Για όσους επιθυμούν να κάνουν τα επιδόρπια τους ξεχωριστά, προτείνουμε 8 απλά γεμίσματα που δεν θα τα κάνουν μόνο νόστιμα, αλλά μπορούν να φτιαχτούν σε ελάχιστο χρόνο.
Το “κέικ της καραντίνας”: δεν περιέχει ούτε γάλα, ούτε αυγά, ούτε βούτυρο
Κλασική κρέμα κάσταρντ
Συστατικά:
500 ml γάλα
200 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
50 γρ. αλεύρι
4 κροκοί αυγών
Ανακατέψτε τους κροκούς μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλεύρι μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη πάστα. Βράστε το γάλα, ρίξτε το στο μείγμα και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, θερμάνετε το μείγμα μέχρι να βράσει και να πήξει.
Βουτυρόκρεμα
Συστατικά:
250 γρ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Μια πρέζα βανίλια
Διάβασε επίσης: Το “κέικ της καραντίνας”: δεν περιέχει ούτε γάλα, ούτε αυγά, ούτε βούτυρο
Σπάστε τα αυγά σε ένα κατσαρόλακι. Ανακατέψτε τα μαζί με τη ζάχαρη. Ζεσταίνετε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν γίνει αρκετά παχύ μείγμα, αφαιρέστε το από την κουζίνα. Ανακατέψτε το μείγμα και μετά περιμένετε να κρυώσει. Χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Προσθέστε το μείγμα αυγών σε αυτό, καθώς και μια πρέζα βανίλια. Τοποθετήστε στο ψυγείο.
Κρέμα από συμπυκνωμένο γάλα και αυγά
Συστατικά:
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 ml συμπυκνωμένο γάλα
2 ασπράδια αυγών
Μια πρέζα βανίλια ή 30-50 ml λικέρ
Χτυπήστε μαζί το βούτυρο με το συμπυκνωμένο γάλα. Μετά από λίγο, αρχίστε να προσθέτετε σταδιακά τα ασπράδια καθώς συνεχίζετε να χτυπάτε. Προσθέστε βανίλια ή λικέρ για ένα δελεαστικό άρωμα.
Κρέμα από συμπυκνωμένο γάλα και βούτυρο
Συστατικά:
1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα
1 συσκευασία βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Χτυπήστε ελαφρά το βούτυρο και το συμπυκνωμένο γάλα μέχρι να έχετε ένα μείγμα με ομοιόμορφη σύσταση. Τοποθετήστε την κρέμα στο ψυγείο.
Κρέμα από σιμιγδάλι
Συστατικά:
1/2 κούπα γάλα
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 κρίκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια
Διάβασε επίσης: Απίστευτο κέικ βανίλιας γεμιστό με Nutella
Βράστε το γάλα αναμεμιγμένο με τη ζάχαρη βανίλια. Ανακατέψτε το σιμιγδάλι με λίγο νερό, ρίξτε το στο ζεστό γάλα και βράστε σε χαμηλή θερμοκρασία. Χτυπήστε καλά τον κροκό του αυγού με τη ζάχαρη και το βούτυρο έως ότου αφρατέψει. Προσθέστε μικρές ποσότητες στο σιμιγδάλι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Η κρέμα θα πρέπει τελικά να γίνει ελαφριά και λεπτόρρευστη.
Μασκαρπόνε
Συστατικά:
200 γρ. τυρί κουάρκ (18% λίπος)
200 ml κρέμα γάλακτος (33% λιπαρά)
Σουρωστέ το τυρί κουάρκ (κατά προτίμηση δύο φορές). Ρίξτε την κρύα κρέμα. Χτυπήστε αργά το μείγμα μέχρι να πάρει μια κρεμώδη υφή.
Κρέμα για εκλέρ
Συστατικά:
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια
1,5 κουπα γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού λιωμένο βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι και τα αυγά σε μια κατσαρόλα. Σε διαφορετικό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια ρίξτε το προσεκτικά στο μείγμα αλευριού και αυγού, ανακατεύοντας πολύ. Τοποθετήστε την κρέμα σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύοντας συνεχώς, περιμένετε μέχρι να πήξει. Μην αφήσετε την κρέμα να αρχίσει να βράζει.
Μόλις πήξει, αφαιρέστε από την κουζίνα και προσθέστε τη ζάχαρη και το βούτυρο βανίλιας. Ανακατέψτε καλά και κρυώστε γρήγορα χρησιμοποιώντας πάγο ή κρύο νερό.
Βουτυρόκρεμα σε 5 λεπτά
Συστατικά:
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη
100 ml γάλα
1 βανίλια
Βράστε το γάλα και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατέψτε όλα τα άλλα συστατικά μαζί με το γάλα. Ανακατέψτε τα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο, μαργαριταρένιο μείγμα. Θα χρειαστείτε περίπου τρία έως πέντε λεπτά.