in , , ,

14 Ασυνήθιστες Αλλά Αποτελεσματικές Μέθοδοι Αποθήκευσης Τροφίμων

μέθοδοι αποθήκευσης τροφίμων,ασυνήθιστες μέθοδοι αποθήκευσης τροφίμων,αποθήκευση τροφίμων,συμβουλές αποθήκευσης τροφίμων,χρήσιμα
14 Ασυνήθιστες Αλλά Αποτελεσματικές Μέθοδοι Αποθήκευσης Τροφίμων

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα από διαφορετικά αγαθά που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο και συχνά αγοράζουμε τρόφιμα που δεν θέλουμε να φάμε αμέσως. Τελικά πολλά από αυτά χαλάνε και πρέπει να τα πετάξετε. Υπάρχουν ασυνήθιστες αλλά αποτελεσματικές μέθοδοι που θα διατηρήσουν τα τρόφιμα σας φρέσκα για περισσότερο. 10 Τρόφιμα που Μπορείτε να Αποθηκεύετε στο Ψυγείο

Διατηρήστε τα αγγούρια φρέσκα για περισσότερο χρόνο, τυλίγοντάς τα ξεχωριστά σε χαρτί κουζίνας και τοποθετώντας τα σε μια πλαστική αεροστεγή σακούλα.

© Pixabay.com

Διατηρείτε τα δοχεία με τυρί κότατζ ή ξινή κρέμα στο ψυγείο ανάποδα. Αυτό δημιουργεί ένα κενό αέρα που επιβραδύνει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

brightside

Για να αποφύγετε τις ψείρες στο αλεύρι, βάλτε μια τσίχλα δυόσμου με το αλουμινόχαρτο μέσα στη σακούλα.

brightside

Για να διατηρηθούν οι φράουλες φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ξεπλύντε τις με διάλυμα από 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και 3 φλιτζάνια νερό.

© slgckgc / Flickr, © CC BY 2.0

Οι κατεψυγμένες ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σάλτσες και σούπες. Μπορούν να αποθηκευτούν έως και 6 μήνες με αυτόν τον τρόπο.

brightside

Τυλίξτε τα μυρωδικά σε ελαφρώς βρεγμένο χαρτί κουζίνας και βάλτε τα σε μια πλαστική σακούλα, φροντίζοντας να βγάλετε όλο τον αέρα από τη σακούλα. Στη συνέχεια βάλτε τα ψυγείο. Θα παραμείνουν φρέσκα και δεν θα μαραθούν.

brightside

Για να διατηρήσετε το ψωμί μαλακό και χωρίς μούχλα, βάλτε ένα κοτσάνι σέλερι στη σακούλα.

© 5-Minute Crafts / YouTube

Δείτε ακόμη 8 Κόλπα για να Διατηρούνται Περισσότερο τα Τρόφιμα

Για να διατηρήσετε την καστανή ζάχαρη απαλή και υγρή, χρησιμοποιήστε marshmallows. Απλώς βάλτε μερικά κομμάτια στη σακούλα ή το δοχείο.

brightside

Μόλις κόψετε ένα μήλο σε φέτες, βάλτε ένα λαστιχάκι γύρω του για να το συγκρατήσετε. Θα εμποδίσει το μαύρισμα του μήλου.

brightside

Αν θέλετε το αβοκάντο να ωριμάσει πιο γρήγορα, βάλτε το σε ένα σακουλάκι με μια μπανάνα. Μια μπανάνα εκπέμπει υψηλά επίπεδα αιθυλενίου χάρη στο οποίο τα αβοκάντο ωριμάζουν πιο γρήγορα.

© PxHere.com

Αποθηκεύστε τα ξηρά φρούτα σε ένα γυάλινο αεροστεγές δοχείο σε δροσερό μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, θα παραμείνουν μαλακά περισσότερο.

© Utyamba / YouTube

Τυλίξτε το μαρούλι σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Με αυτόν τον τρόπο, θα παραμείνει φρέσκο για 4 εβδομάδες.

brightside

Για να μην κολλήσουν μεταξύ τους τα φρέσκα μούρα στην κατάψυξη, παγώστε τα σε ένα πιάτο όπου τα μούρα είναι πρώτα ξεχωριστά μεταξύ τους και μετά βάλτε τα στη σακούλα.

© 5-Minute Crafts / YouTube

Για να διατηρηθεί φρέσκο το κομμένο λεμόνι, βουτήξτε το σε αλάτι και βάλτε το στο ψυγείο.

brightside

Δείτε επίσης 10 Κόλπα να Διατηρήσετε Τρόφιμα Φρέσκα για Εβδομάδες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χάσιμο βάρους χωρίς άγχος,χάσιμο βάρους χωρίς περιορισμούς,συμβουλές για χάσιμο βάρους,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

9 Συμβουλές για Χάσιμο Βάρους Χωρίς Άγχος ή Περιορισμούς

καθαρισμός τριχών κατοικιδίων,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Τρίχες Κατοικίδιων από Σχεδόν Παντού