in , , , ,

9 Κόλπα για να Διατηρήσετε τις Μπανάνες Φρέσκες και Γευστικές Περισσότερο

διατήρηση μπανανών,κόλπα για μπανάνες,συμβουλές για μπανάνες,χρήσιμα,
διατήρηση μπανανών,κόλπα για μπανάνες,συμβουλές για μπανάνες,χρήσιμα,

Λατρεύετε τις μπανάνες, αλλά ωριμάζουν τόσο γρήγορα! Με μερικά έξυπνα κόλπα μπορείτε να τις διατηρήσετε φρέσκες και γευστικές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλοι αγαπάμε αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά φρούτο που είναι γεμάτο με κάλιο και πολλές άλλες βιταμίνες και μέταλλα. Αλλά το πιο θλιβερό είναι ότι έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Την ημέρα που θα τις αγοράσετε, είναι φρέσκες και σφιχτές, και πολύ σύντομα, γίνονται καφέ και μαλακές. Πώς να το αποφύγετε αυτό; Πως να Αποθηκεύονται Σωστά τα Αποξηραμένα Φρούτα

9 Κόλπα για να Διατηρήσετε τις Μπανάνες Φρέσκες και Γευστικές Περισσότερο

Ελέγξτε πριν τις αγοράσετε

Όπως και άλλα φρούτα, πρέπει να ελέγξετε τις μπανάνες πριν τις αγοράσετε και εδώ είναι μερικές συμβουλές:

  • Αγοράστε μπανάνες που έχουν πρασινωπό άκρο και κιτρινωπό μεσαίο τμήμα. Θα διαρκέσουν περισσότερο.
  • Οι περιπου ανώριμες μπανάνες θα διαρκέσουν περισσότερο σε σύγκριση με αυτές που είναι ήδη ώριμες. Μην αγοράζετε μπανάνες που είναι ήδη κίτρινες και υπερώριμες.
  • Η διαδικασία ωρίμανσης είναι γρήγορη εάν υπάρχουν μώλωπες, καφέ κηλίδες, ατέλειες και σημάδια τρυπήματος στην επιφάνεια των μπανανών.

Αποφύγετε τις σφραγισμένες σακούλες

Μερικοί έχουν τη συνήθεια να αποθηκεύουν φρούτα και λαχανικά σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες ή καφέ χάρτινες σακούλες. Αυτό το κάνουν για να προστατεύσουν τα φρούτα και τα λαχανικά από παράσιτα και άλλες ασθένειες. Αν και αυτό μπορεί να είναι αποτελεσματικό για ορισμένα φρούτα και λαχανικά, δεν είναι καλό για τις μπανάνες. Στην πραγματικότητα, η διατήρηση της μπανάνας σε σφραγισμένες συσκευασίες κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Οι μπανάνες θα ωριμάσουν πιο γρήγορα καθώς το αέριο αιθυλενίου δεν θα μπορεί να διαφύγει από το περιβάλλον.

Αποφύγετε την έκθεση στη θερμότητα

Οι μπανάνες ωριμάζουν με ταχύτερο ρυθμό όταν εκτεθούν στη ζέστη. Η ελαφρώς άγουρη μπανάνα που αγοράζεται από την αγορά πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου. Θα επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης.

Χρησιμοποιήστε μεμβράνη τροφίμων

Το αέριο αιθυλένιο παράγεται φυσικά κατά τη διαδικασία ωρίμανσης της μπανάνας ή οποιουδήποτε άλλου φρούτου. Εάν αφήσετε τους μίσχους ακάλυπτους, πολύ σύντομα, αυτό το αέριο φτάνει σε άλλα μέρη του καρπού και αρχίζει να ωριμάζει. Καλύπτοντας τους μίσχους με μεμβράνη τροφίμων, μπορείτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης της μπανάνας.

