in , , ,

10 καθημερινά λάθη που καταστρέφουν την κουζίνα σας χωρίς να το καταλαβαίνετε και πως να τα διορθώσετε

10 καθημερινά λάθη που καταστρέφουν την κουζίνα σας χωρίς να το καταλαβαίνετε και πως να τα διορθώσετε
10 καθημερινά λάθη που καταστρέφουν την κουζίνα σας χωρίς να το καταλαβαίνετε και πως να τα διορθώσετε

Ορισμένα λάθη που καταστρέφουν την κουζίνα και γίνονται είτε κατά το μαγείρεμα, είτε κατά την καθαριότητα και την αποθήκευση των προϊόντων, γίνονται από τις νοικοκυρές, χωρίς να γνωρίζουν τη ζημιά που προκαλούν.

Λάθη που καταστρέφουν την κουζίνα: Δέκα λάθη που κάνουν οι νοικοκυρές και δεν το γνωρίζουν

Χρήση χαρτιού κουζίνας για σκούπισμα κάθε επιφάνειας

Αποδεικνύεται ότι το χαρτί κουζίνας δεν είναι κατάλληλο για σκούπισμα κάθε επιφάνειας, όπως για παράδειγμα, γυαλί ή βερνικωμένους ξύλινους πάγκους κουζίνας και τραπέζια. Το χαρτί μπορεί να είναι τραχύ, οπότε υπάρχει κίνδυνος να γίνουν γρατσουνιές σε αυτές τις ευαίσθητες επιφάνειες. Αντ’ αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί που δεν θα καταστρέψει τίποτα.

Αποθήκευση των μαχαιριών

Ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλοί είναι να βάζουν όλα τα μαχαίρια στο ίδιο συρτάρι. Οι λεπίδες τους δεν προστατεύονται καθώς συγκρούονται συνεχώς μεταξύ τους, αφού το συρτάρι ανοίγει και κλείνει ξανά και ξανά. Αντ’ αυτού, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε μια βάση μαχαιριών ή να καλύψετε κάθε λεπίδα με κάτι που μπορεί να αποτρέψει οποιαδήποτε ζημιά σε αυτά.

Χρήση ξιδιού για να καθαρίσετε τα πάντα

Θα πρέπει να αποφεύγετε να τρίβετε αντικείμενα όπως γρανίτη και μάρμαρο, πλακάκια από πέτρα, μεταλλικές επιφάνειες ή δάπεδα από σκληρό ξύλο με ξύδι. Είναι πολύ όξινο και θα φθείρει αυτές τις επιφάνειες πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό. Εν τω μεταξύ, είναι ασφαλές να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων, το πλυντήριο πιάτων, το ψυγείο, το νεροχύτη και τις βρύσες.

Ανάμιξη ζεστών προϊόντων στο μπλέντερ

Τα ζεστά υγρά ή τρόφιμα σε ένα μπλέντερ με κλειστό καπάκι μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Το υγρό μπορεί να διογκωθεί και η ζέστη των προϊόντων θα δημιουργήσει ατμό, οδηγώντας σε μεγάλη πίεση μέσα στο μπλέντερ. Σε ένα σημείο, όλα θα μπορούσαν να εκραγούν σε όλη την κουζίνα σας, προκαλώντας ζημιές όχι μόνο στην ίδια την κουζίνα, αλλά αφήνοντας και εγκαύματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Πλένετε το κρέας πριν το μαγειρέψετε

Αυτό επηρεάζει άμεσα την υγεία σας. Το καλό πλύσιμο στο κρέας δεν θα σκοτώσει τα βακτήρια που μπορεί να βρίσκονται πάνω από αυτό. Αντ’ αυτού, θα το ξεπλύνετε και θα γεμίσετε βακτήρια παντού όπως στο νεροχύτη, πάγκους, τραπέζια. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να αρρωστήσετε. Η θερμότητα από το ταψί ή το φούρνο είναι περισσότερο από αρκετή για να απαλλαγείτε από βακτήρια.

Μαγείρεμα ορισμένων τροφίμων σε αντικολλητικό τηγάνι

Είναι καλύτερα να αποφεύγετε την προετοιμασία τροφίμων όπως ντομάτες ή εσπεριδοειδή σε αντικολλητικά τηγάνια. Ο λόγος είναι ότι είναι πολύ όξινα και όταν έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια του τηγανιού, το καταστρέφουν και το φθείρουν γρηγορότερα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό τηγάνι ή μια κατάλληλη κατσαρόλα.

Χρήση γυάλινων επιφανειών κοπής

Η επιφάνεια είναι τόσο πυκνή και βαριά, που όταν το μαχαίρι χτυπήσει, θα στομώσει σε χρόνο μηδέν. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές διαθέσιμες στην αγορά. Για παράδειγμα, μια καλή ξύλινη σανίδα κοπής ή ακόμη και πλαστική θα επιτρέψει στα μαχαίρια σας να διαρκέσουν περισσότερο.

Ρίχνετε φλούδες στο σκουπιδοφάγο

Με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύετε να τον φράξετε. Οι φλούδες περιέχουν πολύ άμυλο που μπορεί να συσσωρευτεί και να μετατραπεί σε παχύ πολτό που μπορεί να φράξει τα πάντα. Επίσης, τα φύλλα αγκινάρας και οι φλούδες καρότου δεν πρέπει να απορρίπτονται εκεί, επειδή έχουν σκληρές ίνες και μπορούν να φράξουν και να καταστρέψουν τις λεπίδες απόρριψης. Είναι καλύτερα να μαζέψετε τα πάντα και απλά να τα πετάξετε στο κάδο απορριμμάτων.

Χρήση χλωρίνης για καθαρισμό επίπλων κουζίνας

Να θυμάστε πάντα ότι εάν τα ντουλάπια στην κουζίνα σας είναι βαμμένα ή βερνικωμένα, ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται με προσοχή. Η χλωρίνη είναι ένα επιθετικό υγρό και κινδυνεύετε να καταστρέψετε την επιφάνεια. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο σαπούνι με ένα μαλακό πανί και ζεστό νερό.

Τοποθέτηση ξύλινων σκευών στο πλυντήριο πιάτων

Υπάρχουν πολλά ξύλινα σκεύη που είναι ασφαλή στο πλυντήριο πιάτων, αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν είναι. Για παράδειγμα, πρέπει να αποφύγετε να πλένετε τις ξύλινες κουτάλες, τα πιάτα ή τις σανίδες κοπής. Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος, το νερό φτάνει σε εξαιρετικά θερμές θερμοκρασίες. Αυτό μπορεί να καταστρέψει το υλικό και να προκαλέσει ρωγμές, στρεβλώσεις και αποχρωματισμό.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

επιλογή φρούτων,κόλπα για φρούτα,συμβουλές για φρούτα,χρήσιμα

Πως να Επιλέξετε Σωστά 9 Φρούτα

μυστικά καταστημάτων ρούχων,ρούχα,συμβουλές για ρούχα,χρήσιμα

10 Μυστικά για τα Καταστήματα Ρούχων που δεν γνωρίζετε και θα σας φανούν χρήσιμα!