Ο διπλασιασμός των περιπτώσεων στομαχικών διαταραχών στη Φλόριντα των ΗΠΑ πέρυσι συνδέθηκε εν μέρει με συσκευασμένες σαλάτες που περιείχαν ένα παράσιτο. Το Ακατέργαστο Μέλι Μανούκα Σκοτώνει Κάθε Βακτήριο Συμπεριλαμβανομένων των Ανθεκτικών στα Αντιβιοτικά Υπερμικροβίων
Η ασθένεια, η κυκλοσπορίαση, προκαλείται από ένα μικροσκοπικό παράσιτο που ονομάζεται Cyclospora cayetanensis, το οποίο μπορεί να εξαπλωθεί στους ανθρώπους από τρόφιμα και νερό που έχουν μολυνθεί με περιττώματα που το μεταφέρουν.
Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Τρώμε Αυγά Στρουθοκαμήλου
Η κυκλοσπορίαση μπορεί να προκαλέσει διάρροια, πόνο στο στομάχι και ναυτία
Τα συμπτώματα της κυκλοσπορίασης περιλαμβάνουν υδαρή διάρροια και μερικές φορές εκρηκτικές κινήσεις του εντέρου, καθώς και απώλεια όρεξης, φούσκωμα, πόνο στο στομάχι, ναυτία και κόπωση.
Η ασθένεια μπορεί να υποχωρήσει μόνη της σε άτομα με υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που μπορεί να διαρκέσει από μερικές ημέρες έως ένα μήνα εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Οι γιατροί μπορούν επίσης να συνταγογραφήσουν αντιβιοτικά για τη θεραπεία της ασθένειας και το αντιδιαρροϊκό φάρμακο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων.
Τα φυλλώδη λαχανικά είναι μια κοινή αιτία τροφικής δηλητηρίασης
Οι περισσότερες συσκευασμένες σαλάτες είναι ασφαλείς για κατανάλωση, αλλά μια μελέτη του CDC του 2018 διαπίστωσε ότι μεταξύ 1998 και 2008, τα φυλλώδη λαχανικά ήταν το είδος των προϊόντων που ήταν πιο πιθανό να προκαλέσουν ασθένειες.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν τόσα σημεία στα οποία τα φρέσκα προϊόντα μπορούν να μολυνθούν πριν φτάσουν στο πιάτο σας – συμπεριλαμβανομένων μικροβίων από τα κόπρανα των ζώων που εισέρχονται στο νερό που χρησιμοποιείται για την ενυδάτωση των φυτών, την επεξεργασία και τη μεταφορά των προϊόντων.
Τα φυλλώδη χόρτα επίσης αλλοιώνονται πιο γρήγορα από άλλα τρόφιμα, επομένως μπορεί να χαλάσουν ακόμη και πριν είναι τεχνικά ληγμένα. Σε αντίθεση με άλλα τρόφιμα, είναι επικίνδυνο να καταναλωθούν μετά την ημερομηνία λήξης τους.
Μπορείτε να αποτρέψετε την κυκλοσπορίαση πλένοντας τα φρέσκα προϊόντα σας
Οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με κυκλοσποίαση, αλλά ο σωστός καθαρισμός των φρέσκων φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσής της. Αυτό σημαίνει να πλένετε όλα τα φρέσκα προϊόντα πριν τα φάτε ή τα μαγειρέψετε με αυτά και να ψύχετε τα κομμένα, αποφλοιωμένα ή μαγειρεμένα προϊόντα το συντομότερο δυνατό.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Αν Δείτε Αυτό το «Θαυματουργό» Ζιζάνιο στον Κήπο σας, Μην το Ξεριζώσετε, Φάτε το