in ,

9 Ζεύγη Φρούτων και Λαχανικών που Δεν Πρέπει Ποτέ να Αποθηκεύετε Μαζί

συμβουλές για φρούτα,συμβουλές για λαχανικά,χρήσιμα
9 Ζεύγη Φρούτων και Λαχανικών που Δεν Πρέπει Ποτέ να Αποθηκεύετε Μαζί

Αν και ορισμένα φρούτα και λαχανικά μπορούν να συνδυαστούν πολύ καλά, δεν μπορούν να συνυπάρχουν όσον αφορά την αποθήκευσή τους. Πως να Επιλέξετε Σωστά 9 Φρούτα

Μήλα και καρότα

brightside

Τα μήλα παράγουν πολύ αιθυλένιο, γι’ αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν τα αποθηκεύετε με άλλα φρούτα και λαχανικά. Ειδικά μην τα βάζετε δίπλα στα καρότα. Διαφορετικά, τα καρότα θα αποκτήσουν πικρή γεύση μετά από μόλις 2 εβδομάδες.

Αγγούρια και ντομάτες

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Τα αγγούρια είναι πολύ ευαίσθητα στο αιθυλένιο. Καλύτερα να μην τα αποθηκεύετε με ντομάτες, αν και κάνουν ένα τέλειο ζευγάρι σε σαλάτα. Τα αγγούρια θα αρχίσουν να κιτρινίζουν νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε. Είναι καλύτερα να τα φυλάτε στο ψυγείο και τις ντομάτες στον πάγκο.

Κρεμμύδια και πατάτες

brightside

Τα κρεμμύδια απορροφούν την υγρασία γρήγορα αλλά πρέπει να παραμένουν ξερά και οι πατάτες εκπέμπουν υπερβολική υγρασία. Έτσι δεν μπορούν να συνυπάρχουν. Με τον καιρό, οι πατάτες βγάζουν ρίζες και τα κρεμμύδια πράσινους βλαστούς.

Μπανάνες και αβοκάντο

brightside

Εάν το αβοκάντο σας είναι υπερώριμο, κρατήστε το μακριά από μπανάνες. Ωστόσο, αν θέλετε να ωριμάσει πιο γρήγορα, τότε μπορείτε να βάλετε με ασφάλεια ένα άγουρο αβοκάντο σε μια χάρτινη σακούλα και να το αποθηκεύσετε δίπλα σε μπανάνες.

Δείτε ακόμη 18 Έξυπνα Κόλπα για να Διατηρήσετε Φρέσκα τα Φρούτα και τα Λαχανικά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ροδάκινα και μπανάνες

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Τα ώριμα ροδάκινα πρέπει να μείνουν μακριά από τις μπανάνες, καθώς όλο το αιθυλένιο που εκπέμπεται από τις μπανάνες θα κάνει τα ροδάκινα να ωριμάσουν πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Όσο πιο ώριμη είναι μια μπανάνα, τόσο περισσότερο αέριο θα απελευθερωθεί.

Μελιτζάνες και πεπόνια

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Τα πεπόνια μπορούν να κάνουν τις μελιτζάνες να χαλάσουν πιο γρήγορα. Φροντίστε λοιπόν να μην τα αποθηκεύετε στο ντουλάπι μαζί με πεπόνια. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τις μελιτζάνες στο ψυγείο, είναι καλύτερα να τις κρατήσετε μακριά από οποιοδήποτε φρούτο.

Σταφύλια και μάνγκο

© Unsplash.com, © Shutterstock.com

Τα σταφύλια είναι πολύ «εύθραυστα και ευαίσθητα» όταν πρόκειται για την αποθήκευσή τους. Δεν ανέχονται άλλα φρούτα ή λαχανικά κοντά. Τα μάνγκο εκπέμπουν πάρα πολύ αέριο αιθυλένιο και η διαδικασία ωρίμανσης και σήψης συμβαίνει πιο γρήγορα. Εξάλλου, τα λαχανικά με έντονη μυρωδιά δεν είναι για το σταφύλι, αφού το τελευταίο απορροφά τις οσμές εύκολα.

Μύρτιλα και φράουλες

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Τα μύρτιλα είναι κλιμακτηριστικά (εκπέμπουν αιθυλένιο) και οι φράουλες είναι μη κλιμακτηριακές. Εάν τις αποθηκεύσετε μαζί, οι φράουλες μπορεί να ωριμάσουν και να χαλάσουν νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε. Είναι εντάξει να αποθηκεύετε άγουρες φράουλες με μύρτιλα μαζί, ωστόσο, εάν και τα δύο είδη είναι υπερώριμα, φάτε τα μέσα σε λίγες μέρες.

Νεκταρίνια και λάχανο

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Τα νεκταρίνια παράγουν πολύ αιθυλένιο, οπότε αν τα αποθηκεύσετε μαζί, το λάχανο θα χαλάσει γρήγορα. Είναι καλύτερα να φυλάξετε το λάχανο σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες, ενώ τα νεκταρίνια μπορούν να αποθηκευτούν σε μπολ ή πλαστικές σακούλες.

Δείτε επίσης 6 Λαχανικά που Έχουν Μεγαλύτερη Θρεπτική Αξία Μετά το Μαγείρεμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σπιτικά κόλπα,χρήσιμα,καθαρισμός σπιτιού,συμβουλές καθαρισμού

10 Χρήσιμα Κόλπα για τις Δουλειές του Σπιτιού που θα σας κάνουν τη ζωή εξαιρετικά εύκολη

μέλι ως ορμόνη ριζοβολίας,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα

Χρήση Μελιού ως Ορμόνη Ριζοβολίας – Βοηθήστε τα μοσχεύματα να πολλαπλασιαστούν σωστά