιμάστε. Καθαριζει επίσης τα βακτηρίδια από τη μαξιλαροθήκη σας.

Επιπλέον, ένα καθαρό πρόσωπο το πρωί αυξάνει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων φροντίδας του δέρματος κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων των ενυδατικών και του αντηλιακού.

Πλύσιμο το βράδυ

Με το πλύσιμο το βραδύ θα αφαιρέσετε μακιγιάζ, βρωμιά, λάδια, ιδρώτα, ακόμη και υπολείμματα από τη ρύπανση που συσσωρεύεται στο δέρμα σας όλη την ημέρα. Ο στόχος εδώ είναι να αποφευχθεί η απόφραξη των πόρων σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και ακμή.

Όταν δύο φορές την ημέρα δεν είναι αρκετό

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες προειδοποιήσεις για τον κανόνα δύο φορές την ημέρα. Για παράδειγμα, αφαιρέσετε οποιοδήποτε μακιγιάζ πριν ασκηθείτε και πλύνετε το πρόσωπό σας μετά την άσκηση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Όταν ασκείστε, τα φυσικά έλαια και ο ιδρώτας μπορούν να συγκεντρωθούν στο δέρμα σε υψηλότερες ποσότητες, γεγονός που ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο απόφραξης των πόρων και πρόκληση ερεθισμών.

Εάν δεν έχετε χρόνο για πλύσιμο μετά την προπόνηση, συνιστάται τουλάχιστον η χρήση ενός καθαριστικού προσώπου χωρίς άρωμα. Μια άλλη κατάσταση όπου ίσως χρειαστεί να πλένετε το πρόσωπό σας περισσότερο από δύο φορές την ημέρα είναι εάν ζείτε σε ένα ζεστό, υγρό κλίμα ή κάπου με υψηλά επίπεδα ρύπανσης.

Όταν δύο φορές την ημέρα είναι πάρα πολύ

Από την άλλη πλευρά, εάν το δέρμα σας είναι πολύ ερεθισμένο ή αντιμετωπίζετε φλεγμονή όπως ροδόχρου ακμή ή έκζεμα, μπορεί να μειώσετε το πλύσιμο μία φορά την ημέρα, οπότε πρέπει να πλένεστε τη νύχτα για να καθαριστείτε από μακιγιάζ , ιδρώτα, βρωμιά, λάδια και ρύπανση.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ανεχθούν το πλύσιμο του προσώπου τους δύο φορές την ημέρα εφόσον χρησιμοποιούν ένα απαλό καθαριστικό.

Πώς να επιλέξετε ένα καθαριστικό προσώπου

Πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ένα απαλό καθαριστικό χωρίς άρωμα. Αλλά εάν αντιμετωπίζετε ορισμένες παθήσεις του δέρματος, πρέπει να πλένετε τη μία φορά με ένα απαλό καθαριστικό και την άλλη φορά με ένα φαρμακευτικό προϊόν που είναι ειδικό για την πάθησή σας. Για παράδειγμα:

  • Εάν έχετε ακμή, πλύνετε μία φορά την ημέρα με καθαριστικό με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου.
  • Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα με ακμή ή ροδόχρου ακμή, πλύνετε μία φορά την ημέρα με καθαριστικό προσώπου με οργανικό θείο.
  • Εάν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα, πλύνετε μία φορά την ημέρα με καθαριστικό προσώπου γλυκολικού οξέος ή σαλικυλικού οξέος.

Συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε

Όταν αγοράζετε καθαριστικά προσώπου, υπάρχουν ορισμένα συστατικά που πρέπει να αποφύγετε. Ελέγχετε πάντα την ετικέτα και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε πραγματικά να αφυδατώσει ή να ερεθίσει το δέρμα σας όπως:

  • Λαουρυλο-αιθεροθειικό νάτριο (SLS): Συνήθως προστίθεται σε πολλά καθαριστικά για να δρα ως αφριστικός παράγοντας. Ωστόσο, μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια στο προστατευτικό φράγμα του δέρματός σας, προκαλώντας ξηρότητα και ερεθισμό.
  • Άρωμα: Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε καθαριστικά με ετικέτες που λένε “χωρίς άρωμα” για να είστε ασφαλείς. «Το «άρωμα» είναι μια ονομασία για πολλές αν όχι εκατοντάδες χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα,
  • Αλκοόλη: Προστίθεται για να αραιώσει συμπυκνωμένες φόρμουλες καθαριστικών, αλλά μπορεί να αφυδατώσει πολύ το δέρμα.

Πώς να πλένετε το πρόσωπό σας

Έχετε το τέλειο καθαριστικό προσώπου στο χέρι. Τώρα δείτε παρακάτω πώς να πλένετε σωστά το πρόσωπό σας:

  • Βρέξτε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.
  • Χρησιμοποιήστε βαμβάκι για να εφαρμόσετε το καθαριστικό στο πρόσωπό σας.
  • Κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα σας για περίπου 20 δευτερόλεπτα.
  • Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Χτυπήστε ελαφρά (μην τρίβετε) το πρόσωπό σας με μια μαλακή, καθαρή πετσέτα.

Εάν αντιμετωπίζετε δερματικές παθήσεις που δεν γίνονται καλύτερα με το πλύσιμο προσώπου με καθαριστικά προϊόντα, κλείστε ραντεβού με τον δερματολόγο σας για να κάνετε διάγνωση και να δείτε εάν οι συνταγογραφούμενες θεραπείες μπορεί να είναι χρήσιμες.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Ιδέες Διακόσμησης που Είναι Απελπιστικά Ξεπερασμένες

Πώς να Επιλέξετε Τρόφιμα στο Σούπερ Μάρκετ