in ,

Διάσημοι Μύθοι για τα Παχύφυτα που Καταρρίφθηκαν

παχύφυτα,μύθοι για παχύφυτα,συμβουλές για παχύφυτα,για τον κήπο
Διάσημοι Μύθοι για τα Παχύφυτα που Καταρρίφθηκαν

Τα παχύφυτα περιβάλλονται από πολλούς παραπλανητικούς διάσημους μύθους όπως «πολύ ήλιο και πολύ λίγο νερό» όμως πλέον έχουν καταρριφθεί. Τα 12 Καλύτερα Παχύφυτα για Αρχάριους

Μύθος 1: Τα παχύφυτα χρειάζονται πολύ ήλιο για να ευδοκιμήσουν

Διάσημοι Μύθοι για τα Παχύφυτα που Καταρρίφθηκαν

Είναι ένας μεγάλος μύθος ότι τα παχύφυτα χρειάζονται τον πλήρη ήλιο για να αναπτυχθούν και δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν στη σκιά.

Όπως δεν είναι όλα τα φυτά ίδια, δεν είναι όλα τα παχύφυτα ίδια. Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα χρειάζονται πολύ ήλιο για να ευδοκιμήσουν, αλλά πολλά μπορούν να αναπτυχθούν σε μερική ηλιοφάνεια ή και σκιά. Για αυτά, το έντονο έμμεσο φως του ήλιου και πολλές ώρες πρωινού ήλιου είναι υπεραρκετές – για παράδειγμα, σανσεβιέρα, αλόη βέρα και κάκτος ζέβρα.

Συμβουλή: Ανάλογα με τους τύπους παχύφυτων, καλλιεργήστε τα στον ήλιο ή μερική σκιά.

Μύθος 2: Τα παχύφυτα δεν χρειάζονται καθόλου νερό

Αυτός είναι ένας άλλος μύθος ότι τα παχύφυτα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στην ξηρασία και δεν χρειάζονται νερό για μήνες, καθώς είναι εγγενή σε περιοχές της ερήμου.

Η συχνότητα του ποτίσματος εξαρτάται από μερικούς παράγοντες. Τόπο φύτευσης, ριζικό σύστημα και κλίμα. Εάν καλλιεργείτε το παχύφυτό σας σε μια ηλιόλουστη και με αέρα περιοχή, θα χρειάζεται συχνά νερό. Ομοίως, θα χρειάζεται νερό πιο συχνά εάν έχει πυκνό ριζικό σύστημα ή αναπτύσσεται σε ζεστό κλίμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρας σας έχει τρύπες αποστράγγισης. Διαφορετικά, το στάσιμο νερό θα προκαλέσει σήψη των ριζών.

Μύθος 3: Τα παχύφυτα πρέπει να καλλιεργούνται στην άμμο

Δεν πρέπει να θεωρείται ότι τα παχύφυτα πρέπει να καλλιεργούνται σε καθαρή άμμο μόνο και μόνο επειδή μπορούν να ευδοκιμήσουν σε φτωχό έδαφος.

Για την καλλιέργεια παχύφυτων, ο συνδυασμός χώματος και άμμου, συγκεκριμένα η χοντρή άμμος, είναι καλύτερος. Αυτό βελτιώνει την ικανότητα αποστράγγισης του μείγματος και ταυτόχρονα παραμένει χαμηλό σε θρεπτικά συστατικά. Από την άλλη πλευρά, ένα καθαρό μέσο άμμου μπορεί να μην πληροί τις θρεπτικές απαιτήσεις των παχύφυτων.

Συμβουλή: Φτιάξτε έναν συνδυασμό από 3 μέρη κανονικού χώματος για γλάστρες, 2 μέρη χοντρής άμμου και 1 μέρος ελαφρόπετρας για την καλλιέργεια παχύφυτων.

Μύθος 4: Τα παχύφυτα δεν είναι βρώσιμα

Πολλά παχύφυτα είναι βρώσιμα και η κατανάλωση τους μπορεί να σας κάνει υγιείς!

Όχι όλα, αλλά μερικά παχύφυτα είναι βρώσιμα. Για παράδειγμα, πολλές παραδοσιακές φυλές στην Αφρική τρώνε τις μαγειρεμένες ρίζες του Stapelia kwebensis. Μερικά άλλα βρώσιμα παχύφυτα είναι η οπούντια, η αλόη βέρα και το φρούτο του δράκου.

