Η σωστή αποθήκευση της μουστάρδας είναι κρίσιμη για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το ευέλικτο καρύκευμα. Ο σεφ Μπράντον Κόλινς, έναν από τους μοναδικούς σομελιέ μουστάρδας στη Βόρεια Αμερική, συμβουλεύει αν η μουστάρδα πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο ή στο ντουλάπι, για το πόσο διαρκούν οι μουστάρδες και πώς να διατηρήσουν τη γεύση τους για όσο το δυνατόν περισσότερο. Γιατί Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιείτε την Αυγοθήκη που Έχει το Ψυγείο σας
Η μουστάρδα πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο;
Ιδανικά, η μουστάρδα θα πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο, τουλάχιστον μετά το άνοιγμα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαλάσει αν την αφήσετε έξω. Η μουστάρδα από τη φύση της είναι αντιβακτηριδιακή, επομένως, διατηρείται στο ράφι καθώς περιέχει ξύδι, αλάτι κ.λπ..
Η μουστάρδα χαλάει;
Τελικά, η μουστάρδα δεν χαλάει ποτέ πραγματικά με την έννοια ότι θα έχει ταγγισμένη γεύση ή θα σας κάνει να αρρωστήσετε. Ωστόσο, μόλις ο αέρας, το νερό και το ξύδι χτυπήσουν τους σπόρους μουστάρδας, αρχίζουν να απελευθερώνουν τη «θερμότητά» τους, η οποία δεν είναι αναστρέψιμη· μπορεί μόνο να επιβραδυνθεί.
Επειδή η μουστάρδα δεν χαλάει με την παραδοσιακή έννοια, τα μπουκάλια και τα βάζα φέρουν συνήθως την ένδειξη ανάλωση κατά προτίμηση και όχι ημερομηνία λήξης. Αυτή η ημερομηνία είναι εκεί για να σας ενημερώσει ότι το προϊόν θα αρχίσει να χάνει τη γεύση και τη φρεσκάδα του μετά από εκείνο το σημείο, ακόμη και όταν φυλάσσεται σε κλειστό, σφραγισμένο δοχείο.
Πόσο διαρκεί η μουστάρδα
Τεχνικά, η μουστάρδα μπορεί να διαρκέσει επ’ αόριστον, αλλά δεν θα έχει πολύ γεύση μετά από λίγο. Για μέγιστη γευστικότητα, χρησιμοποιήστε τη μουστάρδα μέχρι την ημερομηνία στο μπουκάλι. Μετά το άνοιγμα, βάλτε την στο ψυγείο για να διατηρήσει τη γεύση της και καταναλώστε την μέσα σε έξι μήνες. Αν και μπορείτε να την αφήσετε στο ράφι, θα πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα για να παρατείνει την φρεσκάδα, τη θερμότητα και τη γεύση.
Όσοι προτιμούν τη μουστάρδα σε θερμοκρασία δωματίου μπορούν να την αφήσουν χωρίς ψυγείο, αλλά θα πρέπει να την καταναλώσουν μέσα σε ένα έως δύο μήνες για να διατηρήσουν τη γεύση της όσο το δυνατόν περισσότερο.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης 4 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν το Ρύζι σας Σύμφωνα με τους Σεφ