in ,

Πρέπει οι Ξηροί Καρποί να Φυλάσσονται στην Κατάψυξη;

ξηροί καρποί,αποθήκευση ξηρών καρπών,συμβουλές για ξηρούς καρπούς,χρήσιμα
Πρέπει οι Ξηροί Καρποί να Φυλάσσονται στην Κατάψυξη;

Όταν αγοράζετε ξηρούς καρπούς για γλυκά, φαγητα ή σνακ, τι κάνετε με αυτούς; Τους φυλάτε στα αρχικά τους δοχεία στο ντουλάπι, ακόμα κι αν έχουν ανοιχτεί; Ή, τα τοποθετείτε αμέσως στο ψυγείο ή στην κατάψυξη; 14 Ασυνήθιστες Αλλά Αποτελεσματικές Μέθοδοι Αποθήκευσης Τροφίμων

Πρέπει οι Ξηροί Καρποί να Φυλάσσονται στην Κατάψυξη;

Οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά. Αυτά τα υγιεινά λιπαρά μπορούν να χαλάσουν πολύ εύκολα, κάτι που επηρεάζει τη γεύση και τη μυρωδιά τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ξηρούς καρπούς με υψηλότερα λιπαρά όπως το πεκάν. Στην πραγματικότητα, αν αγοράζετε τους ξηρούς καρπούς από ένα κατάστημα που δεν ανανεώνει τακτικά το απόθεμά του, θα μπορούσατε να αγοράζετε ακόμη και μπαγιάτικους ξηρούς καρπούς.

Αφού αγοράσετε τους ξηρούς καρπούς σας, εάν σκοπεύετε να τους χρησιμοποιήσετε μέσα σε λίγες εβδομάδες, δεν πειράζει να τους αποθηκεύσετε στο ντουλάπι σε θερμοκρασία δωματίου. Πέρα από αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει να τους διατηρήσετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Δείτε ακόμη Διατήρηση τροφίμων: 14 Τρόφιμα που Μπορούν να Αποθηκευτούν Περισσότερο από όσο Νομίζετε

Τοποθετήστε τους ξηρούς καρπούς με κέλυφος στο ψυγείο ή στην κατάψυξη σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα κατάψυξης για να τους διατηρήσετε κρύους αλλά μακριά από την υγρασία. Θα διατηρηθούν για αρκετούς μήνες στο ψυγείο και ένα χρόνο ή περισσότερο στην κατάψυξη. Βγάλτε ό,τι χρειάζεστε και βάλτε τους υπόλοιπους πίσω στην κατάψυξη.

Για να αυξήσετε τη μακροζωία των ξηρών καρπών, πρέπει να περιορίσετε το φως, τη θερμότητα, την υγρασία και το οξυγόνο. Οι ξηροί καρποί απορροφούν εύκολα τις έντονες μυρωδιές από άλλα τρόφιμα, όπως τα κρεμμύδια. Μπορούν επίσης να απορροφήσουν την υγρασία από τα φρούτα. Η υγρασία θα κάνει τους ξηρούς καρπούς πιο ευαίσθητους στη μούχλα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πώς να καταλάβετε εάν οι ξηροί καρποί είναι μπαγιάτικοι

Οι μπαγιάτικοι ξηροί καρποί θα έχουν πικρή γεύση και θα χάσουν το άρωμα τους, αναπτύσσοντας συχνά μια οσμή μούχλας ή ξινίλας. Αν μυρίζουν άσχημα, πετάξτε τους.

Σημείωση: Οι ξηροί καρποί μπορούν να κομποστοποιηθούν! Απλώς φροντίστε να συνθλίψετε τα τσόφλια πριν τα προσθέσετε στο κομπόστ σας.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 10 Κόλπα να Διατηρήσετε Τρόφιμα Φρέσκα για Εβδομάδες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

παχύφυτα,μύθοι για παχύφυτα,συμβουλές για παχύφυτα,για τον κήπο

Διάσημοι Μύθοι για τα Παχύφυτα που Καταρρίφθηκαν

επαγγελματικά μυστικά καθαρισμού,καθαρισμός σπιτιού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

5 Απλά Επαγγελματικά Μυστικά για ένα Καθαρό Σπίτι