in , ,

Πως να Επιλέξετε Σωστά 9 Φρούτα

επιλογή φρούτων,κόλπα για φρούτα,συμβουλές για φρούτα,χρήσιμα
Πως να Επιλέξετε Σωστά 9 Φρούτα

Υπάρχουν μερικές επαγγελματικές συμβουλές για το πώς να διαλέξετε το καλύτερο φρούτο ώστε να μην καταλήξετε με παραγινωμένα ή ακόμα άγουρα. Πως να Επιλέξετε 9 Φρέσκα και Υγιεινά Προϊόντα στο Σούπερ Μάρκετ

Ρόδι

© depositphotos
  • Η φλούδα πρέπει να είναι κόκκινη έως σκούρα κόκκινη χωρίς σκούρα μπαλώματα.
  • Ένα ώριμο ρόδι είναι πάντα πιο βαρύ από ένα άγουρο. Έτσι, μεταξύ δύο ίδιων, επιλέξτε το βαρύτερο.
  • Ένα ρόδι πρέπει να είναι ελαστικό στην αφή, αλλά όχι μαλακό: το τελευταίο είναι σημάδι ότι έχει παγώσει.
  • Δεν πρέπει να υπάρχει πράσινο μέσα στον κάλυκα και ο ίδιος ο κάλυκας δεν πρέπει να είναι πράσινος.

Ανανάς

© depositphotos, © depositphotos
  • Ένας ανανάς δεν πρέπει να είναι πολύ αρωματικός, καθώς είναι σημάδι ότι έχει παραωριμάσει.
  • Αν πιέσετε έναν ανανά και μείνει ένα βαθούλωμα, τότε είναι υπερώριμος. Η πράσινη φλούδα, ωστόσο, δεν είναι ενδεικτικό ότι είναι άγουρος αλλά απλώς μια ιδιαιτερότητα της ποικιλίας του. Όταν επιλέγετε έναν ανανά, προσέξτε την ομοιομορφία του χρώματος και τα σκούρα μπαλώματα.
  • Τα φύλλα ενός τέλεια ώριμου ανανά είναι πράσινα και ελαφρώς μαραμένα στα άκρα. Τα πράσινα φύλλα είναι σημάδι ότι ο καρπός μαζεύτηκε πολύ νωρίς.

Μάνγκο

© depositphotos, © depositphotos
  • Ο καρπός του μάνγκο μπορεί να είναι κίτρινος, πράσινος ή κόκκινος, ανάλογα με την ποικιλία τους. Σε ορισμένες ποικιλίες, δεν μπορείς καν να ξεχωρίσεις ένα ώριμο φρούτο από ένα άγουρο με το χρώμα. Οι τέλειοι δείκτες ωριμότητας είναι οι σκούρες κηλίδες στη φλούδα: αν υπάρχουν, ο καρπός είναι ιδανικός.
  • Ένα σκληρό μάνγκο είναι πάντα άγουρο. Ένα ώριμο πρέπει να είναι μαλακό αλλά όχι πολύ: εάν η φλούδα μπορεί να καταστραφεί με το δάχτυλό σας, τότε είναι παραγινωμένο.
  • Τα ώριμα μάνγκο έχουν μια γλυκιά και ελαφρώς κωνοφόρα μυρωδιά που είναι πιο έντονη από το κοτσάνι.

Φράπα

© depositphotos, © depositphotos
  • Η φράπα μπορεί να είναι κίτρινη, πράσινη ή πορτοκαλί. Ένα ανομοιογενές χρώμα σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικές ουσίες στη διαδικασία ωρίμανσης, ενώ δεν λέει τίποτα για την ωριμότητα.
  • Θα πρέπει να είναι σκληρή για να έχετε πολύ χυμό.
  • Το σχήμα της μπορεί να είναι οτιδήποτε, από στρογγυλό έως αχλάδι.

