in , , ,

17 Φυτά που Βελτιώνουν τη Μνήμη και τη Συγκέντρωση

φυτά που βελτιώνουν τη μνήμη,φυτά που βελτιώνουν τη συγκέντρωση,συμβουλές διατροφής,διατροφή,συμβουλές υγείας,υγεία
17 Φυτά που Βελτιώνουν τη Μνήμη και τη Συγκέντρωση

Υπάρχουν φυτά που βελτιώνουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση και η χρήση τους μπορεί να διατηρήσει τον εγκέφαλό σας υγιή και να ενισχύσει τη γνωστική λειτουργία σας. 18 Φυτά που Βοηθούν στην Απώλεια Βάρους

Χουπέρζια

17 Φυτά που Βελτιώνουν τη Μνήμη και τη Συγκέντρωση

Η Huperzine-A είναι μια ένωση που συνήθως προέρχεται από τα εκχυλίσματα της χουπέρζιας. Το φυτό είναι εγγενές στα μέρη της Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η ένωση αυτή χρησιμοποιείται συνήθως ως ενισχυτικό μνήμης επειδή επηρεάζει τους νευροδιαβιβαστές και, με τη σειρά της, προάγει την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου. Βοηθά επίσης στη νόσο του Αλτσχάιμερ και στην αγγειακή άνοια.

Φασόλια

Η χολίνη είναι ένα θρεπτικό συστατικό που υπάρχει στα περισσότερα είδη φασολιών. Ενισχύει τον υγιή μεταβολισμό και ενισχύει τη δημιουργία νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο. Επίσης, η χολίνη εμποδίζει την πτώση των γνωστικών ενεργειών του νου. Μπορείτε να μαγειρέψετε τα φασόλια στον ατμό και να τα φάτε με μια πρέζα αλάτι για μέγιστο όφελος.

Τζίνγκο μπιλόμπα

Χρησιμοποιείται για τα πολλά γνωστικά οφέλη εδώ και αιώνες. Επιπλέον, αυτό το ισχυρό φαρμακευτικό βότανο μπορεί να αναγεννήσει και να θεραπεύσει τα εγκεφαλικά κύτταρα, προάγοντας τη συγκέντρωση, τη μνήμη και την ευφυΐα. Εκτός από τη βελτίωση της ψυχικής υγείας, έχει και πολλά άλλα οφέλη στη σωματική υγεία. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αυτό το βότανο εάν παίρνετε ορισμένα φάρμακα.

Λαχανίδα (kale)

Έχοντας τις υψηλότερες πυκνότητες θρεπτικών συστατικών, είναι μια εξαιρετική φυσική πηγή για τη διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας. Αποτελείται από τα γνωστά λιπαρά οξέα που υποστηρίζουν τον εγκέφαλο –Ωμέγα-3. Υπάρχει επίσης η παρουσία μιας φυτικής χρωστικής γνωστής ως λουτεΐνης, η οποία ενισχύει τη δύναμη μάθησης και μνήμης.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το καταναλώσετε: Μπορείτε να το προσθέσετε στις σαλάτες σας ή να ετοιμάσετε διάφορες συνταγές με αυτό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεντρολίβανο

Δεν μπορείτε να παραλείψετε το δεντρολίβανο, ένα από τα καλύτερα βότανα για τη μνήμη. Έχει χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτικό μνήμης, ειδικά με τη μορφή αιθέριου ελαίου καθώς προάγει τη διατήρηση της μνήμης, τη συγκέντρωση και την αποτελεσματικότητα στις νοητικές εργασίες. Όταν λαμβάνεται από το στόμα, αποδεικνύεται ότι είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό για να αντιμετωπίσει τις ελεύθερες ρίζες.

Θυμάρι

Αυτό το δημοφιλές βότανο συχνά αυξάνει το επίπεδο των αντιοξειδωτικών και ορισμένων υγιεινών λιπαρών όπως τα ωμέγα-3 στον εγκέφαλό σας. Ωστόσο, δεν είναι γνωστά πολλά για τη σχέση μεταξύ θυμαριού και μνήμης, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχει μερικές σπάνιες θετικές επιδράσεις στα εγκεφαλικά κύτταρα. Είναι πλούσιο σε λουτεολίνη, η οποία είναι ένα φλαβονοειδές με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μπορείτε να το προσθέσετε στις συνταγές σας ή να φτιάξετε τσάι με θυμάρι.

Μέντα

Η μέντα έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Βελτιώνει τις μαθησιακές ικανότητες και το δημιουργικό μυαλό. Η μυρωδιά αυτού του βοτάνου έχει αποδείξει τη δύναμή του να έχει θετικά αποτελέσματα στη γνώση και τη διάθεση σε πολλές επιστημονικές έρευνες.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται συχνά ότι το άρωμα του ελαίου μέντας σε ένα δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει υψηλό επίπεδο ενέργειας ενώ αυξάνει την εγρήγορση και τη λειτουργία της μνήμης σας. Είναι ένα εύκολο στην καλλιέργεια βότανο και έχει πολλές μαγειρικές χρήσεις.

Bacopa monnieri (Μπακόπα του Μονιέ)

Είναι ένα αγιουρβεδικό βότανο, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Brahmi. Μειώνει τη φλεγμονή και το βήτα-αμυλοειδές στον εγκέφαλο και μπορεί επίσης να βοηθήσει άτομα με Αλτσχάιμερ ή προβλήματα άγχους. Είναι μια εξαιρετική πηγή για να διατηρήσετε ένα μυαλό απαλλαγμένο από στρες και άγχος, αυξάνοντας έτσι την ψυχική σας υγεία. Μπορείτε να το καταναλώσετε σε μορφή τονωτικού υγρού ή να το συνδυάσετε με τα πιάτα σας.

