Αν και ορισμένα φρούτα και λαχανικά μπορούν να συνδυαστούν πολύ καλά, δεν μπορούν να συνυπάρχουν όσον αφορά την αποθήκευσή τους. Πως να Επιλέξετε Σωστά 9 Φρούτα
Μήλα και καρότα
Τα μήλα παράγουν πολύ αιθυλένιο, γι’ αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν τα αποθηκεύετε με άλλα φρούτα και λαχανικά. Ειδικά μην τα βάζετε δίπλα στα καρότα. Διαφορετικά, τα καρότα θα αποκτήσουν πικρή γεύση μετά από μόλις 2 εβδομάδες.
Αγγούρια και ντομάτες
Τα αγγούρια είναι πολύ ευαίσθητα στο αιθυλένιο. Καλύτερα να μην τα αποθηκεύετε με ντομάτες, αν και κάνουν ένα τέλειο ζευγάρι σε σαλάτα. Τα αγγούρια θα αρχίσουν να κιτρινίζουν νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε. Είναι καλύτερα να τα φυλάτε στο ψυγείο και τις ντομάτες στον πάγκο.
Κρεμμύδια και πατάτες
Τα κρεμμύδια απορροφούν την υγρασία γρήγορα αλλά πρέπει να παραμένουν ξερά και οι πατάτες εκπέμπουν υπερβολική υγρασία. Έτσι δεν μπορούν να συνυπάρχουν. Με τον καιρό, οι πατάτες βγάζουν ρίζες και τα κρεμμύδια πράσινους βλαστούς.
Μπανάνες και αβοκάντο
Εάν το αβοκάντο σας είναι υπερώριμο, κρατήστε το μακριά από μπανάνες. Ωστόσο, αν θέλετε να ωριμάσει πιο γρήγορα, τότε μπορείτε να βάλετε με ασφάλεια ένα άγουρο αβοκάντο σε μια χάρτινη σακούλα και να το αποθηκεύσετε δίπλα σε μπανάνες.
Δείτε ακόμη 18 Έξυπνα Κόλπα για να Διατηρήσετε Φρέσκα τα Φρούτα και τα Λαχανικά
Ροδάκινα και μπανάνες
Τα ώριμα ροδάκινα πρέπει να μείνουν μακριά από τις μπανάνες, καθώς όλο το αιθυλένιο που εκπέμπεται από τις μπανάνες θα κάνει τα ροδάκινα να ωριμάσουν πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Όσο πιο ώριμη είναι μια μπανάνα, τόσο περισσότερο αέριο θα απελευθερωθεί.
Μελιτζάνες και πεπόνια
Τα πεπόνια μπορούν να κάνουν τις μελιτζάνες να χαλάσουν πιο γρήγορα. Φροντίστε λοιπόν να μην τα αποθηκεύετε στο ντουλάπι μαζί με πεπόνια. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τις μελιτζάνες στο ψυγείο, είναι καλύτερα να τις κρατήσετε μακριά από οποιοδήποτε φρούτο.
Σταφύλια και μάνγκο
Τα σταφύλια είναι πολύ «εύθραυστα και ευαίσθητα» όταν πρόκειται για την αποθήκευσή τους. Δεν ανέχονται άλλα φρούτα ή λαχανικά κοντά. Τα μάνγκο εκπέμπουν πάρα πολύ αέριο αιθυλένιο και η διαδικασία ωρίμανσης και σήψης συμβαίνει πιο γρήγορα. Εξάλλου, τα λαχανικά με έντονη μυρωδιά δεν είναι για το σταφύλι, αφού το τελευταίο απορροφά τις οσμές εύκολα.
Μύρτιλα και φράουλες
Τα μύρτιλα είναι κλιμακτηριστικά (εκπέμπουν αιθυλένιο) και οι φράουλες είναι μη κλιμακτηριακές. Εάν τις αποθηκεύσετε μαζί, οι φράουλες μπορεί να ωριμάσουν και να χαλάσουν νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε. Είναι εντάξει να αποθηκεύετε άγουρες φράουλες με μύρτιλα μαζί, ωστόσο, εάν και τα δύο είδη είναι υπερώριμα, φάτε τα μέσα σε λίγες μέρες.
Νεκταρίνια και λάχανο
Τα νεκταρίνια παράγουν πολύ αιθυλένιο, οπότε αν τα αποθηκεύσετε μαζί, το λάχανο θα χαλάσει γρήγορα. Είναι καλύτερα να φυλάξετε το λάχανο σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες, ενώ τα νεκταρίνια μπορούν να αποθηκευτούν σε μπολ ή πλαστικές σακούλες.
Δείτε επίσης 6 Λαχανικά που Έχουν Μεγαλύτερη Θρεπτική Αξία Μετά το Μαγείρεμα