in , , ,

7 Σημάδια ότι Το σώμα σας Δεν Ανέχεται τη Ζάχαρη

7 Σημάδια ότι Το σώμα σας Δεν Ανέχεται τη Ζάχαρη
7 Σημάδια ότι Το σώμα σας Δεν Ανέχεται τη Ζάχαρη

Συχνά αποτυγχάνουμε να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα δυσανεξίας σε υδατάνθρακες και ακόμη να τα διαγνώσουμε εσφαλμένα ως σημάδια άλλων προβλημάτων. Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται όταν το σώμα σας δεν μπορεί να αφομοιώσει αποτελεσματικά τρόφιμα που περιέχουν άμυλο ή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως μεταποιημένα προϊόντα, μερικά φρούτα και γάλα. Και όπως αποδεικνύεται, αυτό είναι σχετικά κοινό, ειδικά στα παιδιά, και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ενόχληση. 8 Πράγματα που θα Συμβούν Αν Σταματήσετε να Τρώτε ΖΑΧΑΡΗ

Έχετε κράμπες στο στομάχι.

© pexels.com, © depositphotos.com

Όπως σε πολλές περιπτώσεις όπου το σώμα σας έχει προβλήματα με την πέψη, ένα από τα πρώτα σημάδια ότι έχετε δυσανεξία στη ζάχαρη είναι οι κράμπες του στομάχου. Παρόλο που τα φρούτα και τα λαχανικά είναι υγιεινά και πρέπει να τα τρώτε για να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή, μερικά από αυτά μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και άμυλο, επομένως διαταράσσουν την πέψη σας. Μεταξύ αυτών είναι το καλαμπόκι, οι γλυκοπατάτες, η κινόα, οι μπανάνες, η βρώμη, τα μήλα και τα μάνγκο.

Φυσικά, οι κράμπες και μόνο δεν δείχνουν ότι δεν μπορείτε να αφομοιώσετε υδατάνθρακες ή σάκχαρα ειδικότερα. Αυτό το πρόβλημα ακολουθείται συνήθως από περισσότερα συμπτώματα.

Αρχίζετε να αισθάνεστε ναυτία.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Εκτός από τις κράμπες, η ναυτία και η ζάλη μπορεί να είναι ένας άλλος δείκτης. Άλλες τροφές που περιέχουν συχνά κρυμμένα σάκχαρα είναι επεξεργασμένες γλυκές λιχουδιές, αλμυρά σνακ όπως τσιπς ή ξηροί καρποί, σάλτσες σαλάτας, ντιπ και σάλτσες ζυμαρικών. Για να είστε ασφαλείς, ελέγχετε πάντα τα συστατικά που αναφέρονται στη συσκευασία για να αποφύγετε ανεπιθύμητες διαταραχές της πέψης.

Η κοιλιά σας φουσκώνει.

© shutterstock.com

Οι κράμπες και η ναυτία συχνά ακολουθούνται από έναν άλλο δείκτη δυσανεξίας που είναι γνωστός ως φούσκωμα. Παρόλο που είναι πολύ συνηθισμένο να αισθάνεστε πρησμένοι στην κοιλιά μετά την κατανάλωση διαφόρων τύπων τροφών ή μεγάλων γευμάτων, πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τα σάκχαρα. Τα γλυκαντικά είναι προϊόντα που μπορούν να κρύψουν τα σάκχαρα. Μεταξύ αυτών είναι τα σιρόπια αγαύης και καλαμποκιού, μελάσα, καστανή ζάχαρη, ακόμη και μέλι.

Δείτε ακόμη Εκπληκτικό βίντεο δείχνει πώς η ζάχαρη καταστρέφει τον οργανισμό μας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Έχετε αέρια.

© Karely Sánchez / flickr, © depositphotos.com

Το να τρώτε πολύ γρήγορα και να καταπίνετε πολύ αέρα κατά τη διάρκεια του φαγητού μπορεί να σας προκαλέσει αέρια. Εάν αισθάνεστε επίσης την ανάγκη να ρευτείτε, αυτό μπορεί να είναι μια διατροφική συνήθεια. Ωστόσο, εάν ο το φούσκωμα συνδυάζεται με τα προηγούμενα αναφερόμενα συμπτώματα, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στις τροφές που τρώτε.

Τα προϊόντα που περιέχουν λακτόζη (σάκχαρα στο γάλα) μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές της πέψης υπερβολικά αέρια.

Θέλετε περισσότερα γλυκά.

© Jennifer Chait / flickr, © Jennifer Chait / flickr

Άτομα με δυσανεξία στους υδατάνθρακες μπορεί να έχουν περισσότερες λιγούρες από το συνηθισμένο. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για την επιθυμία για κάτι γλυκό. Μεταξύ αυτών είναι οι αλλαγές στις ορμόνες ή η έλλειψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών στο σώμα σας.

Νιώθετε υπνηλία μετά το φαγητό.

© pexels.com, © Simon Law / flickr

Εάν αισθάνεστε σαν να θέλετε να κοιμηθείτε αφού φάτε ένα γεύμα γεμάτο υδατάνθρακες, αυτό μπορεί να είναι ένα άλλο προειδοποιητικό σημάδι ότι το σώμα σας δεν επεξεργάζεται καλά τους υδατάνθρακες. Επιπλέον, αυτό μπορεί να συνδυαστεί με συμπτώματα όπως αδυναμία, κόπωση, αλλαγές στη διάθεση ή ακόμη και πονοκεφάλους.

Αισθάνεστε πολύ ανήσυχοι.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Γενικά, η κατανάλωση πολλών προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να συνδέεται με την αίσθηση άγχους. Ωστόσο, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε άγχος ακόμη και αν φάτε λίγο, καθώς έχετε προβλήματα στην πέψη.

Δείτε επίσης Κετογονική δίαιτα: Πλάνο διατροφής 14 ημερών σχεδόν χωρίς υδατάνθρακες από τη διατροφολόγο Ελένη Παπαγιαννίδου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

19 Υπέροχες Ιδέες για Μικρή Κουζίνα

Το “Tie Dye” Μακιγιάζ Ματιών Εξαπλώνεται