in , , , ,

9 Είδη Ψαριών που Δεν Πρέπει να Τρώτε και πώς να επιλέξετε Φρέσκα ψάρια!

9 Είδη Ψαριών που Δεν Πρέπει να Τρώτε και πώς να επιλέξετε Φρέσκα ψάρια!
9 Είδη Ψαριών που Δεν Πρέπει να Τρώτε και πώς να επιλέξετε Φρέσκα ψάρια!

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ψάρια είναι τόσο νόστιμα όσο και υγιεινά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ψάρια που θα σας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Δείτε 9 είδη ψαριών που πρέπει να τρώτε σπάνια ή καθόλου.

Γατόψαρο

© depositphotos, © flickr

Το γατόψαρο μπορεί να αναπτυχθεί σε σημαντικό μέγεθος. Για να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους, πολλοί ιχθυοκαλλιεργητές τα ταΐζουν ορμόνες, ειδικά εκείνα που εισάγονται από ασιατικές χώρες. Το γατόψαρο που καλλιεργείται ελεύθερα είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνο και πιο θρεπτικά πολύτιμο.

Η Διατροφή της Βασίλισσας Ελισάβετ που τη Διατηρεί σε Μεγαλοπρεπή Υγεία

Σκουμπρί

© depositphotos, © flickr

Το σκουμπρί περιέχει υδράργυρο, ο οποίος δεν αποβάλλεται αλλά συσσωρεύεται στο ανθρώπινο σώμα, προκαλώντας διάφορες ασθένειες. Το σκουμπρί του Ατλαντικού είναι το λιγότερο επικίνδυνο από αυτή την άποψη, και μπορείτε να φάτε όσο θέλετε.

Τόνος

© depositphotos, © flickr

Ο τόνος περιέχει πολύ υδράργυρο, ειδικά ο μαύρος και ο ερυθρός. Επιπλέον, υπάρχει ελάχιστος ελεύθερος τόνος στα καταστήματα επειδή είναι σχεδόν εξαφανισμένος. Όλα τα ψάρια προέρχονται από ιχθυοκαλλιέργειες όπου τρέφονται με αντιβιοτικά και ορμόνες.

Τιλάπια

© depositphotos, © flickr

Δεν υπάρχουν πολλά υγιή λιπαρά οξέα στην τιλάπια, αλλά οι συγκεντρώσεις των επιβλαβών λιπαρών σε αυτό είναι σχεδόν τόσο υψηλές όσο και στο λαρδί. Η υπερβολική κατανάλωση αυτού του ψαριού οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης και κάνει το σώμα πιο ευαίσθητο στα αλλεργιογόνα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Χέλια

© depositphotos, © flickr

Τα χέλια έχουν πολύ λίπος και έτσι απορροφούν εύκολα βιομηχανικά και αγροτικά απόβλητα στο νερό. Τα αμερικανικά είδη έχουν το υψηλότερο επίπεδο τέτοιας τοξικότητας. Τα ευρωπαϊκά χέλια είναι επίσης γνωστό ότι έχουν μολυνθεί με μεγάλες ποσότητες υδραργύρου.

Παγκάσιους

© depositphotos, © flickr

Το μεγαλύτερο μέρος του παγκάσιους στα καταστήματα προέρχεται από το Βιετνάμ, από τον ποταμό Μεκόνγκ που θεωρείται ένα από τα πιο μολυσμένα υδατικά συστήματα στον κόσμο. Επιπλέον, το φιλέτο του περιέχει αυξημένα επίπεδα νιτροφουραζόνης και πολυφωσφορικών (καρκινογόνοι).

Πλακολεπιδόψαρο

© flickr, © flickr

Αυτό το ψάρι είναι ο ηγέτης στη μόλυνση από υδράργυρο και αυξάνοντας τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.

Λαβράκι

© depositphotos, © flickr

Το λαβράκι περιέχει άφθονη ποσότητα υδραργύρου. Μερικές φορές, ειδικά όταν σερβίρεται ως φιλέτο, αντί για λαβράκι σας δίνουν παγκάσιους ή άλλα φθηνότερα ψάρια.

Μαυρόψαρο

© depositphotos, © flickr

Αυτό το ψάρι περιέχει γκεμπελοτοξίνη, μια κηρώδη ουσία που δεν μεταβολίζεται καθόλου. Η τοξίνη δεν προκαλεί μεγάλη βλάβη, αλλά μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία. Για τη μείωση των επιπέδων γκεμπελοτοξίνης, τα ψάρια πρέπει να τηγανίζονται ή να ψήνονται στη σχάρα.

8 Κόλπα για να Διατηρούνται Περισσότερο τα Τρόφιμα

Πως να επιλέξετε φρέσκο ψαρί

Το φρέσκο ψάρι έχει πάντα λαμπερά λέπια και διαφανή μάτια. Πάρτε ένα ψάρι στα χέρια σας και κοιτάξτε το. Ένα μπαγιάτικο ψάρι θα έχει την ουρά χαμηλά, ξηρά πτερύγια τα γκρίζα βράγχια αντί για τα έντονα κόκκινα.

brightside

Όταν αγοράζετε ζωντανά ψάρια από μια δεξαμενή, βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι καθαρό. Επιλέξτε ψάρια που δεν βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια αλλά πιο κοντά στο κάτω μέρος.

brightside

Αν σας αρέσει να ψαρεύετε και μετά να μαγειρεύετε τα ψάρια, ελέγξτε το νερό για υδράργυρο. Είναι απλό να το κάνετε όταν έχετε αναλυτή υδραργύρου.

brightside

Όταν αγοράζετε σολομό, επιλέξτε κομμάτια με λευκές σπείρες: αν ένα κομμάτι είναι εντελώς κόκκινο, πιθανότατα έχει βαφτεί. Επίσης, μην πάρετε ψάρια που έχουν φωτεινές βουλές στο δέρμα τους: πιάστηκαν κατά την περίοδο ωοτοκίας και το κρέας τους είναι άνοστο.

brightside

10 Τρόφιμα που σας Κάνουν να Αισθάνεστε Πεινασμένοι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

8 Οικονομικοί Τρόποι να Αποφράξετε έναν Νεροχύτη

20 Καλύτεροι Χρωματικοί Συνδυασμοί για το Υπνοδωμάτιο

20 Καλύτεροι Χρωματικοί Συνδυασμοί για το Υπνοδωμάτιο