Δεν υπάρχουν μελέτες ή επιστημονικές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν αυτή την ιδέα αλλά μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, είτε μπορείτε να καλύψετε τα κοτσάνια ολόκληρου του τσαμπιού είτε να καλύψετε το κοτσάνι κάθε μπανάνας ειδικά αφού τις διαχωρίσετε . Η δεύτερη μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Πώς να Χρησιμοποιήσετε το Κιτρικό Οξύ για να μην Μαυρίζουν τα Φρούτα

Απομονώστε τις μπανάνες

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κρατάτε τις μπανάνες μακριά από άλλα φρούτα και λαχανικά. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι όταν τα φρούτα και τα λαχανικά αρχίζουν να ωριμάζουν, απελευθερώνουν αέριο αιθυλένιο που επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης της μπανάνας. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα φρούτα ή τα λαχανικά που έχουν ήδη γίνει καφέ, καθώς απελευθερώνουν ακόμη περισσότερο αιθυλένιο.

Βάλτε τις μπανάνες στο ψυγείο

Η ψύξη θα επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης στις μπανάνες. Συμβαίνει επειδή η χημική αντίδραση που οδηγεί στην ωρίμανση του καρπού της μπανάνας επιβραδύνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μην ανησυχείτε για το ότι η εξωτερική φλούδα γίνει καφέ ή μαύρη, καθώς η μπανάνα θα παραμείνει στην ίδια φρέσκια κατάσταση.

Ή, αν θέλετε να αποφύγετε τον αποχρωματισμό της φλούδας, κρατήστε τις μπανάνες σε πλαστική σακούλα και μετά βάλτε τις στο ψυγείο. Μην ψύχετε τις πολύ πράσινες, άγουρες μπανάνες, καθώς θα παραμείνουν στην ίδια άγουρα κατάσταση που ήταν επειδή τα ένζυμα που είναι υπεύθυνα για την ωρίμανση σκοτώνονται.

Παγώστε τις μπανάνες

Μπορείτε να διατηρήσετε τις ξεφλουδισμένες μπανάνες φρέσκες παγώνοντάς τις, κάτι που είναι επίσης αποτελεσματικό, όπως το να ψύχετε τις μπανάνες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις βάλετε σε ένα αεροστεγές δοχείο και να τις τοποθετήσετε σε μια κατάψυξη. Βγάλτε τις μπανάνες πριν τις φάτε και αφήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες. Οι μπανάνες σας σε φέτες είναι πλέον βρώσιμες!

Μπάνιο με λεμόνι

Για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες σας, μπορείτε να βουτήξετε τις φέτες μπανάνας σε χυμό λεμονιού ή να πασπαλίσετε χυμό λεμονιού πάνω από τις φέτες. Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλά λεμόνια, γιατί οι φέτες μπανάνας θα έχουν ξινή και λεμονάτη γεύση. Για μια πιο γλυκιά εναλλακτική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό ανανά, πορτοκάλι ή μήλο, καθώς δεν είναι πολύ όξινα ή ξινά.

Διάλυμα νερού με ξύδι

Φτιάξτε το διάλυμα ξιδιού ανακατεύοντας ένα φλιτζάνι νερό σε ένα τέταρτο φλιτζάνι ξύδι. Κρατήστε τις φέτες μπανάνας σε αυτό το διάλυμα για περίπου τρία λεπτά. Μην αφήνετε τις μπανάνες σε αυτό το διάλυμα για περισσότερο από τρία λεπτά, καθώς οι μπανάνες γίνονται πολύ μαλακές. Επίσης, οι φέτες θα αποκτήσουν μια ξυδάτη γεύση που δεν είναι καθόλου ελκυστική!

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Για να μην Πετάς Τροφή και Χρήματα: 10 Κόλπα για να Διατηρήσετε Φρούτα και Λαχανικά Φρέσκα για Μήνες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός λιωμένου πλαστικού από εστία κουζίνας,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα,

Πως να Καθαρίσετε Εύκολα Λιωμένο Πλαστικό από Εστία Κουζίνας

αποθήκευση μουστάρδας στο ψυγείο,συμβουλές κουζίνας,χρήσιμα,

Πρέπει η Μουστάρδα να Μπαίνει στο Ψυγείο; Ίσως Εκπλαγείτε από την Απάντηση