in , ,

14 Χρήσεις Φλουδών Μπανάνας στην Κηπουρική

χρήσεις φλουδών μπανάνας στην κηπουρική,για τον κήπο,επαναχρησιμοποίηση φλουδών μπανάνας,χρήσιμα
14 Χρήσεις Φλουδών Μπανάνας στην Κηπουρική

Οι μπανάνες είναι γνωστές για την ποσότητα φωσφόρου και καλίου που έχουν. Είναι υπέροχο να τις τρώτε ή να τις προσθέτετε σε πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο. Γνωρίζατε όμως ότι οι φλούδες μπανάνας είναι επίσης χρήσιμες στην κηπουρική; Οι 6 Καλύτερες Χρήσεις Κορν Φλάουρ στον Κήπο

Λίπασμα σε σπρέι

14 Χρήσεις Φλουδών Μπανάνας στην Κηπουρική

Γιατί να μην ταΐσετε φλούδες μπανάνας σε φυτά; Αυτή η υπερτροφή χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο χημικών λιπασμάτων. Καθώς σαπίζουν γρήγορα, αν τις θάψετε, προσφέρουν πλούσια αποθέματα βασικών θρεπτικών συστατικών στο χώμα. Μπορείτε επίσης να τις χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα σπρέι φύλλων για να δώσετε θρεπτική ώθηση στα φυτά σας.

Υγρό κομπόστ

Είναι εύκολο να φτιάξετε υγρό κομπόστ πλούσιο σε μέταλλα από φλούδες μπανάνας. Ρίξτε μερικές σε ένα κουβά γεμάτο νερό και αφήστε τις για μερικές ημέρες. Αυτό το υγρό κομπόστ βοηθά να εμπλουτίσετε τα παρτέρια και τα λαχανικά σας με θρεπτικά συστατικά και προάγει την ανάπτυξή τους.

Ενισχύστε την ανθοφορία στα φυτά

Το κάλιο που βρίσκεται στις φλούδες της μπανάνας είναι το βασικό θρεπτικό συστατικό που χρειάζονται τα φυτά για να σχηματίσουν μεγάλες και φωτεινές ανθοφορίες. Μπορείτε να φτιάξετε μείγμα με φλούδες μπανάνας που έχει υποστεί ζύμωση για τα φυτά.

Εδαφοβελτιωτικό

Μπορείτε να βελτιώσετε άμεσα το χώμα του κήπου σας φυτεύοντας μια ή δύο φλούδες μπανάνας. Απλώς ανοίξτε μια τάφρο βάθους 7 εκατοστών και αρκετά μακριά για να χωρέσουν οι φλούδες. Τοποθετήστε τις με το εσωτερικό προς τα πάνω και καλύψτε τις με λίγο χώμα.

Φτιάξτε μια παγίδα για μύγες

Αναζητάτε μια μέθοδο χωρίς χημικά για να εξολοθρεύσετε τις μύγες στον κήπο σας; Οι φλούδες μπανάνας είναι η λύση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τις τεμαχίσετε, να τις τοποθετήσετε σε ένα πλαστικό δοχείο και να ρίξετε λίγο μηλόξυδο. Στη συνέχεια, ανοίξτε μερικές τρύπες στο καπάκι αρκετά μεγάλες για να χωράνε οι μυγες. Το άρωμα του μείγματος θα τις προσελκύσει, θα μπουν στο δοχείο και τελικά θα πέσουν και θα πεθάνουν στο υγρό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Απώθηση αφίδων

Για να απωθήσετε τις αφίδες στα φυτά του κήπου σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις φλούδες της μπανάνας. Απλά τεμαχίστε φλούδες μπανάνας ή χρησιμοποιήστε αποξηραμένα κομμάτια μπανάνας. Στρώστε ή χώστε τα βαθιά στο χώμα γύρω από τη βάση του προσβεβλημένου φυτού

Προσθήκη στο κομπόστ

Καθώς οι φλούδες μπανάνας είναι βιοδιασπώμενες και διασπώνται γρήγορα, είναι τέλειες για να προστεθούν στο σωρό του κομπόστ στον κήπο σας. Ρίξτε τις ψιλοκομμένες ή μουλιασμένες ή ως ημιστερεό πολτό. Η διάσπασή τους αυξάνει την περιεκτικότητα του κομποστ σε κάλιο και φώσφορο.

