Λαχταράτε ένα ώριμο αβοκάντο αλλά έχετε μόνο ένα άγουρο στο σπίτι; Μπορείτε να το ωριμάσετε σε λίγα λεπτά με τον φούρνο μικροκυμάτων σας. Το Μυστικό της Γιαγιάς για να Διατηρήσετε Φρούτα για ένα Χρόνο Χωρίς Ψυγείο
Θα χρειαστείτε:
Ένα σφιχτό, άγουρο αβοκάντο
Ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων
Χαρτί κουζίνας
Οδηγίες:
Ξεκινήστε πλένοντας καλά το αβοκάντο κάτω από τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε το με ένα καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας. Αυτό είναι κρίσιμο για να διασφαλίσετε ότι ξεκινάτε με ένα καθαρό φρούτο, ειδικά επειδή η φλούδα θα θερμανθεί.
Με ένα πιρούνι ή ένα μικρό μαχαίρι, τρυπήστε απαλά τη φλούδα του αβοκάντο μερικές φορές. Αυτό επιτρέπει στον ατμό να διαφεύγει ενώ θερμαίνεται, αποτρέποντας τυχόν ατυχήματα στο φούρνο.
Δείτε ακόμη 9 Κόλπα για να Διατηρήσετε τις Μπανάνες Φρέσκες και Γευστικές Περισσότερο
Πάρτε χαρτί κουζίνας και βρέξτε το με νερό. Στύψτε την περίσσεια νερού ώστε να είναι απλώς υγρό. Τυλίξτε το αβοκάντο σε αυτό. Αυτό δημιουργεί ένα περιβάλλον με ατμό γύρω από τα φρούτα, που είναι το κλειδί για να μαλακώσουν.
Τοποθετήστε το τυλιγμένο αβοκάντο σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ζεστάνετέ το σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το από τον φούρνο μικροκυμάτων (προσοχή, μπορεί να είναι καυτό) και νιώστε αν έχει μαλακώσει. Αν είναι ακόμα πολύ σφιχτό, το ζεσταίνετε για άλλα 10 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε καθώς δεν θέλετε ψημένο αβοκάντο, μόνο ώριμο!
Βγάλτε το αβοκάντο και πιέστε απαλά τη φλούδα για να ελέγξετε την απαλότητά του. Θα πρέπει να υποχωρεί ελαφρώς υπό πίεση. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε, καθώς αυτό θα βοηθήσει το φρούτο να ολοκληρώσει τη διαδικασία ωρίμανσης φυσικά.
Τέλος ανοίξτε το, πετάξτε το κουκούτσι και απολαύστε το κρεμώδες, μαλακό αβοκάντο σας σε σαλάτες, στο τοστ ή ως υγιεινό ντιπ!
Αυτή η μέθοδος φούρνου μικροκυμάτων χρησιμοποιείται καλύτερα όταν χρειάζεστε ώριμο αβοκάντο βιαστικά. Εάν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, η τοποθέτηση του αβοκάντο σε μια χάρτινη σακούλα με ένα μήλο ή μια μπανάνα σε θερμοκρασία δωματίου για μια ή δύο ημέρες μπορεί φυσικά να επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης, χάρη στο αέριο αιθυλενίου που απελευθερώνεται από τα φρούτα.
Δείτε επίσης 9 Ζεύγη Φρούτων και Λαχανικών που Δεν Πρέπει Ποτέ να Αποθηκεύετε Μαζί