Το πρώτο πράγμα που συνιστούν όλοι οι διατροφολόγοι είναι η ελάττωση της ζάχαρης. Γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη έχει μικρό όφελος για την υγεία μας. Επιπλέον, περιέχει 398 θερμίδες ανά 100 γρ. Αλλά είναι τόσο δύσκολο να παραιτηθείτε από όλα τα γλυκά πράγματα! Ευτυχώς υπάρχουν 10 φυσικά γλυκαντικά που θα σας βοηθήσουν να ξεχάσετε εύκολα τη ζάχαρη. Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Κόψετε τη Ζάχαρη
Ζάχαρη καρύδας
Παρά την υψηλή θερμιδικής της αξία, η ζάχαρη καρύδας έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (που σημαίνει ότι αφομοιώνεται καλύτερα) και πολλά άλλα οφέλη. Επίσης, είναι απλά νόστιμη από την κοινή ζάχαρη. Μπορείτε να την προσθέσετε οπουδήποτε αντί για ζάχαρη.
Βύνη κριθαριού
Παραδόξως, η βύνη κριθαριού είναι επίσης ένα εξαιρετικό υποκατάστατο της ζάχαρης. Ενισχύει το μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει ακόμη και την όραση. Η βύνη κριθαριού χρησιμοποιείται στο ψήσιμο. Δίνει στη ζύμη μια ιδιαίτερη γεύση και μια τραγανή κρούστα.
Σιρόπι αγαύης
Παρά το ότι έχει αρκετές θερμίδες, το σιρόπι αγαύης είναι πολύ πιο γλυκό από τη ζάχαρη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προστεθεί σε μικρότερες ποσότητες. Φυσικά, είναι επίσης πολύ πιο υγιεινό καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο. Προσθέστε το σε οποιαδήποτε ροφήματα και κοκτέιλ. Δεν είναι τόσο παχύ όσο το μέλι και διαλύεται τέλεια στο νερό.
Μελάσα
Η παχιά και γλυκιά μελάσα είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες Β, με γεύση που μοιάζει τόσο πολύ τη ζάχαρη που μπορεί να μην παρατηρήσετε καν τη διαφορά. Είναι καλύτερη για αρτοσκευάσματα και επιδόρπια.
Χουρμάδες
Οι χουρμάδες είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό φρούτο που συχνά συνιστάται ως υγιεινό σνακ. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Σίγουρα, δεν μπορείτε να τα προσθέσετε κατευθείαν σε τσάι ή καφέ, αλλά μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν τα μπισκότα. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σιρόπι τους και να το προσθέσετε σε οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Υπάρχει επίσης πάστα χουρμά που μπορεί να συμπεριληφθεί σε συνταγές επιδόρπιο.
Δείτε ακόμη 7 Σημάδια ότι Το σώμα σας Δεν Ανέχεται τη Ζάχαρη
Σιρόπι μούρου
Στην Ανατολή, η μουριά είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Το σιρόπι μούρου εχει αυτές τις ιδιότητες, ενώ δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στα τρόφιμα. Μπορείτε να το προσθέσετε σε ροφήματα και επιδόρπια.
Ζάχαρη σόργου
Παράγεται από το χυμό του γλυκού σόργου και χρησιμοποιείται στην Κίνα από την αρχαιότητα καθώς γνωστή για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία. Περιέχει επίσης περίπου τις μισές θερμίδες από την κοινή ζάχαρη. Χρησιμοποιήστε την σε ροφήματα, ζύμες και επιδόρπια.
Πετιμέζι
Το πετιμέζι έχει γίνει διατροφική τάση πρόσφατα, απειλώντας την κοινή ζάχαρη. Κέρδισε ακόμη και τη φήμη ως μέσο παράτασης της ζωής. Τα πλεονεκτήματά του είναι οι λίγες θερμίδες, η φυσική παραγωγή και οι ιδιότητες του. Προσθέστε το σε ροφήματα, ζύμες, επιδόρπια και μαρινάδες.
Σιρόπι σφενδάμου
Δεν είναι μόνο για τηγανίτες! Περιέχει ελάχιστες θερμίδες, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και διαβήτη. Είναι επίσης απλά νόστιμο. Χρησιμοποιήστε το σε ζύμες, σάλτσες σαλάτας και μαρινάδες.
Στέβια
Ο απόλυτος ηγέτης μεταξύ των υποκατάστατων χαμηλών θερμίδων. Η στέβια έχει μεγάλη ζήτηση σε όσους προσπαθούν να διαχειριστούν το βάρος τους. Όχι μόνο περιέχει μόλις 18 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, αλλά είναι επίσης 25 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, οπότε θα πρέπει να προσθέσετε ελάχιστη ποσότητα. Προσθέστε την οπουδήποτε αντί για ζάχαρη.
Δείτε επίσης Εκπληκτικό βίντεο δείχνει πώς η ζάχαρη καταστρέφει τον οργανισμό μας