in , , ,

6 Λόγοι για να Τρώτε Χουρμάδες Κάθε Μέρα

οφέλη χουρμάδων,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας
6 Λόγοι για να Τρώτε Χουρμάδες Κάθε Μέρα

Γνωστό ως εξαιρετικό φυσικό γλυκαντικό, οι χουρμάδες είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ που μπορεί να ωφελήσει την υγεία και την ομορφιά με πολλούς τρόπους. Χάρη στη μαστιχωτή και γλυκιά γεύση τους, οι χουρμάδες είναι εξίσου νόστιμοι με τα ζαχαρούχα γλυκά, αλλά πολύ καλύτεροι για εσάς. Εκτός από το ότι είναι ένα υγιεινό υποκατάστατο για τις καραμέλες και τη σοκολάτα, οι χουρμάδες μπορούν να βελτιώσουν την πέψη και ακόμη να κάνουν τον τοκετό σας πιο σύντομο και ευκολότερο. 10 Φυσικά Υποκατάστατα Ζάχαρης που θα Σώσουν την Υγεία σας

Μπορεί να αποτρέψουν τη δυσκοιλιότητα.

brightside

Εκτός από ένα νόστιμο και απόλυτα υγιεινό σνακ, οι χουρμάδες μπορούν να προάγουν τις τακτικές κινήσεις του εντέρου. Επειδή είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, ωφελούν τη γενική υγεία και μπορεί να αποτρέψουν τη δυσκοιλιότητα. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που έτρωγαν χουρμάδες τακτικά για 21 ημέρες είχαν σημαντική αύξηση στη συχνότητα των κενώσεων.

Ωφελούν το δέρμα.

© Unsplash.com, © Shutterstock.com

Η χρήση των κατάλληλων προϊόντων και η διατήρηση της καλής ενυδάτωσης του δέρματος είναι απαραίτητη για την επίτευξη μιας φρέσκιας και νεανικής επιδερμίδας, αλλά η φροντίδα του ξεκινά από μέσα. Η προσθήκη χουρμάδων στη διατροφή σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να παρέχετε στο δέρμα σας αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Επειδή έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά σε σύγκριση με άλλα αποξηραμένα φρούτα, η κατανάλωση τους μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να παραμείνει νεότερο περισσότερο χρόνο.

Μπορεί να κάνουν τον τοκετό πιο εύκολο.

brightside

Κάθε έγκυος γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προετοιμάσετε το σώμα σας για τον τοκετό και το να τρώτε χουρμάδες είναι σίγουρα ο πιο εύκολος και νόστιμος από όλους. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση 6 χουρμάδων την ημέρα για 4 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία τοκετού μπορεί να τον διευκολύνει και να μειώσει την ανάγκη για πρόκληση. Μάλιστα, οι γυναίκες που έτρωγαν χουρμάδες καθημερινά γέννησαν 4 ώρες λιγότερες από εκείνες που δεν έτρωγαν καθόλου χουρμάδες.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί αν Σταματήσετε να Πίνετε Καφέ για έναν Μήνα

Μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη για γλυκό.

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Όταν αισθάνεστε εξαντλημένοι ή πεινασμένοι, είναι πιθανό να μπείτε στον πειρασμό να φάτε ένα μπισκότο ή ένα κομμάτι κέικ, αλλά λίγοι χουρμάδες μπορούν πραγματικά να είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο της λευκής ζάχαρης. Επειδή είναι φυσικά γλυκά και έχουν νόστιμη γεύση σαν καραμέλα, μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν τη λευκή ζάχαρη σε πολλές συνταγές.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Εάν υποφέρετε από αϋπνία για αρκετό καιρό, η κατανάλωση μερικών χουρμάδων μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Οι ειδικοί θεωρούν ότι η κατανάλωση μόλις 2 χουρμάδων μέσα σε 30 λεπτά από το περπάτημα μπορεί να σταθεροποιήσει το σάκχαρο και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλά στο τέλος της ημέρας.

Μπορεί να βελτιώσουν την υγεία του εγκεφάλου.

© Unsplash.com, © Shutterstock.com

Εάν αισθάνεστε νευρικοί πριν από μια μεγάλη παρουσίαση ή μια σημαντική εξέταση, το να φάτε μερικούς χουρμάδες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τιθασεύσετε την πείνα σας και να ηρεμήσετε τα νεύρα σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωσή τους μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη σας και να τονώσει την εγκεφαλική σας δύναμη.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί αν Τρώτε Κρεμμύδια Κάθε Μέρα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μικρή ξύλινη βεράντα,ιδέες για μικρή ξύλινη βεράντα,διακόσμηση μικρής βεράντας,ιδέες διακόσμησης μικρής βεράντας

30 Ιδέες για Μικρή Ξύλινη Βεράντα

επιβλαβή τρόφιμα,διατροφή,συμβουλές διατροφής

10 Τρόφιμα που Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό