in , , , , , ,

8 Πράγματα που θα Συμβούν Αν Σταματήσετε να Τρώτε ΖΑΧΑΡΗ

Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να σταματήσετε τη ζάχαρη για μια εβδομάδα; Κόβοντας όλα τα αγαπημένα σνακ σας δεν ακούγεται σαν μια γλυκιά συμφωνία, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, μόνο μία εβδομάδα θα κάνει απίστευτη διαφορά!

8 Πράγματα που θα Συμβούν Αν Σταματήσετε να Τρώτε Ζάχαρη
8 Πράγματα που θα Συμβούν Αν Σταματήσετε να Τρώτε Ζάχαρη

Η κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία σας και δεν μιλάμε μόνο για αύξηση βάρους ή διαβήτη. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η ζάχαρη είναι πιο επικίνδυνη από το λίπος. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν πόση ζάχαρη καταναλώνουμε καθημερινά. Λοιπόν, τι θα συμβεί στο σώμα σας αν παραιτηθείτε από τη ζάχαρη για μια εβδομάδα; Εδώ είναι 8 αλλαγές που μπορείτε να περιμένετε μετά από μια εβδομάδα χωρίς ζάχαρη.

Εκπληκτικό βίντεο δείχνει πώς η ζάχαρη καταστρέφει τον οργανισμό μας

Αυξημένη λίμπιντο

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες, πράγμα που σημαίνει ότι η λίμπιντο δέχεται ένα μεγάλο χτύπημα. Τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα επηρεάζουν επίσης το αγγειακό σύστημα, οδηγώντας σε περιορισμένη ροή αίματος σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένης του αίματος στα γεννητικά όργανα. Επιπλέον, το υπερβολικό σωματικό λίπος από την κατανάλωση υψηλής ποσότητας ζάχαρης επιταχύνει την παραγωγή οιστρογόνων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε στυτικά προβλήματα.

Σιγκαπούρη: η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγορεύει διαφημίσεις για ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Ομορφότερη επιδερμίδα

Η ζάχαρη είναι πιθανότατα υπεύθυνη για την ξαφνική εμφάνιση σπυριών. Η κατανάλωση προϊόντων με ζάχαρη αυξάνει το ζάχαρο του αίματος με αποτέλεσμα το σώμα να εκκρίνει μεγαλύτερη ποσότητα ινσουλίνης, γεγονός που αυξάνει την παραγωγή λιπιδίων που φράζουν τα θυλάκια στο δέρμα. Η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης προκαλεί επίσης φλεγμονή στο δέρμα, οδηγώντας σε πρόωρη συρρίκνωση και ακμή. Έτσι, αρκετές μέρες μετά το σταμάτημα της ζάχαρης, θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας θα είναι πιο ελαστικό και λαμπερό.

Αυξημένη εγκεφαλική ισχύς

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης μπορεί να σας κάνει να ξεχνάτε. Επίσης, μειώνει την παραγωγή του BDNF, μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό νέας μνήμης και μάθησης. Λίγες μέρες μετά το σταμάτημα της ζάχαρης, το σώμα σας θα αρχίσει να καίει λίπος αντί για υπερβολική ζάχαρη, που είναι το ιδανικό σενάριο για τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καθαρή αναπνοή

Η ζάχαρη δεν είναι μόνο κακή για τα ούλα και τα δόντια σας, αλλά είναι επίσης πηγή τροφής για τα βακτήρια. Όσο περισσότερη τρώτε, τόσο πιο γρήγορα αναπαράγονται αυτά, έχοντας ως αποτέλεσμα δυσάρεστη αναπνοή με την πάροδο του χρόνου. Αρκετές ημέρες μετά τη διακοπή της ζάχαρης, θα μειώσετε τα βακτήρια και τις οσμές που παράγουν.

Ευκρινέστερη όραση

Η ζάχαρη επηρεάζει επίσης την υγεία των ματιών σας. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα αγγεία των ματιών και να μειώσουν την παροχή αίματος σε αυτά. Αυτό οδηγεί σε μειωμένη ευκρίνεια στην όραση και μπορεί να αναπτυχθούν ασθένειες όπως ο καταρράκτης και η μυωπία.

Καλύτερος ύπνος

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης παρεμβαίνει στα κανονικά επίπεδα ενέργειας. Τη νύχτα, η ζάχαρη στο σύστημά σας μπορεί να σας τραβήξει από έναν βαθύ ύπνο, κάνοντας σας να αισθανθείτε εξαντλημένοι την επόμενη μέρα. Επιπλέον, η κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη ενεργειακή πτώση μετά την αρχική σύντομη ενίσχυση, αφήνοντας σας να αισθάνεστε ακόμα πιο κουρασμένοι από πριν. Αφού κόψετε τη ζάχαρη, θα συνεχίσετε να αισθάνεστε υπνηλία και υποτονικότητα για τις πρώτες ημέρες, αλλά μόλις το σώμα σας προσαρμοστεί σε αυτό, θα είστε γεμάτοι ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και έτοιμοι να κοιμηθείτε όταν είναι η ώρα για ύπνο.

Καλύτερη διάθεση

Τις πρώτες μέρες μετά την διακοπή της ζάχαρης, θα παρατηρήσετε στερητικά συμπτώματα, τα οποία μπορεί να μην είναι ευχάριστα για τον εγκέφαλο ή το σώμα σας. Αλλά μην ανησυχείτε – τα συναισθήματά σας θα αλλάξουν μόλις κόψετε τη ζάχαρη για μια εβδομάδα. Όπως και πριν, δεν θα μαστίζεστε από τις φοβέρες ενεργειακές καταπτώσεις , οι οποίες σας έκαναν ευέξαπτους, ανυπόμονους και σκυθρωπούς. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ζάχαρη μπορεί να έχει σοβαρές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ψυχολογική σας υγεία. Η έρευνα έχει καταδείξει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της υψηλής κατανάλωσης ζάχαρης και του κινδύνου κατάθλιψης, οπότε η διακοπή της είναι σίγουρα η καλύτερη μακροπρόθεσμη επιλογή.

DIY Κασπώ από Συσκευασίες Ζάχαρης

Περισσότερα χρήματα

Μια διατροφή χωρίς ζάχαρη θα σημαίνει λιγότερες επισκέψεις στον γιατρό και τον οδοντίατρο, για να μην αναφέρουμε τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε από την αγορά καλλυντικών για τα σπυράκια και γλυκών. Για να καταλάβετε, οι Αμερικανοί ξοδεύουν περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για προϊόντα που σχετίζονται με τη ζάχαρη κάθε χρόνο, το οποία ανέρχεται σε περίπου 3.000 δολάρια ανά άτομο. Με αυτά τα χρήματα στην τσέπη σας, θα μπορούσατε να πάτε για μια εβδομάδα διακοπές σε κάποιο πολυτελές θέρετρο στην Καραϊβική!

Είστε έτοιμοι για την πρόκληση της μιας εβδομάδας χωρίς ζάχαρη; Μετά τις πρώτες μέρες, θα είναι ευκολότερο από ό, τι νομίζετε. Ποιος ξέρει … μπορεί να θέλετε να εξαλείψετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας για πάντα!

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Κανόνες ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ που Δεν Πρέπει Ποτέ να Παραβιάσετε

Με αυτή την Ελληνική ΕΦΑΡΜΟΓΗ για το ΚΙΝΗΤΟ μπορείς να υπολογίζεις τα έξοδα ταξιδιού! Διόδια, βενζίνες κτλ.