Δείτε ακόμη Γιατί να χρησιμοποιήσεις το Γιαούρτι στις κηπουρικές Εργασίες;

Προσελκύστε πεταλούδες και πουλιά

Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να προσελκύσετε πουλιά και πεταλούδες στον κήπο σας. Βάλτε ώριμες φλούδες μπανάνας σε μια υπερυψωμένη επιφάνεια. Η μπορείτε να τις κόψετε σε κομμάτια ή να ανοίξετε μερικές τρύπες, για να τις κάνετε πιο ελκυστικές και προσιτές στα έντομα. Επίσης, μην ξεχάσετε να τις βγάλετε λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε να προσελκύσετε τους ενοχλητικούς νυχτερινούς εισβολείς.

Λίπανση επιφυτικών φυτών

Εάν ψεκάσετε επιφυτικά πολυετή φυτά όπως οι φτέρες Staghorn με λίπασμα μπανάνας, θα λάβουν την απαιτούμενη δόση θρεπτικών συστατικών για ανάπτυξη και επιβίωση.

Ταΐστε τα φυτά με ξύδι μπανάνας

Ένας γρήγορος ψεκασμός με ξίδι μπανάνας θα κάνει καλό σε φυτά που αγαπούν τα οξέα όπως γαρδένιες, ροδόδεντρα, βατόμουρα και αζαλέες. Εάν χρησιμοποιηθεί σε μικρή ποσότητα, μπορεί να αυξήσει την οξύτητα και να ενισχύσει την περιεκτικότητα σε σίδηρο στο χώμα, επιτρέποντας σε αυτά τα φυτά που αγαπούν τα οξέα να αναπτυχθούν καλύτερα και να έχουν υγιές φύλλωμα.

Προετοιμάστε τα παρτέρια του κήπου σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδες μπανάνας για να προετοιμάσετε τα παρτέρια του κήπου σας. Η γονιμοποιητική και θρεπτική δράση τους τις καθιστά τέλειες ως βελτιωτικό χώματος στα παρτέρια. τροποποίησης του.

Φυτέψτε αερόφυτα σε φλούδα μπανάνας

Γιατί να μην φυτέψετε ένα αερόφυτο σε μια φλούδα μπανάνας; Καλύψτε την με οργανικό λίπασμα ή βρύα για να την κρύψετε και τοποθετήστε ολόκληρο το φυτό πάνω της. Η φλούδα θα χρησιμεύσει ως λίπασμα και η αποσύνθεσή της θα απελευθερώσει ένα σωρό θρεπτικά συστατικά που θα ωφελήσουν το φυτό.

Λίπασμα για ντοματιές

Η χρήση φλουδών μπανάνας ως λίπασμα για ντοματιές είναι ένας καλός τρόπος για να ευδοκιμήσουν και να πολλαπλασιάσουν την παραγωγή. Οι φλούδες εμπλουτίζουν το χώμα με κάλιο, σίδηρο και ασβέστιο, επιτρέποντας έτσι στις ντομάτες να τρέφονται συνέχεια.

Θρέψτε τα σπορόφυτα

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κόψετε μερικές φλούδες μπανάνας σε μικροσκοπικά κομμάτια και να τις θάψετε στο κάτω μέρος των δοχείων που θα φυτέψετε τους σπόρους. Αυτό θα δώσει την απαραίτητη ώθηση θρεπτικών συστατικών στα νεαρά φυτά.

Δείτε επίσης 7 Απίθανες Χρήσεις του Listerine στον Κήπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διακόσμηση σπιτιού με κορνίζες,ιδέες διακόσμησης σπιτιού με κορνίζες,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

15 Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού με Κορνίζες

κόλπα πορτοφολάδων,χρήσιμα,συμβουλές

5 Κόλπα που Χρησιμοποιούν οι Πορτοφολάδες