in , ,

ΠΑΧΥΦΥΤΑ: Πώς να Καλλιεργήσετε Παχύφυτα Μεγάλου Μεγέθους

παχύφυτα, παχύφυτα μεγάλου μεγέθους,καλλιέργεια παχύφυτων,συμβουλές για παχύφυτα,για τον κήπο,χρήσιμα
Πώς να Καλλιεργήσετε Παχύφυτα Μεγάλου Μεγέθους

ΠΑΧΥΦΥΤΑ: Υπάρχουν 8 απλές συμβουλές για να καλλιεργήσετε παχύφυτα που θα ξεχωρίζουν στον κήπο ή στις γλάστρες με τη γιγάντια εμφάνισή τους! Παχύφυτα: 4 Μυστικά Καλλιέργειας Παχύφυτων

Επιλέξτε τη σωστή ποικιλία για παχύφυτα

balconygardenweb

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα παχύφυτά σας θα γίνουν τεράστια είναι να επιλέξετε την κατάλληλη ποικιλία. Μερικά από τα καλύτερα παχύφυτα είναι το αδένιον, το αιώνιο, η ευφορβία, η καλαχόη μαζί με μερικές από τις ποικιλίες εχεβερία.

Επιλέξτε παχύφυτα που είναι εύκολο να αναπτυχθούν

reddit

Η επιλογή ποικιλιών που είναι εύκολο να αναπτυχθούν θα εξασφαλίσει ότι θα ζήσουν πολύ και θα εξελιχθούν σε γιγάντια παχύφυτα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μερικοί τύποι που μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα είναι η αγαύη, η εχεβερία, το αιώνιο, η αλόη, η κράσουλα, η Faucaria, η αβόρθια, η καλαχόη και η σανσεβιέρια.

Η επιλογή της κατάλληλης γλάστρας είναι το κλειδί

balconygardenweb

Το κλειδί για την καλλιέργεια παχύφυτων σε μεγάλο μέγεθος είναι να τα διατηρείτε σε μια γλάστρα που δεν είναι ούτε πολύ μεγάλη ούτε πολύ μικρή. Η φύτευση τους σε μια υπερβολικά μεγάλη γλάστρα δεν πρόκειται να τα κάνει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

Εάν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη γλάστρα, θα έχει ως αποτέλεσμα το υπερβολικό πότισμα ενώ μια μικρότερη γλάστρα θα αποτρέψει την ανάπτυξη της ρίζας, μειώνοντας την ανάπτυξη του φυτού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ακολουθήστε αυτόν τον κανόνα – εάν το φυτό σας έχει πλάτος 10 εκατοστών, μια γλάστρα διαμέτρου 13-15 εκατοστών θα είναι τέλεια για αυτό. Η χρήση γλάστρας σωστού μεγέθους παρέχει επαρκή χώρο για να αναπτυχθούν υγιή τα φυτά χωρίς να συνωστίζονται οι ρίζες.

Τοποθετήστε τα στο κατάλληλο σημείο

wikimedia

Το κατάλληλο σημείο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην επίτευξη μεγαλύτερου μεγέθους. Οι περισσότερες ποικιλίες παχύφυτων προτιμούν ένα συνδυασμό έντονου έμμεσου φωτός και άμεσου ήλιου για λίγες ώρες καθημερινά για να αναπτυχθούν.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τον τύπο που καλλιεργείτε και τις απαιτήσεις του. Για παράδειγμα, η εχεβερία απαιτεί 4-5 ώρες ήλιο κάθε μέρα.

Ενώ καλλιεργείτε παχύφυτα σε γλάστρες, ένα σημείο που δέχεται πρωινό ήλιο και απογευματινή σκιά θα ήταν τέλεια.

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι τα περισσότερα από τα παχύφυτα δεν είναι ανθεκτικά στον παγετό, επομένως, εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα, τοποθετήστε τα σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα.

Δείτε ακόμη Τα 12 Καλύτερα Παχύφυτα για Αρχάριους

Χρησιμοποιήστε το σωστό μέσο καλλιέργειας

Shutterstock/panattar

Τα παχύφυτα γίνονται μεγάλα όταν έχουν ένα ευνοϊκό καλλιεργητικό μέσο που βοηθά την ανάπτυξη. Ένα μείγμα για παχύφυτα ή οποιοσδήποτε τύπος χώματος που στραγγίζει καλά διατηρεί τα φυτά υγιή και τα κάνει μεγαλύτερα.

Μάθετε για τα παχύφυτά σας

debraleebaldwin

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είδους παχύφυτα καλλιεργείτε ή θέλετε να μεγαλώσετε ώστε να τα φροντίσετε ανάλογα. Μερικά είδη παραμένουν πολύ μικρά, όπως το Blossfeldia liliputana, που είναι ένας μικροσκοπικός κάκτος περίπου 1,5 εκατοστού σε διάμετρο στην ωριμότητα. Αντίθετα, η αδανσονία θεωρείται το μεγαλύτερο παχύφυτο στον κόσμο.

Φυτέψτε μερικά παχύφυτα στο έδαφος

balconygardenweb

Σε ψυχρές περιοχές με παγετό, η καλλιέργεια παχύφυτων στο έδαφος δεν είναι καλή ιδέα, καθώς τα περισσότερα από αυτά δεν είναι ανθεκτικά και μπορεί να πεθάνουν.

Αλλά σε μέτρια κλίματα, τα παχύφυτα μπορούν να επωφεληθούν από τον διαθέσιμο χώρο όταν πολλαπλασιάζονται στο έδαφος – γίνονται μεγάλα και όμορφα.

Λιπάνετέ τα έξυπνα

balconygardenweb

Θα είναι καλύτερο να τα λιπαίνετε πιο συχνά μία φορά στις 14-20 ημέρες στην καλλιεργητική τους περίοδο, με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα αλλά σε χαμηλή ποσότητα αραιωμένη στο 1/4 της συνιστώμενης περιεκτικότητας. Λιπάνετε τα φυτά όταν η θερμοκρασία της ημέρας παραμένει πάνω από 15 C.

Άλλοι σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν το μέγεθος των παχύφυτων

  • Προσέξτε τα φύλλα των παχύφυτων – αν είναι πολτώδη, αυτό είναι σημάδι υπερβολικού ποτίσματος. Επίσης, κόβετε κατά καιρούς τα νεκρά, κατεστραμμένα και παλαιότερα φύλλα.
  • Τα περισσότερα παχύφυτα ανέχονται εύρος θερμοκρασίας μεταξύ 10-32 C. Για να προωθήσετε τη σωστή ανάπτυξη, προστατέψτε τα από ξαφνικές αλλαγές και διακυμάνσεις θερμοκρασίας.
  • Καλό θα είναι να αλλάζετε το μέσο καλλιέργειας τουλάχιστον μία φορά στα 2 χρόνια.

Δείτε επίσης Πώς να Πολλαπλασιάσετε μόνοι σας Παχύφυτα στο Σπίτι!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

παράξενα γεγονότα, παράξενα,περίεργα,news,

10 Παράξενα γεγονότα που Έχουν Αποδειχθεί Επιστημονικά

φλοράλ ταπετσαρίες, φλοράλ διακόσμηση, φλοράλ,φλοράλ, ανθικό μοτίβο

Πώς να χρησιμοποιήσετε το φλοράλ στη διακόσμηση: 4 + 1 ιδέες για να δημιουργήσετε το δικό σας ανθικό interior design με τη χρήση φωτοταπετσαρίας