in , , ,

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Κόψετε τη Ζάχαρη

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Κόψετε τη Ζάχαρη
Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Κόψετε τη Ζάχαρη

Η διαβητική δερματοπάθεια, ένα μουστάκι πάνω από το άνω χείλος σας, ακόμη και η υπογονιμότητα είναι μερικές μόνο συνέπειες που συνδέονται με την κατανάλωση της ζάχαρης. Η αφαίρεση της από τα πιάτα και από τα ποτήρια μας σίγουρα μπορεί να βελτιώσει τη ζωή και την υγεία μας. Τι θα Συμβεί Εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γαλακτοκομικά

Μπορεί να μείνετε έγκυος πιο εύκολα.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Η ζάχαρη είναι γνωστή για την ικανότητά της να δίνει ενέργεια πυροδοτώντας την ινσουλίνη στο αίμα. Αλλά η ινσουλίνη είναι πολύ παρόμοια με τις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την εγκυμοσύνη. Εάν καταναλώνετε πάρα πολύ επεξεργασμένη ζάχαρη, υπάρχει τόση ινσουλίνη στο σώμα που συγχέεται με τις ορμόνες που βοηθούν τα ωάρια να ωριμάσουν, με συνέπεια το σώμα να αρχίζει να εργάζεται για να μειώσει το επίπεδο αυτών των ορμονών. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν λιγότερα ώριμα ωάρια και γίνεται πιο δύσκολο για μια γυναίκα να μείνει έγκυος.

Δεν θα πεινάτε συνέχεια και οι λιγούρες θα εξαφανιστούν.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η ζάχαρη επηρεάζει τις ψυχικές ικανότητες καθώς και τον αυτοέλεγχο. Μελέτες δείχνουν ότι η ζάχαρη έχει εθιστικό αποτέλεσμα σε ορισμένα μέρη του εγκεφάλου. Όταν τρώτε ζάχαρη, η ορμόνη που προκαλεί πείνα αυξάνεται και οι ορμόνες που καταστέλλουν την πείνα μειώνονται. Στη συνέχεια αρχίζουμε να λαχταρούμε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, όπως μπισκότα ή πίτσα και τείνουμε να τρώμε υπερβολικά.

Ο όγκος του εγκεφάλου μπορεί να αυξηθεί και η μνήμη να βελτιωθεί.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όταν το στομάχι μας μας λέει να φάμε κάτι γλυκό, ο εγκέφαλός μας λέει «όχι». Μελέτες διαπίστωσαν ότι ακόμη και αν δεν πάρουμε βάρος ενώ τρώμε ζάχαρη, ο εγκέφαλός μας αισθάνεται δυσφορία, καθώς οι γνωστικές λειτουργίες μας μπορεί να γίνουν πιο αργές. Μπορεί να έχουμε εξασθενημένη μνήμη και να είμαστε πιο αδύναμοι στη λήψη αποφάσεων. Επιπλέον, ο εγκέφαλός μας μπορεί να χάσει τον όγκο του και να γίνει μικρότερος σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με μελέτες.

Μπορεί να σταματήσουν οι αλλαγές στη διάθεση και να γίνετε πιο χαρούμενοι.

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της διάθεσης ακόμη και κατάθλιψη, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα σάκχαρα μπορεί να κάνουν το άγχος ισχυρότερο και να αποτρέψει τα υγιή συναισθήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή η ζάχαρη αποστραγγίζει τη βιταμίνη Β από το σώμα και αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που ευθύνονται για τη διάθεσή μας. Παραδόξως, οι γιατροί χρησιμοποιούν ινσουλίνη για τη θεραπεία όχι μόνο του διαβήτη, αλλά και της κατάθλιψης, και αυτή η θεραπεία έχει δείξει κάποια καλά αποτελέσματα.

Μπορείτε να αποφύγετε το σύνδρομο εντερικής ζύμωσης.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Το σύνδρομο εντερικής ζύμωσης είναι μια κατάσταση όπου η τροφή ζυμώνεται στο έντερο και αυτή η διαδικασία μοιάζει πολύ με τη ζύμωση μπύρας. Μπορείτε ακόμη και να αισθανθείτε μεθυσμένοι εξαιτίας αυτού, γιατί κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας παράγεται αιθανόλη και απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος. Όλοι έχουμε ζύμωση στο έντερο μας, αλλά η ζάχαρη την κάνει χειρότερη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορείτε να αποφύγετε τη διαβητική δερματοπάθεια.

© Depositphotos.com

Η ζάχαρη συχνά σχετίζεται με την αύξηση βάρους. Αλλά οι δερματολόγοι ανησυχούν επίσης για αυτόν τον «λευκό εχθρό». Ισχυρίζονται ότι η ζάχαρη προκαλεί ορμονικό άγχος, το οποίο οδηγεί σε γκρίζα απόχρωση του δέρματος, αραιωμένα φρύδια, κηλίδες σε όλο το πρόσωπο και λεπτότερο δέρμα.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Φρούτα και Λαχανικά

Μπορεί να έχετε πυκνότερα μαλλιά.

