in , , , ,

Χρήση Μελιού ως Ορμόνη Ριζοβολίας – Βοηθήστε τα μοσχεύματα να πολλαπλασιαστούν σωστά

μέλι ως ορμόνη ριζοβολίας,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα
Χρήση Μελιού ως Ορμόνη Ριζοβολίας

Η χρήση του μελιού ως ορμόνης ριζοβολίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τα μοσχεύματα να πολλαπλασιαστούν σωστά. Έχει αντιβακτηριακές, αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που θα σώσουν το φυτό από σήψη και μόλυνση. 5 Ασυνήθιστες Χρήσεις του Αλατιού στον Κήπο

pinterest

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο University of Hawaii Extension, διεξήχθη μια σειρά πειραμάτων για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα του μελιού ως ορμόνης ριζοβολίας σε σύγκριση με τις εμπορικές ορμόνες ριζοβολίας.

Αποδείχτηκε ότι το μέλι όντως εχει την ικανότητα να ριζώνει είδη φυτών, αλλά δεν είναι τόσο επιτυχημένο όσο οι συνθετικές ορμόνες ριζοβολίας». Όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι ως εναλλακτική φυσική λύση στα προϊόντα της αγοράς. Το μέλι είναι επίσης οικονομικό, εύκολα διαθέσιμο και ασφαλέστερο για δημόσια χρήση.

Δείτε ακόμη Πώς το Νερό Καρύδας Είναι το Καλύτερο Βιολογικό Λίπασμα για τα Φυτά

3 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το μέλι ως ορμόνη ριζοβολίας

pinterest
  • Βουτήξτε το άκρο του μοσχεύματος σε μη αραιωμένο μέλι και περιστρέψτε το για να δημιουργήσετε ένα λεπτό στρώμα γύρω του. Μετά φυτέψτε το.
  • Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας μέλι σε ένα ή δύο φλιτζάνια βρασμένο νερό και αφήστε αυτό το διάλυμα να κρυώσει. Βουτήξτε το μόσχευμα σε αυτό και φυτέψτε το.
  • Βρέξτε τα μοσχεύματα με νερό και κυλίστε τα σε σκόνη κανέλας. Στη συνέχεια, αλείψτε τα μοσχεύματα με μέλι πριν τα φυτέψετε. Η προσθήκη κανέλας θα αυξήσει την ισχύ του μελιού ως ορμόνη ριζοβολίας.

Μοσχεύματα φυτών που ωφελούνται από το μέλι

Εάν καλλιεργείτε κοινά φυτά εσωτερικού χώρου, παχύφυτα και κοινά φυτά εξωτερικού χώρου όπως χρυσάνθεμα, βότανα, βατόμουρα, ιβίσκους, πλουμπάγκο, πυράκανθους και τριανταφυλλιές από μοσχεύματα, τότε το μέλι θα κάνει θαύματα ως ορμόνη ριζοβολίας.

Δείτε επίσης 7 Χρήσεις του Γάλακτος στον Κήπο

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 25

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές για φρούτα,συμβουλές για λαχανικά,χρήσιμα

9 Ζεύγη Φρούτων και Λαχανικών που Δεν Πρέπει Ποτέ να Αποθηκεύετε Μαζί

μη υγιεινά προϊόντα,συμβουλές διατροφής,διατροφή,χρήσιμα

11 Προϊόντα που Παρουσιάζονται ως Υγιεινά αλλά στην Πραγματικότητα Δεν Είναι