Δείτε ακόμη Πώς να Επιλέξετε Σωστά Κρέας

Παπάγια

© depositphotos, © depositphotos
  • Το κύριο σημάδι μιας ώριμης παπάγιας είναι η κίτρινη ή πορτοκαλί φλούδα της. Η πράσινη είναι χαρακτηριστικό των άγουρων φρούτων, αν και ορισμένα ασιατικά πιάτα παρασκευάζονται με πράσινη παπάγια.
  • Τα πιο ώριμα φρούτα έχουν ομοιόμορφο χρώμα φλούδας, αλλά προσέξτε και την απαλότητά τους: αν η φλούδα είναι εντάξει, αλλά η παπάγια είναι σκληρή, δεν είναι ακόμα ώριμη.
  • Τα μικρά σκούρα μπαλώματα δεν θα επηρεάσουν τη γεύση της παπάγιας, αλλά τα μεγάλα είναι ενδεικτικά της υπερωρίμανσης.

Φρούτο του πάθους

© depositphotos, © depositphotos
  • Ένα ώριμο φρούτο του πάθους έχει ζαρωμένο δέρμα. Το λείο δέρμα είναι σημάδι μη ωρίμανσης, αλλά αν θέλετε να το φάτε σε λίγες μέρες, ένα απαλό φρούτο είναι η επιλογή σας.
  • Τα φρούτα του πάθους πρέπει να είναι είτε μωβ είτε κίτρινα. Ένα πράσινο έχει μαζευτεί πριν είναι έτοιμο.
  • Ένα φρούτο του πάθους πρέπει να είναι αρκετά βαρύ: ένα απόλυτα ώριμο 8 εκατοστών ζυγίζει περίπου 50 γρ.

Φεϊζόα

© depositphotos, © depositphotos
  • Δώστε προσοχή στο μέγεθος: όσο μεγαλύτερο είναι το φρούτο, τόσο καλύτερο είναι.
  • Τα ώριμα φρούτα πρέπει να έχουν μια γλυκιά μυρωδιά σαν ανανά.
  • Το εσωτερικό του φρούτου πρέπει να είναι διαφανές. Ο λευκός πολτός είναι ενδεικτικό της μη ωρίμανσης.
  • Μην αγοράζετε σκληρά φρούτα: δεν είναι ακόμη ώριμα.

Κυδώνι

© depositphotos, © depositphotos
  • Ένα ώριμο κυδώνι είναι κίτρινο χωρίς πράσινα μπαλώματα.
  • Τα ώριμα φρούτα είναι πυκνά και ελαστικά στην αφή, ενώ τα σκληρά δεν είναι ακόμη έτοιμα για κατανάλωση.
  • Ένα δυνατό άρωμα είναι καλό σημάδι ωρίμανσης.
  • Αν η φλούδα ενός κυδωνιού καταστραφεί, θα χαλάσει πολύ γρήγορα.
  • Ανάλογα με την ποικιλία, ένα κυδώνι μπορεί να είναι στρογγυλό ή σαν αχλάδι.

Αβοκάντο

© depositphotos, © depositphotos
  • Η φλούδα ενός ώριμου αβοκάντο μπορεί να είναι καφέ ή ανοιχτό πράσινο ανάλογα με την ποικιλία.
  • Το κουκούτσι θα κουδουνίσει μέσα αν ανακινήσετε ένα ώριμο αβοκάντο.
  • Πιέστε το φρούτο για να δείτε αν θα μείνει ένα βαθούλωμα. Αν ναι, τότε το αβοκάντο είναι ώριμο. Αν δεν φύγει, είναι ήδη υπερώριμο.

Δείτε επίσης 9 Είδη Ψαριών που Δεν Πρέπει να Τρώτε και πώς να επιλέξετε Φρέσκα ψάρια!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 16

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φαστ φουντ,μυστικά των φαστ φουντ,περίεργα,χρήσιμα

10 Μυστικά των Φαστ Φουντ που το Προσωπικό Δεν θα Αποκαλύψει Ποτέ

10 καθημερινά λάθη που καταστρέφουν την κουζίνα σας χωρίς να το καταλαβαίνετε και πως να τα διορθώσετε

10 καθημερινά λάθη που καταστρέφουν την κουζίνα σας χωρίς να το καταλαβαίνετε και πως να τα διορθώσετε