in , , ,

10 τρόφιμα μακράς διαρκείας ή χωρίς ημερομηνία λήξης

είδη διατροφής που δεν λήγουν,διατροφή,χρήσιμα
10 Είδη Διατροφής που Δεν Έχουν Ημερομηνία Λήξης

Τρόφιμα μακράς διαρκείας ή χωρίς ημερομηνία λήξης: Η κατανάλωση ληγμένων ειδών διατροφής μπορεί να είναι επικίνδυνη, αλλά υπάρχουν ορισμένα για τα οποία δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ποτέ, καθώς είναι ασφαλές να καταναλωθούν μετά από πολλά, πολλά χρόνια.

Υπάρχουν 10 είδη διατροφής που μπορούν να διαρκέσουν σχεδόν για πάντα και να μην χαλάσουν ποτέ. 9 Τρόφιμα που Μπορείτε να Φάτε Μετά την Ημερομηνία Λήξης τους

Τρόφιμα μακράς διαρκείας

Ρύζι

© lightluna94 / pixabay

Η καλύτερη θερμοκρασία για αποθήκευση ρυζιού είναι στους 4,5°C ή χαμηλότερη. Είναι καλύτερα να το αποθηκεύετε σε πλαστικά δοχεία για τρόφιμα (PETE) ή σε γυάλινα βάζα. Όπως δείχνει μια μελέτη, κάτω από αυτές τις συνθήκες, το ρύζι μπορεί να αποθηκευτεί έως και 30 χρόνια και δεν θα χάσει το άρωμα ή τη θρεπτική του αξία. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η μελέτη χρησιμοποίησε 2 τύπους ρυζιού – parboiled και λευκό.

Γάλα σε σκόνη

Το γάλα σε σκόνη που επεξεργάζεται σύμφωνα με όλα τα κατάλληλα πρότυπα υγείας μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χάσει τη θρεπτική του αξία – αρκεί να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο.

Σάλτσα σόγιας

© ANDRODYN / pixabay

Η σάλτσα σόγιας μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια για τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμα κι αν το μπουκάλι έχει ανοιχτεί. Η διάρκεια ζωής της σάλτσας σόγιας σε ένα αεροστεγές δοχείο μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη, αλλά εξαρτάται από συνθήκες όπως ο τύπος της σάλτσας σόγιας, ο τρόπος επεξεργασίας της, η ποιότητά της και η θερμοκρασία αποθήκευσης.

Για παράδειγμα, η σάλτσα σόγιας υψηλής ποιότητας μπορεί να γίνει μόνο μέσω φυσικής ζύμωσης, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί από αρκετούς μήνες έως δύο χρόνια. Μόνο αυτό το είδος σάλτσας σόγιας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τρία χρόνια. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε ορισμένες μάρκες που προσθέτουν χημικές ουσίες για να επιταχύνουν τη διαδικασία ζύμωσης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σιρόπι σφενδάμου

© piviso / pixabay

Σύμφωνα με την Ένωση Παραγωγών Σφενδάμου της Μασαχουσέτης, ένα κλειστό μπουκάλι σιρόπι σφενδάμου μπορεί να διατηρηθεί επ’ αόριστον. Και ακόμα και αφού το ανοίξετε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αρκετά χρόνια αν το φυλάξετε στο ψυγείο.

Αποξηραμένα φασόλια

© ulleo / pixabay

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young ανακάλυψαν ότι μετά από 30 χρόνια αποθήκευσης, τα αποξηραμένα φασόλια είχαν αλλάξει την οπτική τους εμφάνιση, αλλά όλα τα δείγματα παρέμειναν αποδεκτά για κατανάλωση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα αποξηραμένα φασόλια, καθώς και άλλα φασόλια, μπορούν να διαρκέσουν για τουλάχιστον 30 χρόνια.

Δείτε ακόμη Ποιες τροφές δεν τρώμε ΠΟΤΕ μετά την ημερομηνία λήξης

Αλάτι

© onefox / pixabay

Το αλάτι είναι στην πραγματικότητα ορυκτό, όχι προϊόν, γι’ αυτό και είναι αδύνατο να χαλάσει. Φυσικά, το ορυκτό μπορεί να απορροφήσει γρήγορα νερό, μετατρέποντας σε έναν τεράστιο βράχο με την πάροδο του χρόνου. Αλλά τελικά, το αλάτι παραμένει πάντα αλάτι.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι το ιωδιούχο αλάτι διαρκεί μόνο περίπου ένα χρόνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, το ιώδιο συνήθως εξατμίζεται και το αλάτι χάνει τη χρήσιμη ποιότητά του, αν και μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε ως κοινό αλάτι.

Δυνατά αλκοολούχα ποτά

© VViktor / pixabay

Τα αλκοολούχα ποτά όπως η βότκα, το ουίσκι, το ρούμι και το κονιάκ δεν έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σε δροσερό σκοτεινό μέρος σε καλά κλεισμένα μπουκάλια.

Ξύδι

© evitaochel / pixabay

Το λευκό ξύδι είναι ένα άλλο προϊόν χωρίς ημερομηνία λήξης, αλλά θα πρέπει να φροντίζετε να το αποθηκεύετε υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το ξύδι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο καλύτερος τρόπος για να το αποθηκεύσετε είναι στο αρχικό αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος μακριά από πηγές θερμότητας.

Ζάχαρη

© Saramukitza / pixabay

Όπως το αλάτι, η ζάχαρη διαρκεί για απεριόριστα μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά αν την αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο. Αλλά ακόμα κι αν η ζάχαρη απορροφήσει νερό από τον αέρα και μετατραπεί σε συμπαγή πέτρα, δεν χάνει την ποιότητά της. Παρεμπιπτόντως, η άχνη ζάχαρη και η καστανή ζάχαρη μπορούν επίσης να αποθηκευτούν όσο η κοινή ζάχαρη.

Μέλι

© cheerdj / pixabay

Το μέλι είναι μια πραγματικά μοναδική τροφή στο ότι μπορεί να διαρκέσει για πάντα χάρη στη χημική του σύνθεση που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την ανάπτυξη βακτηρίων. Επιπλέον, αν αγοράσετε σφραγισμένα βάζα με μέλι μέσα, μπορείτε να είστε απολύτως σίγουροι ότι δεν μπορεί να χαλάσει αν δεν θα έρθει σε επαφή με αέρα και νερό.

Κατά την ανασκαφή μιας από τις αιγυπτιακές πυραμίδες, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μερικά βάζα με μέλι. Η μέση ηλικία του ευρήματος ήταν περίπου 2.000-3.000 ετών. Ήταν ακόμα τέλεια βρώσιμο – οι αρχαιολόγοι το δοκίμασαν κιόλας! Μερικά χρόνια αργότερα, στη Γεωργία βρέθηκε μέλι 5.500 ετών.

Δείτε επίσης 6 Ημερομηνίες Λήξης που ΜΠΟΡΕΙΤΕ να Αγνοήσετε και Μια που Δεν Μπορείτε να ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

16 Ιδιοφυή Κόλπα Ομορφιάς για Καθημερινή Χρήση

Χρήσεις της Ζάχαρης

10 Απροσδόκητες Χρήσεις της Ζάχαρης που κάνουν ΘΑΥΜΑΤΑ στην καθαριότητα και στην Υγεία!