© Depositphotos.com

Σύμφωνα με δερματολόγους, η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει αραίωση μαλλιών και τριχόπτωση. Αυτό συμβαίνει επειδή το αυξημένο επίπεδο γλυκόζης προκαλεί ανομοιόμορφα επίπεδα ορμονών όπως η ινσουλίνη και τα στεροειδή και η ορμονική ισορροπία μετατρέπεται σε ασανσέρ. Το τριχωτό της κεφαλής δεν τρέφεται καλά και μπορεί να αρχίσετε να χάνετε μαλλιά. Η σωστή διατροφή δεν θα είναι σε θέση να αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει ήδη γίνει, αλλά μπορεί να αποτρέψει μελλοντική τριχόπτωση, ισχυρίζονται οι γιατροί.

Μπορείτε να αποφύγετε την τριχοφυΐα στο πρόσωπο και το σώμα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η ζάχαρη προκαλεί αυξημένο επίπεδο ινσουλίνης στο αίμα, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Αυτή η ορμόνη εντείνει την ανάπτυξη των τρίχων και η υπερβολική ποσότητα της μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη των σκούρων τρίχων πάνω από το άνω χείλος και την κοιλιά. Τα υψηλότερα επίπεδα ινσουλίνης και η αντίσταση στην ινσουλίνη συνδέονται επίσης με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών στις γυναίκες.

Το δέρμα θα αρχίσει να γερνά πιο αργά.

© Depositphotos.com

Η ζάχαρη μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει ακμή, αλλά να επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος. Η ζάχαρη συμμετέχει στην καταστροφή του κολλαγόνου του δέρματος και αυτή η διαδικασία επιταχύνεται ακόμη περισσότερο από το υπεριώδες φως. Το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό και πιο εύθραυστο και έχει περισσότερες ρυτίδες και χαλάρωση. Η ζάχαρη μπορεί επίσης να καταστέλλει την ανθρώπινη αυξητική ορμόνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τον μεταβολισμό και τη σύσταση του σώματος και χωρίς αυτήν την ορμόνη, μπορεί να φαίνεστε και να αισθάνεστε μεγαλύτεροι.

Τα οστά θα παραμείνουν δυνατά.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Υπάρχει μια ευρεία άποψη ότι το αλάτι κάνει τα οστά πιο εύθραυστα, επειδή εξουδετερώνει το ασβέστιο από το σώμα όταν ουρούμε. Αλλά οι γιατροί ανησυχούν ακόμη περισσότερο για έναν άλλο λευκό κρύσταλλο, ο οποίος μπορεί να είναι ακόμη χειρότερος για τα οστά και αυτός είναι η ζάχαρη. Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι η ζάχαρη δυσκολεύει το σώμα να μεταβολίσει τη βιταμίνη D και αφαιρεί από τα οστά το ασβέστιο, το μαγνήσιο και άλλες θρεπτικές ουσίες. Μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση και ο ιστός των οστών να γίνει εύθραυστος.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις κράμπες περιόδου.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα να τρώτε γλυκά και σοκολάτες όταν έχετε περίοδο, οι γυναικολόγοι θεωρούν ότι η ζάχαρη μπορεί να επιδεινώσει τις κράμπες επειδή προκαλεί φλεγμονή. Επιπλέον, μπορεί να έχετε αυξημένο φούσκωμα, κοιλιακό άλγος και αέρια που επιδεινώνουν την κατάστασή σας στην περίοδο.

Μπορεί να έχετε καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όταν καταναλώνετε τακτικά ζάχαρη και έχετε υψηλό επίπεδο στο αίμα, ενδέχεται να απενεργοποιήσετε τη φυσική ανοσία, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η ζάχαρη επηρεάζει τα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση βακτηρίων και ιών. Πίνοντας ένα μπουκάλι αναψυκτικού ενός λίτρου ή τρώγοντας 100 γραμμάρια ζάχαρης, μειώνετε τη δραστηριότητα των ανοσοκυττάρων κατά 40% και αυτό σημαίνει ότι η ανοσία θα απενεργοποιηθεί για 4-5 ώρες.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Λιπαρά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

9 Φυσικά Χαρακτηριστικά που Είναι οι Νέες Τάσεις Ομορφιάς

9 Φυσικά Χαρακτηριστικά που Είναι οι Νέες Τάσεις Ομορφιάς

11 Έξυπνες Χρήσεις Κρεμαστών Παπουτσοθηκών

11 Έξυπνες Χρήσεις Κρεμαστών Παπουτσοθηκών