Δείτε ακόμη 16 Παχύφυτα που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στην Άμμο

Μύθος 5: Δεν μπορείτε να καλλιεργήσετε παχύφυτα σε κρύο καιρό

Τα ανθεκτικά παχύφυτα μπορούν να αναπτυχθούν στις κρύες περιοχές και μπορούν να σας εκπλήξουν!

Μερικά ανθεκτικά παχύφυτα μπορούν να ανεχθούν τον παγετό. Για παράδειγμα, τα παχύφυτα Hen-and-chickens και το σέδο αντέχουν στο κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες έως τους -34,4 C!

Συμβουλή: Προστατέψτε τα ανθεκτικά παχύφυτά σας από τον παγετό και το χιόνι ή βάλτε τα σε εσωτερικό χώρο.

Μύθος 6: Μπορείτε να καλλιεργείτε παχύφυτα σε κλειστό τεράριουμ για χρόνια

Η καλλιέργεια παχύφυτων σε κλειστό τεράριουμ για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς καμία φροντίδα, θα τα κάνει να δυστυχούν, καθώς χρειάζονται καλή κυκλοφορία αέρα και αερισμό. Δεύτερον, τους αρέσει η χαμηλή υγρασία, αλλά σε ένα κλειστό τεράριουμ, η υπερβολική υγρασία θα επηρεάσει την ανάπτυξή τους.

Συμβουλή: Μην τοποθετείτε το τεράριουμ σε περβάζι κάτω από το άμεσο ηλιακό φως. θα κάψει τα φύλλα των παχύφυτων.

Μύθος 7: Κανένα παχύφυτο δεν είναι δηλητηριώδες

Λάθος καθώς υπάρχουν ορισμένα δηλητηριώδη παχύφυτα, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για τα κατοικίδια ή τα παιδιά σας.

Υπάρχουν ορισμένα δηλητηριώδη παχύφυτα όπως η ευφορβία, ο κινέζικος νεφρίτης, που μπορούν να βλάψουν τα κατοικίδια ή τα παιδιά σας εάν τα καταπιούν. Ενώ ορισμένα παχύφυτα με αγκάθια όπως το αγκάθι του Χριστού, μπορούν να τραυματίσουν τα κατοικίδια ή τα παιδιά σας.

Συμβουλή: Εάν έχετε κατοικίδια ή παιδιά στο σπίτι σας, προσέξτε να επιλέξετε ποια παχύφυτα θα καλλιεργήσετε ή τοποθετήστε τα σε δυσπρόσιτο σημείο.

Μύθος 8: Τα παχύφυτα χρειάζονται έδαφος με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθούν

Τα παχύφυτα μπορούν να αναπτυχθούν και σε λιγότερο γόνιμο έδαφος, οπότε δεν χρειάζεται να τα λιπαίνεται συχνά!

Τα παχύφυτα μπορούν να αναπτυχθούν σε λιγότερο θρεπτικά εδάφη, καθώς η περίσσεια θρεπτικών ουσιών, ειδικά αζώτου, τα κάνει εύθραυστα και μπορεί να κάψει και τις ρίζες. Δεν πρέπει να τα λιπαίνετε πολύ συχνά και πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο ασθενές υγρό λίπασμα αναλογίας 8-8-8.

Συμβουλή: Τα παχύφυτα εξωτερικού χώρου δεν χρειάζονται πολύ λίπασμα, αλλά εάν απαιτείται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ισορροπημένο λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης κατά την άνοιξη.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Μοναδικά Παχύφυτα Μέδουσες που θα Μετατρέψουν τον Κήπο σας σε Ενυδρείο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συνδυασμός ρούχων και αξεσουάρ,μόδα,συμβουλές μόδας,ρούχα,συμβουλές για ρούχα,lifestyle

11 Συμβουλές για να Συνδυάσετε Ρούχα και Αξεσουάρ με Άψογο Τρόπο

ξηροί καρποί,αποθήκευση ξηρών καρπών,συμβουλές για ξηρούς καρπούς,χρήσιμα

Πρέπει οι Ξηροί Καρποί να Φυλάσσονται στην Κατάψυξη;