in , , , ,

Για να μην Πετάς Τροφή και Χρήματα: 10 Κόλπα για να Διατηρήσετε Φρούτα και Λαχανικά Φρέσκα για Μήνες

Για να μην Πετάς Τροφή και Χρήματα: 10 Κόλπα για να Διατηρήσετε Φρούτα και Λαχανικά Φρέσκα για Μήνες
Για να μην Πετάς Τροφή και Χρήματα: 10 Κόλπα για να Διατηρήσετε Φρούτα και Λαχανικά Φρέσκα για Μήνες

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι πηγές βιταμινών μας το χειμώνα. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Υπάρχουν μερικά χρήσιμα κόλπα για να διατηρήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας φρέσκα για όσο το δυνατόν περισσότερο. Διατήρηση τροφίμων: 14 Τρόφιμα που Μπορούν να Αποθηκευτούν Περισσότερο από όσο Νομίζετε

Κρεμμύδια

© jannerboy62 / Unsplash

Μπορείτε να αποθηκεύσετε κρεμμύδια σε καλσόν. Το νάιλον είναι εξαιρετικό για την αποθήκευσή τους επειδή χρειάζονται αέρα και όχι υγρασία.

brightside

Μερικοί άνθρωποι αποθηκεύουν κρεμμύδια δίπλα σε πατάτες. Μην κάνετε αυτό το λάθος γιατί οι πατάτες βγάζουν υγρασία που σημαίνει ότι τα κρεμμύδια θα σαπίσουν γρήγορα. Και αν δεν θέλετε τα καλσόν να κρέμονται στην κουζίνα, αγοράστε ένα όμορφο καλάθι για να τα κρατήσετε.

Πατάτες

© MarkoPaak / Pixabay

Οι πατάτες χρειάζονται σκοτάδι και κρύο. Είναι καλύτερα να τα αποθηκεύετε με φύλλα σορβιάς που εκπέμπουν φυτοκτόνα, προστατεύοντας τις πατάτες από το σάπισμα. Μην αποθηκεύετε κρεμμύδια και μήλα κοντά: εκπέμπουν αέρια που καταστρέφουν τις πατάτες.

Παντζάρια

brightside

Το παντζάρι είναι ίσως ο μόνος καλός γείτονας για τις πατάτες. Απορροφά επιπλέον υγρασία και γίνεται ακόμα πιο ανθεκτικό. Βάλτε παντζάρια πάνω από τις πατάτες.

Δείτε ακόμη Έμεινα Έκπληκτος Οταν Εμαθα τι Σημαίνουν τα Αυτοκόλλητα στα Φρούτα. Δεν Είναι Απλώς μια Μικρή Λεπτομέρεια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μήλα

brightside

Τα μήλα θα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερά σκοτεινά μέρη, όπως ένα κελάρι, σε θερμοκρασία 0 °C έως 7 °C. Και ένα διπλό χαρτόκουτο στο διάδρομό σας είναι επίσης καλό, αλλά μην ξεχνάτε να αερίζετε αρκετά τα μήλα σας και να κάνετε μερικές τρύπες για να αερίζονται.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπαλκόνι σας και να αποθηκεύσετε μήλα για 2-4 μήνες, αν είναι κρύο. Εάν είναι ζεστό — για έως 6 μήνες. Τυλίξτε κάθε μήλο σε χαρτί και βάλτε τα όλα σε ένα κουτί.

Μπορείτε επίσης να τρίψετε κάθε μήλο με γλυκερίνη.

Καρότα

brightside

Τα καρότα συχνά αποθηκεύονται με άμμο, φλούδες κρεμμυδιού ή ακόμη και πριονίδι — οτιδήποτε απορροφά την υγρασία και δεν αφήνει τα λαχανικά να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους. Είναι καλύτερα να αποθηκεύετε τα καρότα σε ένα κελάρι στους 0 °C- 2 °C ή στο σπίτι σας για μερικούς μήνες.

Υπάρχει ένα εύκολο κόλπο για να φτιάχνετε γρήγορα σούπες και μαγειρευτά. Καθαρίστε τα καρότα, τρίψτε και τυλίξτε τα σε μεμβράνη τροφίμων. Μπορείτε μετά να τα αποθηκεύσετε στον καταψύκτη σας.

Σκόρδα

brightside

Το σκόρδο δεν είναι πολύ δύσκολο να αποθηκευτεί, απλώς χρειάζεται αέρας και ένα σκοτεινό μέρος χωρίς υπερβολική υγρασία. Συνήθως κρεμιέται στην κουζίνα και μπορεί να αποθηκευτεί σε δίχτυα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ρηχά κουτιά που έχουν βάθος τουλάχιστον 15 εκατοστά. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν οπές για αερισμό.

Λάχανο

© dancristianpaduret / Unsplash

Είναι δύσκολο να αποθηκεύεις λάχανο στο σπίτι, η τέλεια θερμοκρασία είναι 0 °C- 2 °C. Το λάχανο πρέπει να ξεφλουδιστεί και να τυλιχτεί σε χαρτί ή πλαστική μεμβράνη, θα πρέπει να αρκούν 3 στρώσεις. Βεβαιωθείτε ότι τα λάχανα δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Επίσης, να τα ελέγχετε τακτικά για να μην σαπίσουν.

Κολοκύθες

© pixel2013 / Pixabay

Οι κολοκύθες μπορούν να αποθηκευτούν κάτω από το κρεβάτι σας εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από 20 °C. Μια καλύτερη επιλογή είναι ένα ζεστό μπαλκόνι όπου δεν κάνει ποτέ περισσότερο κρύο από 3 °C. Μπορείτε να βάλετε τις κολοκύθες σε ξύλο ή χαρτόνι και να τις καλύψετε με εφημερίδες. Μην αφήνετε τις κολοκύθες να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, καλύψτε τις με μια ζεστή κουβέρτα.

Δείτε επίσης 18 Έξυπνα Κόλπα για να Διατηρήσετε Φρέσκα τα Φρούτα και τα Λαχανικά

φώτο: empressofdirt

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Κόλπα Ομορφιάς που θα Ευγνωμονείτε Όλη σας τη Ζωή

10 Κόλπα Ομορφιάς που θα Ευγνωμονείτε Όλη σας τη Ζωή

χειρότερες τάσεις διακόσμησης 2022,διακόσμηση σπιτιού,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση,

Οι Διακοσμητές Εσωτερικών Χώρων Μοιράζονται τις 10 Χειρότερες Τάσεις Διακόσμησης το 2022