Ορισμένα φρούτα, όπως τα μήλα και οι μπανάνες, μαυρίζουν γρήγορα μετά τον τεμαχισμό τους. Αυτό κάνει τα φρούτα οπτικά μη ελκυστικά όταν προστίθενται σε φρουτοσαλάτες. Ένας τρόπος για να αποφευχθεί το μαύρισμα είναι η επεξεργασία των κομμένων φρούτων με ένα λουτρό κιτρικού οξέος. Τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, περιέχουν κιτρικό οξύ, γι’ αυτό δεν χρειάζονται τέτοια επεξεργασία και γιατί ο χυμός τους χρησιμοποιείται συχνά για να αποτρέψει το μαύρισμα άλλων φρούτων. Για να μην Πετάς Τροφή και Χρήματα: 10 Κόλπα για να Διατηρήσετε Φρούτα και Λαχανικά Φρέσκα για Μήνες
Αναμείξτε 1 κ.σ. κιτρικό οξύ και 4 λίτρα κρύο νερό σε ένα μπολ.
Προσθέστε κομμάτια κομμένων φρούτων στο μπολ αμέσως μετά το κόψιμο, βυθίζοντας εντελώς τα φρούτα στο υγρό διάλυμα.
Αφήστε τα φρούτα για 15 λεπτά στο διάλυμα πριν το στραγγίξετε.
Εάν δεν έχετε κιτρικό οξύ, χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού για να κάνετε λουτρό στα φρούτα.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης 9 Κόλπα για να Κόψετε και να Ξεφλουδίσετε Φρούτα, Λαχανικά και Πολλά Άλλα