Δείτε ακόμη Φυτά που Σκοτώνουν τις Κατσαρίδες

Ασβαγκάντα

Χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της νευρικής εξάντλησης και την πρόληψη της εξάντλησης των εγκεφαλικών κυττάρων. Αυτό το παραδοσιακό φάρμακο της αγιουρβέδα σάς βοηθά να έχετε πνευματική διαύγεια και να ενισχύσετε τις γνωστικές επιδόσεις σας. Επίσης, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την αναπαραγωγική λειτουργία.

Άκορος κάλαμος (Sweet Flag)

Είναι ένα φαρμακευτικό βότανο, που χρησιμοποιείται συνήθως για να βοηθήσει άτομα με διαταραχές του νευρικού συστήματος. Έχει ισχυρή επίδραση σε άτομα με χαμηλή διάθεση καθώς λειτουργεί εξαιρετικά ως διεγερτικό. Πιθανώς βοηθά στην αποτοξίνωση του εγκεφάλου και στη βελτίωση της λειτουργίας του, η οποία βοηθά περαιτέρω στη διανοητική συγκέντρωση και τη δύναμη μνήμης.

Γκότου Κόλα

Ενισχύει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος στο μυαλό και υποστηρίζει τη δύναμη της μνήμης. Ως προσαρμογόνο, μπορεί να μειώσει το επίπεδο του στρες, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της μνήμης.

Μανιτάρι Reishi

Το μανιτάρι Reishi, ως φαρμακευτικό φυτό, βοηθά σε πολλά προβλήματα υγείας. Ένα από αυτά είναι το άγχος και η κατάθλιψη. Το στρες και το άγχος τείνουν να διαταράσσουν την κανονική λειτουργία του εγκεφάλου, καθιστώντας δύσκολη την καθαρή σκέψη και την απομνημόνευση. Αν και το reishi δεν μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα αυτά τα προβλήματα, μπορεί να μειώσει ορισμένα από τα συμπτώματα. Μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα μανιταριού Reishi σε οποιαδήποτε μορφή, στερεή ή υγρή.

Ιερός βασιλικός

Ο ιερός βασιλικός αυξάνει την παροχή οξυγόνου στο μυαλό και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της κατάθλιψης και της γνωστικής λειτουργίας. Μπορείτε είτε να το καταναλώσετε ωμό με λίγη ποσότητα νερού είτε να το προσθέσετε στις σαλάτες σας ή σε άλλα πιάτα ή να φτιάξετε ένα τσάι βασιλικού.

Τζίνσενγκ

Το τζίνσενγκ αυξάνει την ψυχική υγεία βελτιώνοντας τη ζωτικότητα. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το τζίνσενγκ ενεργοποιεί τις δραστηριότητες των νευροδιαβιβαστών και ως εκ τούτου ενισχύει τη μνήμη. Επιπλέον, προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από τις τοξίνες και διατηρεί μια καλύτερη λειτουργία εντός του σώματος και του εγκεφάλου.

Βίγκα η ελάσσων

Η βίγκα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στον εγκέφαλο δίνοντας στο μυαλό καλύτερη απόδοση. Έχει βινκαμίνη που είναι ένα κοινό συστατικό σε φάρμακα για το Αλτσχάιμερ και την άνοια. Είναι ένας ισχυρός εντυπωσιακός παράγοντας κατά των ελεύθερων ριζών και αποτρέπει πιθανή βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία. Με την παροχή περισσότερων θρεπτικών συστατικών στον εγκέφαλο, μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλο στην καλύτερη απομνημόνευση πραγμάτων.

Μύρτιλα

Οι ενώσεις που υπάρχουν στα μύρτιλα μπορούν να βελτιώσουν την ικανότητα λήψης αποφάσεων, τη λεκτική κατανόηση, τη μνήμη και την ικανότητα συλλογισμού. Η τακτική κατανάλωση μύρτιλων μπορεί να προστατεύσει ένα άτομο από το να επηρεαστεί από το Αλτσχάιμερ και την άνοια. Σύμφωνα με έρευνα, η κατανάλωση χυμού μύρτιλου μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου σε ηλικιωμένους.

Μάτε

Το μάτε είναι ένας θάμνος που οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να ανακουφίσουν την κατάθλιψη και να ενισχύσουν τη συγκέντρωση. Επίσης, αυτός ο φαρμακευτικός θάμνος έχει δείξει θετικές επιπτώσεις στα βραχυπρόθεσμα προβλήματα μνήμης.

Η κατανάλωσή του με τη μορφή τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση και στη βελτίωση των μαθησιακών ικανοτήτων.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 10 Φυτά που Απορροφούν την Υγρασία στο Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σημάδια αναιμίας,φυσική αντιμετώπιση αναιμίας,συμβουλές υγείας,υγεία

7 Σημάδια Αναιμίας που Δεν Γνωρίζετε και 7 Φυσικές Θεραπείες

οδηγός διακόσμησης σπιτιού για αρχάριους,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού,συμβουλές διακόσμησης σπιτιού

Πλήρης Οδηγός Διακόσμησης Σπιτιού για Αρχάριους