in , , , ,

Πώς το Νερό Καρύδας Είναι το Καλύτερο Βιολογικό Λίπασμα για τα Φυτά

νερό καρύδας ως βιολογικό λίπασμα φυτών,λίπανση φυτών,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα
Πώς το Νερό Καρύδας Είναι το Καλύτερο Βιολογικό Λίπασμα για τα Φυτά

Η καρύδα προσφέρει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και παρέχει μια υγιεινή δόση όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών! Ομοίως, το νερό καρύδας είναι επίσης επωφελές για τα φυτά και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Απίθανες Χρήσεις της Coca Cola στον Κήπο

shutterstock/PitchyPix

Πώς βοηθά το νερό καρύδας

planterina

Σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Centro Escolar των Φιλιππίνων, το νερό καρύδας είναι εξίσου αποτελεσματικό με το εμπορικό υγρό λίπασμα. Μια άλλη μελέτη αναφέρει ότι η εφαρμογή νερού καρύδας ενισχύει τη διαθεσιμότητα θρεπτικών συστατικών στο χώμα και την πρόσληψη NPK και άλλων βασικών φυτικών στοιχείων.

Βοηθά επίσης στη συσσώρευση αζώτου, στη διαλυτοποίηση του φωσφόρου και του καλίου στο χώμα με αποτέλεσμα την αυξημένη πρόσληψη και απόδοση των θρεπτικών συστατικών.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Ακαδημαϊκή Ομάδα Φυσικών Επιστημών και Επιστημών της Σιγκαπούρης, αναφέρει ότι το νερό καρύδας είναι ένα σημαντικό πρόσθετο στα μέσα καλλιέργειας πολλών φυτών, συμπεριλαμβανομένων των ορχιδέων και των φαρμακευτικών βοτάνων. Οι κυτοκινίνες που βρίσκονται σε αυτό υποστηρίζουν επίσης την κυτταρική διαίρεση και προάγουν την ταχεία ανάπτυξη.

Μια άλλη μελέτη αναφέρει ότι η πηγή των μικροοργανισμών από νερό καρύδας + μελάσα έχει συστατικά N, P, K και C 0,09. 0,04; 10,5 και 1,74, αντίστοιχα.

Δείτε ακόμη 14 Χρήσεις Φλουδών Μπανάνας στην Κηπουρική

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οφέλη από το νερό καρύδας

shutterstock/Syndy1
  • Το νερό καρύδας περιέχει γιβερελικό οξύ, το οποίο βοηθά στην τόνωση της βλάστησης των σπόρων και επιταχύνει την ανάπτυξη των ριζών.
  • Είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, ασβεστίου και άλλων ευεργετικών μετάλλων που θα δώσουν επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη ενός φυτού.
  • Το νερό καρύδας περιέχει ορμόνες κυτοκινίνης που επίσης ενεργοποιούν τα φυτά να διαιρούν τα κύτταρά τους σε αναπτυσσόμενους βλαστούς και ρίζες, με αποτέλεσμα την πιο θαμνώδη ανάπτυξη. Το γάλα και το νερό καρύδας, που είναι το υγρό ενδοσπέρμιο, διεγείρουν την κυτταρική διαίρεση.
  • Όντας πλούσιο σε μέταλλα, βιταμίνες και αμινοξέα, προσφέρει θρεπτική υποστήριξη για την ανάπτυξη καλών βακτηρίων που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των φυτών.
  • Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι είναι ένα αποτελεσματικό οργανικό λίπασμα που παρέχεται από τη φύση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το νερό καρύδας για να λιπάνετε τα φυτά

shutterstock/VidEst
  • Ανακατέψτε 50-100 ml καθαρού νερού καρύδας σε ένα λίτρο νερό, ανακινήστε καλά και χρησιμοποιήστε το για να ποτίζετε τα φυτά μία φορά στις 2-4 εβδομάδες. Λόγω της υψηλής ποσότητας αυξητικών ορμονών που υπάρχουν σε αυτό, αυτό το φυσικό λίπασμα θα βοηθήσει στην πιο έντονη ανάπτυξη των ριζών και του φυλλώματος.
  • Μπορείτε επίσης να το ψεκάσετε στο φύλλωμα των φυτών εσωτερικού χώρου, των βοτάνων, των λαχανικών και των ανθοφόρων μονοετών και πολυετών φυτών για να τα κάνετε πιο πλούσια και θαμνώδη. Μην εκθέτετε τα φυτά στο άμεσο ηλιακό φως μετά την εφαρμογή του.
  • Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε νερό καρύδας σε αναδυόμενα σπορόφυτα για να τονώσετε την ανάπτυξή τους.
  • Η παροχή νερού καρύδας σε πρόσφατα μεταφυτευμένα φυτά βοηθά στη μείωση του σοκ από τη μεταφύτευση.

Το νερό καρύδας ως ορμόνη ριζοβολίας

Καθώς το νερό καρύδας περιέχει αυξίνες (φυτικές ορμόνες που ρυθμίζουν την ανάπτυξη), μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως επιτυχημένη ορμόνη ριζοβολίας.

Για να χρησιμοποιήσετε το νερό καρύδας ως ορμόνη ριζοβολίας, θα χρειαστεί να βουτήξετε τις άκρες των μοσχευμάτων φυτών σε νερό καρύδας για 5 έως 15 λεπτά πριν τη φύτευση για βέλτιστα αποτελέσματα.

Δείτε επίσης Επιστημονικά Αποδεδειγμένα Οφέλη από το Ρυζόνερο στα Φυτά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μυστικά για άψογο δέρμα από διάφορες χώρες,συμβουλές ομορφιάς,μυστικά ομορφιάς,ομορφιά,φροντίδα δέρματος

30 Μυστικά για Άψογο Δέρμα από Διάφορες Χώρες

Αναβάθμισε έξυπνα το ντύσιμο σου: 10 στιλιστικά κόλπα που θα κάνουν τα φθηνά σου ρούχα να δείχνουν πανάκριβα

Αναβάθμισε έξυπνα το ντύσιμο σου: 10 στιλιστικά κόλπα που θα κάνουν τα φθηνά σου ρούχα να δείχνουν πανάκριβα