Υλικά
2 κούπες μπισκότα Digestive τριμμένα
1 κούπα ανάλατο βούτυρο ή 2 ράβδους
225 γρ. τυρί κρέμα, μαλακό
2 κούπες άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
4 μπανάνες
550 γρ. ανανά κονσέρβα, καλά στραγγισμένο
225 γρ. έτοιμη ή σπιτική σαντιγί
1/3 κούπα τεμαχισμένα πεκάν
280 γρ. κεράσια μαρασκίνο σε βάζο, στραγγισμένα και στεγνωμένα απαλά με μια χαρτοπετσέτα
Εκτέλεση
Λιώστε 1/2 κούπα βούτυρο (ή 1 ραβδί), ρίξτε την μέσα στα μπισκότα, ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα και στρώστε το σε ένα ορθογώνιο ταψί (23×33 εκατοστά).
Με ένα ηλεκτρικό μίξερ, ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο με το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Χτυπήστε 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Απλώστε το μείγμα πάνω από το μείγμα μπισκότων.
Κόψτε τις μπανάνες σε φέτες και στρώστε ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα. Από πάνω βάλτε τον ανανά και απλώστε την σαντιγί. Πασπαλίστε με τα ψιλοκομμένα πεκάν και βάλτε τα κεράσια στην κορυφή.
Καλύψτε με μια μεμβράνη και ψύξτε τουλάχιστον 2 έως 3 ώρες, ή όλη τη νύχτα, πριν από το σερβίρισμα.