in , , , ,

Φροντίδα για τα Παχύφυτα Εσωτερικού Χώρου: 8 Απαραίτητες και Σημαντικές Συμβουλές για τη Μεταφύτευση τους

Φροντίδα για τα Παχύφυτα Εσωτερικού Χώρου: 8 Απαραίτητες και Σημαντικές Συμβουλές για τη Μεταφύτευση τους
Φροντίδα για τα Παχύφυτα Εσωτερικού Χώρου: 8 Απαραίτητες και Σημαντικές Συμβουλές για τη Μεταφύτευση τους

Πήρατε δώρο ένα παχύφυτο και αναρωτιέστε πώς να το μεταφυτεύσετε; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να το κάνετε με τον σωστό τρόπο! Πώς να Πολλαπλασιάσετε μόνοι σας Παχύφυτα στο Σπίτι!

balconygardenweb

Πότε πρέπει να μεταφυτεύσετε τα παχύφυτα

  • Εάν γλάστρα σας φαίνεται να είναι πολύ μικρότερη από το φυτό σας.
  • Σε περίπτωση που τα παχύφυτά σας έχουν παραμείνει στις ίδιες γλάστρες για 2-3 χρόνια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν εξαντλήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά του χώματος.
  • Εάν παρατηρήσετε σήψη των φύλλων, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για επαναφύτευση.
  • Εάν παρατηρήσετε ότι οι ρίζες του φυτού αρχίζουν να εμφανίζονται από την οπή αποστράγγισης του δοχείου ή στο χώμα, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να το μεταφυτέψετε σε ένα μέγεθος μεγαλύτερη γλάστρα.
  • Εάν παρατηρήσετε ότι μεγαλώνουν παρακλάδια στη γλάστρα, τότε είναι καιρός να το μεταφυτεύσετε σε μεγαλύτερη γλάστρα.
  • Έχετε επίσης την επιλογή να αφαιρέσετε τα παρακλάδια και να τα φυτέψετε σε νέες γλάστρες. Έτσι, θα έχετε περισσότερα παχύφυτα και η γλάστρα θα έχει τον απαραίτητο χώρο για το παλιό φυτό.

Σε ζεστά κλίματα, μπορείτε να μεταφυτέψετε το παχύφυτο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Εάν ζείτε σε κρύο κλίμα, περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί αρκετά ο καιρός πριν αλλάξετε γλάστρα.

Συμβουλές για τη μεταφύτευση παχύφυτων

Προεργασία πριν τη μεταφύτευση

Elizaveta Elesina/Shutterstock

Πριν βγάλετε το παχύφυτο από τη γλάστρα, πρέπει να το ποτίζετε συχνά, ειδικά τις τελευταίες 1-2 ημέρες. Το νέο χώμα που ετοιμάζετε για να ξαναφυτεύσετε το φυτό δεν πρέπει να είναι στεγνό. Σε περίπτωση που αισθάνεστε στεγνό στην αφή, ψεκάστε λίγο νερό για να το υγράνετε.

Επιλέξτε το νέο καλλιεργητικό μέσο

Το καλύτερο καλλιεργητικό μέσο είναι ένα μείγμα παχύφυτων ή κάκτων. Το πορώδες αμμώδες χώμα για γλάστρες είναι επίσης μια καλή επιλογή για παχύφυτα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη ΠΑΧΥΦΥΤΑ: Πώς να Καλλιεργήσετε Παχύφυτα Μεγάλου Μεγέθους

Χρησιμοποιήστε μυστρί

Evgeniya Sheydt/Shutterstock

Όταν αφαιρείτε το παχύφυτο χρησιμοποιήσετε ένα φτυαράκι ή μυστρί. Αλλά, όταν επαναφυτεύετε μικρότερες ποικιλίες παχύφυτων ή πολλαπλασιάζετε σπόρους και μπουμπούκια, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό τσιμπιδάκι για να μεταφέρετε προσεκτικά τα φυτά ώστε να μην προκαλέσετε καμία ζημιά στις ρίζες.

Επιλέξτε την κατάλληλη νέα γλάστρα

Πάντα να προτιμάτε μια γλάστρα που είναι ένα μέγεθος μεγαλύτερη από την παλιά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η νέα γλάστρα έχει τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Επιλέξτε χρωματιστές γλάστρες καθώς τα ιδιόμορφα σχήματα των παχύφυτων ταιριάζουν καλά με αυτες.

Φροντίδα ρίζας

pdsci/Shutterstock

Εάν οι ρίζες του παχύφυτου φαίνονται σαν να είναι μπερδεμένες και δεμένες μεταξύ τους σε ένα μάτσο στη βάση του φυτού, προσπαθήστε να τις χαλαρώσετε. Μη διστάσετε να αφαιρέσετε τα μέρη που φαίνονται σάπια.

Εάν παρατηρήσετε σήψη των ριζών, τότε είναι καλή ιδέα να κόψετε τις κατεστραμμένες ρίζες χρησιμοποιώντας ένα απολυμανμένο ψαλίδι. Επίσης, κρατήστε το φυτό σε ξηρό έδαφος για 3-4 ημέρες για να εξασφαλίσετε ότι οι ρίζες θα επουλωθούν πριν το μεταφυτέψετε σε μια νέα γλάστρα με φρέσκο καλλιεργητικό μέσο.

Σπάστε τις γλάστρες αν πρέπει

Εάν το παχύφυτο είναι στριμωγμένο και δεν υπάρχει τρόπος να το βγάλετε με ασφάλεια από τη γλάστρα, ίσως χρειαστεί να σπάσετε τη γλάστρα για να μην καταστραφούν οι ρίζες.

Πότισμα

TSViPhoto/Shutterstock

Μην ποτίζετε αμέσως τα παχύφυτα που έχουν μεταφυτευτεί για να αποφύγετε τυχόν σήψη των ριζών. Ιδανικά θα πρέπει να περιμένετε 4-6 ημέρες πριν αρχίσετε να τα ποτίζετε ή να τα υγράνετε. Αυτό το διάλειμμα, μετά τη μεταφύτευση, δίνει στα παχύφυτα λίγο χρόνο για να επουλωθούν και επίσης αποφεύγει τυχόν πιθανότητες σήψης των ριζών.

Φίλτρα καφέ

Καλύψτε την οπή αποστράγγισης της γλάστρας με φίλτρα καφέ. Αυτό επιτρέπει τη βέλτιστη αποστράγγιση του νερού, ενώ διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά του καλλιεργητικού μέσου ανέπαφα και καθαρά.

Δείτε επίσης Παχύφυτα: 4 Μυστικά Καλλιέργειας Παχύφυτων

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σκασμένες φτέρνες,αντιμετώπιση σκασμένων φτερνών,φροντίδα φτερνών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Αντιμετώπιση για τις Σκασμένες Φτέρνες: Πώς να Απαλλαγείτε μόλις σε 10 Λεπτά

Επιβλαβή τρόφιμα και ποσότητες: 9 Καθημερινά Τρόφιμα που Κρύβουν Δυσάρεστες Εκπλήξεις

Επιβλαβή τρόφιμα και ποσότητες: 9 Καθημερινά Τρόφιμα που Κρύβουν Δυσάρεστες Εκπλήξεις