in , , , ,

6 Ημερομηνίες Λήξης που ΜΠΟΡΕΙΤΕ να Αγνοήσετε και Μια που Δεν Μπορείτε να ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ!

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την ημερομηνία λήξης ως οδηγό τους όταν αποφασίζουν ποια τρόφιμα πρέπει να πετάξουν. Αλλά πώς μπορείτε να αποφασίσετε ποια τρόφιμα να κρατήσετε ή να πετάξετε; Οι ημερομηνίες λήξης στις περισσότερα τρόφιμα δεν ρυθμίζονται από την κυβέρνηση και στην πραγματικότητα, διαφέρουν από κράτος σε κράτος.

6 Ημερομηνίες Λήξης που ΜΠΟΡΕΙΤΕ να Αγνοήσετε και Μια που Δεν Μπορείτε να ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ!
6 Ημερομηνίες Λήξης που ΜΠΟΡΕΙΤΕ να Αγνοήσετε και Μια που Δεν Μπορείτε να ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ!

Αλλά τι πραγματικά σημαίνει κάθε τύπος ημερομηνίας λήξης:

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ποιες είναι οι δέκα ΤΡΟΦΕΣ που ΔΕΝ ΛΗΓΟΥΝ ΠΟΤΕ;

Πώληση έως: Η ημερομηνία αυτή είναι ένα εργαλείο που βοηθά τους λιανοπωλητές να οργανώσουν τα προϊόντα τους ώστε να πωλούνται με την κατάλληλη σειρά. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένα τρόφιμο είναι πλέον ακατάλληλο.

Ανάλωση έως: Η ημερομηνία αυτή δείχνει μέχρι πότε το τρόφιμο είναι φρέσκο. Περιγράφει την ποιότητα των τροφίμων, όχι την ασφάλεια των τροφίμων.

Χρήση έως: Η ημερομηνία αυτή σας λέει την ημέρα κατά την οποία θα μειωθεί η ποιότητα ενός προϊόντος. Και πάλι, τα τρόφιμα είναι συνήθως ακόμα βρώσιμα μετά από αυτή την ημερομηνία.

Έτσι, ποια ημερομηνία λήξης μπορεί να σπάσει τους κανόνες;

Γάλα / Γιαούρτι: “Αν περάσει το τεστ οσμής και είναι μόνο μια εβδομάδα μετά την ημερομηνία λήξης, είναι εντάξει γενικά”, δήλωσε η Mary Ellen Phipps, διαιτολόγος και διατροφολόγος. Ο Δρ Jennifer Quinlan, ένας μικροβιολόγος τροφίμων και αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Drexel, συμφωνεί. “Τρώω γιαούρτι 1-2 εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης, αρκεί να μην μυρίζει”, είπε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τυρί: Εάν το τυρί έχει περάσει την ημερομηνία λήξης, χρησιμοποιήστε ξανά τη δοκιμασία οσμής. Αλλά τι γίνεται αν βρείτε ένα σημείο με μούχλα; “Για σκληρό τυρί, μπορείτε να αφαιρέσετε τη μούχλα και ένα κομμάτι γύρω της”, δήλωσε ο Phipps. “Για μαλακό τυρί, πετάξτε το στα σκουπίδια.”

Αυγά: Στην περίπτωση αυτή, δεν θα παρατηρήσετε καμία ένδειξη ότι τα αυγά έχουν χαλάσει, αλλά ο Quinlan προτείνει: “Εάν είναι μια εβδομάδα μετά την ημερομηνία πώλησης, μαγειρέψτε τα πολύ καλά.”

Κρέας: Οι ειδικοί στην υγειά συμφωνούν ότι το ωμό κρέας θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει παθογόνους παράγοντες. Χρησιμοποιήστε το εντός της ημερομηνίας λήξεως. Αλλά μπορείτε πάντα να το καταψύξετε μόλις φτάσει την ημερομηνία λήξης του, πρότεινε ο Quinlan.

Dressings για σαλάτες/ Καρυκεύματα: Χρησιμοποιήστε την προσωπική σας κρίση σε αυτό. Ο Quinlan λέει: “Πρόκειται για ένα θέμα ποιότητας, όχι για ζήτημα ασφάλειας”.

Τυποποιημένες σαλάτες: Η Quinlan λεει ότι οι σαλάτες θα χαλάσουν πριν τις φάτε οπότε έτσι θα γνωρίζετε με μια ματιά αν είναι βρώσιμες.

Υπάρχει τουλάχιστον ένα προϊόν με ημερομηνία λήξης που πραγματικά έχει σημασία:

Βρεφικά γάλατα.

Επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών αναπτύσσεται ακόμα, υπάρχει υψηλότερο επίπεδο ελέγχου για το φαγητό που καταναλώνουν. Εάν έχετε βρεφικό γάλα που έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του, πετάξτε το αμέσως.

Ο Jeff Nelken, σύμβουλος ασφάλειας τροφίμων και πρόληψης ατυχημάτων, δήλωσε ότι “τα περισσότερα προϊόντα έχουν ενσωματωμένους αρκετούς φραγμούς ασφαλείας για να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Καθώς καθαρίζετε το ψυγείο σας, υπάρχουν μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε:

Μην εξετάζετε μόνο την ημερομηνία ή τον τύπο τροφής, αλλά το ίδιο το ψυγείο. “Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το ψυγείο τους θα πρέπει να έχει 5 βαθμούς και ότι τα τρόφιμα που αποθηκεύονται στην πόρτα μπορεί να είναι 5 βαθμούς πιο ζεστά από αυτό”, δήλωσε ο Nelken. Πρότεινε να τοποθετήσετε ένα θερμόμετρο στο ψυγείο.

Ο Phipps πρόσθεσε ότι πρέπει να “εξετάσετε επίσης πόσο μακροχρόνια τα ευπαθή προϊόντα έχουν εκτεθεί στο συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας του ψυγείου. Το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας βοηθούν τα βακτήρια να αναπτυχθούν. “

ΣΧΕΤΙΚΟ: 9 κόλπα των σούπερ μάρκετ που σκοπό έχουν να μας ξεγελάσουν και να αγοράσουμε “λάθος” προϊόντα

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΠΑΝΙΟΥ: 25 Ιδέες για να Διακοσμήσετε τους Τοίχους του Μπάνιου

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΠΑΝΙΟΥ: 25 Ιδέες για να Διακοσμήσετε τους Τοίχους του Μπάνιου

4 Εύκολες DIY ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ Κατασκευές με ΑΒΓΑ!!

4 Εύκολες DIY ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ Κατασκευές με ΑΒΓΑ!!