in , , , ,

10 Φυσικά Υποκατάστατα Ζάχαρης που θα Σώσουν την Υγεία σας

φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης,διατροφή,υγιεινή διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας
10 Φυσικά Υποκατάστατα Ζάχαρης που θα Σώσουν την Υγεία σας

Το πρώτο πράγμα που συνιστούν όλοι οι διατροφολόγοι είναι η ελάττωση της ζάχαρης. Γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη έχει μικρό όφελος για την υγεία μας. Επιπλέον, περιέχει 398 θερμίδες ανά 100 γρ. Αλλά είναι τόσο δύσκολο να παραιτηθείτε από όλα τα γλυκά πράγματα! Ευτυχώς υπάρχουν 10 φυσικά γλυκαντικά που θα σας βοηθήσουν να ξεχάσετε εύκολα τη ζάχαρη. Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Κόψετε τη Ζάχαρη

Ζάχαρη καρύδας

© depositphotos

Παρά την υψηλή θερμιδικής της αξία, η ζάχαρη καρύδας έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (που σημαίνει ότι αφομοιώνεται καλύτερα) και πολλά άλλα οφέλη. Επίσης, είναι απλά νόστιμη από την κοινή ζάχαρη. Μπορείτε να την προσθέσετε οπουδήποτε αντί για ζάχαρη.

Βύνη κριθαριού

© depositphotos

Παραδόξως, η βύνη κριθαριού είναι επίσης ένα εξαιρετικό υποκατάστατο της ζάχαρης. Ενισχύει το μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει ακόμη και την όραση. Η βύνη κριθαριού χρησιμοποιείται στο ψήσιμο. Δίνει στη ζύμη μια ιδιαίτερη γεύση και μια τραγανή κρούστα.

Σιρόπι αγαύης

© depositphotos

Παρά το ότι έχει αρκετές θερμίδες, το σιρόπι αγαύης είναι πολύ πιο γλυκό από τη ζάχαρη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προστεθεί σε μικρότερες ποσότητες. Φυσικά, είναι επίσης πολύ πιο υγιεινό καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο. Προσθέστε το σε οποιαδήποτε ροφήματα και κοκτέιλ. Δεν είναι τόσο παχύ όσο το μέλι και διαλύεται τέλεια στο νερό.

Μελάσα

© depositphotos

Η παχιά και γλυκιά μελάσα είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες Β, με γεύση που μοιάζει τόσο πολύ τη ζάχαρη που μπορεί να μην παρατηρήσετε καν τη διαφορά. Είναι καλύτερη για αρτοσκευάσματα και επιδόρπια.

Χουρμάδες

© depositphotos

Οι χουρμάδες είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό φρούτο που συχνά συνιστάται ως υγιεινό σνακ. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Σίγουρα, δεν μπορείτε να τα προσθέσετε κατευθείαν σε τσάι ή καφέ, αλλά μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν τα μπισκότα. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σιρόπι τους και να το προσθέσετε σε οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Υπάρχει επίσης πάστα χουρμά που μπορεί να συμπεριληφθεί σε συνταγές επιδόρπιο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη 7 Σημάδια ότι Το σώμα σας Δεν Ανέχεται τη Ζάχαρη

Σιρόπι μούρου

© depositphotos

Στην Ανατολή, η μουριά είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Το σιρόπι μούρου εχει αυτές τις ιδιότητες, ενώ δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στα τρόφιμα. Μπορείτε να το προσθέσετε σε ροφήματα και επιδόρπια.

Ζάχαρη σόργου

© depositphotos

Παράγεται από το χυμό του γλυκού σόργου και χρησιμοποιείται στην Κίνα από την αρχαιότητα καθώς γνωστή για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία. Περιέχει επίσης περίπου τις μισές θερμίδες από την κοινή ζάχαρη. Χρησιμοποιήστε την σε ροφήματα, ζύμες και επιδόρπια.

Πετιμέζι

© depositphotos

Το πετιμέζι έχει γίνει διατροφική τάση πρόσφατα, απειλώντας την κοινή ζάχαρη. Κέρδισε ακόμη και τη φήμη ως μέσο παράτασης της ζωής. Τα πλεονεκτήματά του είναι οι λίγες θερμίδες, η φυσική παραγωγή και οι ιδιότητες του. Προσθέστε το σε ροφήματα, ζύμες, επιδόρπια και μαρινάδες.

Σιρόπι σφενδάμου

© depositphotos

Δεν είναι μόνο για τηγανίτες! Περιέχει ελάχιστες θερμίδες, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και διαβήτη. Είναι επίσης απλά νόστιμο. Χρησιμοποιήστε το σε ζύμες, σάλτσες σαλάτας και μαρινάδες.

Στέβια

© depositphotos

Ο απόλυτος ηγέτης μεταξύ των υποκατάστατων χαμηλών θερμίδων. Η στέβια έχει μεγάλη ζήτηση σε όσους προσπαθούν να διαχειριστούν το βάρος τους. Όχι μόνο περιέχει μόλις 18 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, αλλά είναι επίσης 25 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, οπότε θα πρέπει να προσθέσετε ελάχιστη ποσότητα. Προσθέστε την οπουδήποτε αντί για ζάχαρη.

Δείτε επίσης Εκπληκτικό βίντεο δείχνει πώς η ζάχαρη καταστρέφει τον οργανισμό μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Φθηνές διακοπές: Με 20 ευρώ και μια ώρα απόσταση από Αθήνα!

εσώρουχα,λάθη με τα εσώρουχα,συμβουλές για εσώρουχα,χρήσιμα,ρούχα,συμβουλές

8 Λάθη που Κάνετε με τα Εσώρουχα